ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Facebook απαγόρευσε διαφήμιση γυμνών έργων τέχνης

Το Facebook απαγόρευσε διαφήμιση γυμνών έργων τέχνης

Το Facebook απαγόρευσε διαφήμιση γυμνών έργων τέχνης.

Η Victorian Women’s Trust, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τις γυναίκες και τα κορίτσια μέσω έρευνας και υπεράσπισης, έχει απαγορευτεί από το Facebook να διαφημίζει μια τσάντα που είναι προς πώληση στα πλαίσια μιας προσπάθειας να κερδίσει χρήματα.

Η τσάντα έχει τυπωμένη μια εικόνα από δύο γυμνές γυναίκες που χορεύουν και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη της Μελβούρνης Frances Cannon, ο οποίος χρησιμοποιεί τα έργα του για την προώθηση της αυτοεκτίμησης, της θετικής εικόνας του σώματος και της αγάπης του εαυτού.

Η Victorian Women’s Trust πωλεί την τσάντα για να συγκεντρώσει χρήματα για να εκτελέσει το εξαιρετικά δύσκολο καθήκον της, όμως με την παρούσα απαγόρευση φοβάται πως θα χάσει αρκετά χρήματα, αφού πλέον δεν της επιτρέπεται να προωθεί μέσω διαφήμισης το προϊόν της στο Facebook και το Instagram.

Ο διευθυντής στρατηγικών επικοινωνιών της trust, η Allyson Oliver-Perham, δήλωσε ότι οι ενέργειες μας για να βοηθήσουμε τον κόσμο εξαρτάται από τις δημόσιες δωρεές και μέσω των πωλήσεων για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, διαφορετικά είναι ακατόρθωτο να συγκεντρώσουμε τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους.

“Αυτή η τσάντα δεν είχε σκοπό να καταστεί αμφιλεγόμενη”, είπε στην Guardian η Allyson . “Η δουλειά μας επικεντρώνεται στην έρευνα και την υπεράσπιση, οπότε για να πράξουμε αυτό το έργο εξαρτάται από τις δωρεές ,ούτως ώστε να προσεγγίσουμε νέα άτομα. Το πρόγραμμα αυτό απευθυνόταν σε νεότερες γυναίκες, οι οποίες προσπαθούμε να τις ενημερώσουμε για το τι πρέπει να κάνουν όταν βρεθούν σε αυτή τη δύσκολη θέση της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

«Είμαι απλά γεμάτη με αναπάντητα ερωτηματικά από το Facebook για την απαγόρευση. Το έργο τέχνης που είναι αποτυπωμένο στην τσάντα υποτίθεται ότι είναι πολύ καλό και θετικό μήνυμα που αγγίζει τις ψυχές, και απεικονίζει μια γιορτή των γυναικών που υποστηρίζει η μία την άλλη, χορεύοντας μαζί. Συνάδει με το έργο του καλλιτέχνη, Frances Cannon, του οποίου η εργασία προάγει τη θετική στάση του σώματος».

Ένας εκπρόσωπος από το Facebook είπε στον Oliver-Perham: “Η διαφήμισή σας δεν εγκρίθηκε επειδή παραβιάζει ορισμένες πολιτικές διαφημίσεων του Facebook.

“Δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις που απεικονίζουν γυμνό, ακόμα και αν δεν έχει σεξουαλική φύση. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση του γυμνού για καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτές οι αγγελίες είναι ευαίσθητες και επομένως δεν επιτρέπονται”.

Ο Oliver-Perham προσπάθησε να συμμορφωθεί με την πολιτική του Facebook χρησιμοποιώντας στρατηγικά τοποθετημένα emojis για να καλύψει το γυμνό στο έργο τέχνης. Αλλά το Facebook δεν δέχτηκε τις αλλαγές επειδή η θέση των emojis “υποδηλώνει γυμνό”.

“Τέτοιες σεξουαλικές εικόνες δεν επιτρέπονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Ο Oliver-Perham είπε ότι βρέθηκε σε σύγχυση ως προς το τι πρέπει να κάνει.

«Είμαστε απλά συγκλονισμένοι», είπε. “Εργαζόμασταν τόσο σκληρά για να φέρουμε εις πέρας αυτή την τσάντα, σε συνεργασία με γυναίκες καλλιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Έχουμε ξοδέψει μήνες εργασιών. Ο γνωστός φωτογράφος Breeana Dunbar μας βοήθησε να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες για την τσάντα, έτσι ώστε να μπορούμε να την προωθήσουμε.

«Το γεγονός ότι οι οργανώσεις χρειάζονται το Facebook αυτές τις μέρες για να προσεγγίσουν νέα ακροατήρια, θεωρείται ένας ιδανικός τρόπος».

Το Facebook έχει προσελκύσει κατά το παρελθόν αρνητική κριτική για το γεγονός ότι επιτρέπει φωτογραφίες και αναρτήσεις που απεικονίζουν τη βία κατά των γυναικών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166