Το Facebook επεκτείνει την απαγόρευση στους λογαριασμούς συνωμοσίας QAnon

Το Facebook επεκτείνει την απαγόρευση στους λογαριασμούς συνωμοσίας QAnon

Το Facebook ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει περαιτέρω την ήδη υφιστάμενη απαγόρευση στους λογαριασμούς των ατόμων που ανήκουν στην ομάδα QAnon σε μια προσπάθεια να μειώσει δραστικά το περιεχόμενο που υποστηρίζει τη ριζοσπαστική θεωρητική συνωμοσία.

Τα αυστηρά μέτρα που είχε επιβάλει η πλατφόρμα αποδείχτηκαν πως δεν ήταν δραστικά κατά της QAnon τον Αύγουστο του 2020. Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο της την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, το Facebook δήλωσε ότι από δω και στο εξής θα καταργήσει όλες τις σελίδες, τις ομάδες και τους λογαριασμούς στο Instagram που συνδέονται με το QAnon. Πρόσθεσε ότι ενώ η εργασία κατάργησης έχει ξεκινήσει την παρούσα χρονική στιγμή, η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετό χρόνο και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να υπάρχει αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

«Το τεχνικό τμήμα που είναι υπεύθυνο για αυτές τις υποθέσεις, η οποία φέρει την ονομασία Dangerous Organizations Operations θα συνεχίσει να επιβάλλει αυτήν την πολιτική και να εντοπίζει προληπτικά τέτοιου είδους επικίνδυνο περιεχόμενο για την κοινωνία, αντί να βασίζεται σε αναφορές χρηστών», δήλωσε η εταιρεία στην ανάρτησή της, προσθέτοντας, «Πρόκειται για ειδικούς που μελετούν και ανταποκρίνονται στις νέες εξελίξεις σχετικά με το περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους της κοινότητας του Facebook».

Ακόμη και η πιο σοιβαρή δράση που εφάρμοσε το Facebook τον Αύγουστο δείχνει ότι τα μέτρα που έλαβε για τον περιορισμό της δραστηριότητας της QAnon στην πλατφόρμα του απέτυχαν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτά τα μέτρα στοχεύουν περιεχόμενο της QAnon που προωθεί τη βία, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταργηθεί περισσότερων περισσότερες από 1.500 σελίδες και ομάδες που συνδέονται με το ακροδεξιό κίνημα θεωρίας συνωμοσίας. Όμως τώρα το Facebook αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση σε όλους τους λογαριασμούς QAnon, είτε προωθούν τη βία, είτε όχι.

Το πως ακριβώς θα επιβάλει το Facebook τους νέους κανονισμούς είναι ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζητούμενο, εν τούτοις σύμφωνα με διάφορες αναφορές του αμερικανικού ειδησεογραφικού τύπου, λέγεται πως δεν θα επηρεάσει, για παράδειγμα, τους μεμονωμένους χρήστες που δημοσιεύουν τις σκέψεις τους στα δικά τους προφίλ σχετικά με την QAnon.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Twitter ανακοίνωσε επίσης την καταστολή δραστηριότητας της QAnon στον ιστότοπο του, για να συμβάλλει και αυτή με τη σειρά της στη δραστική μείωση του περιεχομένου της QAnon, κάτι που φαίνεται πως είχε επιτυχία, αν αναλογιστούμε τα αποτελέσματα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας