ΑρχικήΔιαδίκτυοFacebook: Τέλος η ασυδοσία, θα σας ειδοποιεί αν εντοπίζει το πρόσωπο σας...

Facebook: Τέλος η ασυδοσία, θα σας ειδοποιεί αν εντοπίζει το πρόσωπο σας σε φωτογραφία

Facebook: Τέλος η ασυδοσία, θα σας ειδοποιεί αν εντοπίζει το πρόσωπο σας σε φωτογραφία.

Το Facebook θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εάν βρίσκεστε σε φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει φίλοι και συγγενείς που που πιθανόν έχουν ξεχάσει να σας επισημάνουν.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να σας βοηθήσει να βρείτε τον εαυτό σας σε φωτογραφίες στις οποίες δεν έχει προστεθεί με ετικέτα το όνομά σας. Επίσης κατ’ αυτό τον τρόπο θα μάθετε αν κάποιοι άλλοι χρήστες χρησιμοποιούν την φωτογραφία σας ως εικόνα προφίλ. Επιπλέον, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίζουν ποιος εμφανίζεται στις φωτογραφίες στη ροή ειδήσεων.

Το Facebook κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης AI (η οποία ισχύει μέχρι τώρα) για να σας προτείνει φίλους που μπορεί να θέλετε να επισημάνετε στις φωτογραφίες που έχετε μεταφορτώσει.

Τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν στην πραγματικότητα είναι αρκετά χρήσιμα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους όταν συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο ή περίεργο, ούτως ώστε να μειωθεί ή να εξαλειφθεί ο αριθμός των επιτήδειων ατόμων που κάνουν κατάχρηση ξένων φωτογραφιών.

Το Facebook λέει ότι το νέο χαρακτηριστικό μαζί με κάθε άλλη λειτουργία που χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω ενός μόνο κουμπιού on/off. Αν εσείς από προεπιλογή έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας να μην μπορεί κανείς να σας επισημάνει σε κάποια φωτογραφία, τότε η ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου δεν θα λειτουργεί για εσάς.

Ωστόσο εάν είναι ενεργοποιημένη αυτή η λειτουργία, θα ειδοποιηθείτε όταν κάποιος έχει ανεβάσει τη φωτογραφία σας, χωρίς να σας επισημάνει με ετικέτα και θα έχετε την επιλογή οι ίδιοι σας να επισημάνετε τον εαυτό σας ή να απευθυνθείτε στο άτομο που το ανέβασε (σε περίπτωση που έχει αναρτηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή σας).

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166