ΑρχικήΟικονομίαEtsy: Μείωση του εργατικού δυναμικού σε ένα δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον

Etsy: Μείωση του εργατικού δυναμικού σε ένα δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον

Το Etsy αποκάλυψε δημοσίως τα σχέδια του, στενοχωρώντας κάποιους υπαλλήλους του. Συγκεκριμένα σκοπεύει να απολύσει το 11% του εργατικού δυναμικού του, με στόχο να αναδιαμορφώσει τις δραστηριότητες του και να μειώσει το κόστος λειτουργίας του ως απάντηση σε ένα «πολύ απαιτητικό» μακροοικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών και του σκληρού ανταγωνισμού

Σε μια στρατηγική κίνηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, το Etsy αποφάσισε να εφαρμόσει μείωση του εργατικού δυναμικού. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας με στόχο την αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους.

Το CNBC ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια απευθύνεται και στοχεύει στο 11% των εργαζομένων του, μια απάντηση σε αυτό που το Etsy περιγράφει ως ένα «πολύ προκλητικό» μακροοικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Περίπου 225 θέσεις σχεδιάζεται να περικοπούν από το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, μειώνοντας έτσι τον αριθμό που απασχολούνται στο Etsy σε περίπου 1.770 άτομα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Etsy, Josh Silverman, μετέφερε αυτή την απόφαση στους υπαλλήλους μέσω επιστολής, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη σημαντική ανάπτυξη που γνώρισε το Etsy από το 2019, και προφανώς αυτή η επιτυχία οφείλεται και σε αυτούς.

Παρά τη σημαντική ανάπτυξη της πλατφόρμας και της σπουδαίες επιτυχίες, ο Silverman υπογραμμίζει την τρέχουσα σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στην αγορά, θεωρώντας απαραίτητες κάποιες σαρωτικές αλλαγές για το Etsy ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει.

Στρατηγική απόκριση στην εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς

Υπό το φως ενός επίμονου δύσκολου μακροοικονομικού και ανταγωνιστικού τοπίου, ο Guardian ανέφερε ότι το Etsy από το 2021 εστιάζει κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων, και κατ’ επέκταση στην περαιτέρω αύξηση των έσοδων στα ταμεία της, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.

Η κίνηση φαίνεται να είναι μια στρατηγική απάντηση στην εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς, αναγκάζοντας το Etsy να αναπροσαρμοστεί στις νέας εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην αγορά, και ειδικότερα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η επιστολή τονίζει την κρίσιμη ανάγκη να ενισχυθούν οι πωλήσεις για τους πωλητές, δηλώνοντας ότι η τρέχουσα τροχιά, που χαρακτηρίζεται από στάσιμες πωλήσεις και αυξανόμενες δαπάνες των εργαζομένων, είναι μη βιώσιμη, γεγονός που απαιτεί μια αλλαγή.

Ταυτόχρονα, αναμένοντας τα αποτελέσματα του τέταρτου οικονομικού τριμήνου, περιμένει μία μείωση της τάξεως του 1% έως 2% στις ακαθάριστες πωλήσεις σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, τα έσοδα προβλέπεται να αυξηθούν μεταξύ 2% και 3%, με προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 27% και 28%, ξεπερνώντας την προηγούμενη πρόβλεψη από 26% έως 27%.

Ως απάντηση σε αυτές τις αλλαγές, ο Silverman εξέφρασε την έντονη εστίαση της εταιρείας στην αναζωπύρωση της ανάπτυξης, την ενίσχυση των πωλήσεων στο εκτεταμένο δίκτυο του με σχεδόν 7 εκατομμύρια πωλητές παγκοσμίως και την παροχή αξίας στους ενδιαφερόμενους.

Η αναδιάρθρωση τοποθετείται ως μια στρατηγική κίνηση για την ιεράρχηση και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την επίτευξη αυτών των στόχων. Το κόστος των απολύσεων στο Etsy εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα σημαντικό μέρος να διατίθεται για αποζημιώσεις λόγω των απολύσεων, για τις παροχές που θα δοθούν σε όσους ακολουθούν το πρώτο καιρό και άλλα συναφή έξοδα.

Η αναδιάρθρωση στοχεύει να επιφέρει ουσιαστική λειτουργική αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση κόστους, ιδίως σε μισθολογικό κόστος και οφέλη. Η εταιρεία αναμένει να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ο Chief Marketing Officer του Etsy, ο Ryan Scott, θα αποχωρήσει από την εταιρεία και θα αντικατασταθεί από τον Chief Operating Officer, τον οποίο κατέχει σήμερα η Raina Moskowitz, η οποία κατά το παρελθόν ήταν στέλεχος της American Express.

Το Reuters ανέφερε ότι η απόφαση της Etsy να απολύσει υπαλλήλους ακολουθεί την ανακοίνωση της Hasbro για απόλυση 1.100 εργαζομένων, λόγω των υποτονικών πωλήσεων λίγο πριν την κρίσιμη εορταστική περίοδο. Το εργατικό δυναμικό της Hasbro ήταν περίπου 6.300 εργαζόμενοι στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166