Ο FDA έδωσε έγκριση στο ρομποτικό χειρουργικό βοηθό Senhance

Ο FDA έδωσε έγκριση στο ρομποτικό χειρουργικό βοηθό Senhance.

Οι χειρουργοί εκπαιδεύονται για να λειτουργούν με ακρίβεια όταν το απαιτεί η περίσταση, αλλά οι ρομποτικοί βοηθοί θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να φτάσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ακρίβειά τους.

Ο Senhance, ο ρομποτικός χειρουργός βοηθός που μόλις κέρδισε την έγκριση του FDA, σχεδιάστηκε για να επιτύχει και τα δύο. Το μηχάνημα μπορεί να βοηθήσει τους χειρουργούς να διενεργήσουν ελάχιστη επεμβατική χειρουργική επέμβαση και στην πραγματικότητα, ο FDA ενέκρινε τη χρήση του, διότι μετά από πιλοτική δοκιμασία 150 ασθενών ο Οργανισμός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Senhance είναι τόσο ακριβές όσο το ρομπότ da Vinci όταν πρόκειται για γυναικολογικές και ορθοκολικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την TransEnterix , την εταιρεία που ανέπτυξε το μηχάνημα, είναι ο πρώτος χειρουργός βοηθός της κοιλιακής περιοχής που κατάφερε να πάρει την έγκριση του FDA από το 2000. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι επίσης η πρώτη με παρακολούθηση οφθαλμών.

Όπως βλέπετε παραπάνω, οι χειρουργοί κάθονται πίσω από μια κονσόλα με τρισδιάστατη όψη της θέσης λειτουργίας για να χειρίζονται τρία απαραίτητα χειρουργικά όπλα. Η κάμερα του Senhance μπορεί να ακολουθήσει τις κινήσεις των ματιών και να δείξει τι θα έβλεπαν στην χειρουργική επέμβαση στην οθόνη. Οι ελεγκτές του μηχανήματος μπορούν επίσης να κάνουν τους χειρουργούς να αισθάνονται τη δυσκαμψία του ιστού στον οποίο λειτουργούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας