ΑρχικήΔιαδίκτυοFacebook: Η Ρωσία δαπάνησε $100.000 σε διαφημίσεις για την προεκλογική εκστρατεία των...

Facebook: Η Ρωσία δαπάνησε $100.000 σε διαφημίσεις για την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.

Το Facebook είχε $ 100.000 σε δαπάνες πολιτικών διαφημίσεων από τη Ρωσία σε προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Facebook δήλωσε ότι περίπου 100.000 δολάρια διαφημίσεων αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και προήλθαν από «μη νόμιμους λογαριασμούς» που συνδέονταν «πιθανώς με τη Ρωσία».

Σε ένα άρθρο που γράφτηκε από τον επικεφαλής ασφαλείας Alex Stamos, η εταιρεία δήλωσε ότι τα ευρήματα ήρθαν μετά από επανεξέταση του θέματος σχετικά με την στοχοθετημένη πολιτική διαφήμιση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Το Facebook δήλωσε ότι οι διαφημιστικές δαπάνες σχετίζονταν με περίπου 3.000 διαφημίσεις από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2017 και προέρχονταν από περίπου 470 “ανυπόστατους λογαριασμούς και σελίδες που παραβιάζουν τις πολιτικές μας”, δήλωσε ο Stamos.

“Η ανάλυσή μας δείχνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί και οι σελίδες ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και πιθανόν να λειτουργούσαν εντός Ρωσίας (χωρίς όμως να αποδεικνύεται) “, πρόσθεσε, προτού δηλώσει ότι οι λογαριασμοί είχαν τερματιστεί.

Σύμφωνα με τον Stamos και το Facebook, η “μεγάλη πλειοψηφία” των διαφημίσεων δεν αναφέρεται ειδικά στις εκλογές ή σε κανένα υποψήφιο, αλλά μάλλον “οι διαφημίσεις και οι λογαριασμοί φαινόταν να επικεντρώνονται στην ενίσχυση των διαιρετικών κοινωνικών και πολιτικών μηνυμάτων σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, από θέματα LGBT σε θέματα φυλετικής διακίνησης μέχρι μετανάστευση και σε δικαιώματα πυροβόλων όπλων. ”

Περίπου το ένα τέταρτο των διαφημίσεων στοχεύουν γεωγραφικά. Ο Stamos είπε ότι οι ενέργειες των διαφημίσεων ήταν σύμφωνες με τις τεχνικές που ο ιστότοπος των κοινωνικών μέσων είχε ορίσει ως «ενημερωτικές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με μια προηγούμενη «λευκή βίβλο» του Facebook, οι δράσεις πληροφόρησης ορίζονται ως «δράσεις οργανωμένων φορέων (κυβερνήσεων ή μη κρατικών φορέων) για τη στρέβλωση του εσωτερικού ή του εξωτερικού πολιτικού κλίματος, συχνά για την επίτευξη στρατηγικού ή / και γεωπολιτικού αποτελέσματος. ”

Ο Stamos δήλωσε ότι η επιτροπή εξέτασε επίσης τις διαφημίσεις που ενδεχομένως προέρχονταν από τη Ρωσία, αν και με ασθενέστερους συνδέσμους, από περίπου 2.200 διαφημίσεις στις οποίες προέκυψαν περίπου 50.000 δολάρια. Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι είχαν μοιραστεί τα ευρήματά τους με τις αρχές των ΗΠΑ.

Πριν ακόμη ορκιστεί ο πρόεδρος Donald Trump, αρκετές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Trump και ότι οι εντολές είχαν έρθει από τα υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια του Κρεμλίνου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166