ΑρχικήΛογισμικάFileMenu Tools, δημιουργήστε λίστες με το δεξί κλικ

FileMenu Tools, δημιουργήστε λίστες με το δεξί κλικ

Υπάρχει πραγματικά ένας εύκολος τρόπος και με εύχρηστη μεθοδολογία να αλλάξετε διάφορα στοιχεία σε ένα πρόγραμμα ή ένα αρχείο. Λέγεται δεξί κλικ. Μάθετε πως να δημιουργείτε τις δικές σας λίστες με δεξί κλικ εύκολα και γρήγορα.

Βήμα 1

Εκκινήστε τον browser σας και στη γραμμή διεύθυνσης πληκτρολογήστε τη διεύθυνση https://www.lopesoft.com/index.php/en/download/filemenu-tools για να μεταβείτε στη σελίδα με τίτλο FileMenu Tools. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Download με τα πράσινα γράμματα, που βρίσκεται στην δεξιά πλαϊνή πλευρά, και στην επόμενη σελίδα πατήστε το link Download FileMenu Tools 7.7 για να κατεβάσετε το πρόγραμμα. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να το εγκαταστήσετε, πατήστε ΟΚ σε όλες τις επόμενες οθόνες και τέλος κάντε κλικ στο Finish. Κατά την εκκίνηση του προγράμματος θα δείτε την οθόνη του βήματος.

Βήμα 2

Η λίστα με τις εντολές στο δεξί πλαίσιο περιέχει 22 έτοιμες εντολές που μπορούν να προστεθούν στη λίστα με το δεξί κλικ. Θα ξεκινήσουμε με αυτή που αποκαλείται Copy Name. Η εντολή αυτή αντιγράφει τα ονόματα επιλεγμένων αρχείων από την Εξερεύνηση των Windows στο Πρόχειρο (Clipboard). Τα ονόματα μπορούν να επικολληθούν σε έναν επεξεργαστή κειμένου ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα και να δημιουργηθεί ένα ευρετήριο αρχείων στον φάκελο. Για να προσθέσετε την εντολή στο δεξί κλικ μενού, απλά βάλτε ένα τικ στο κουτάκι στο Copy Name. Ακόλουθα, από το μενού File επιλέξτε Apply Changes ή πατήστε το Apply Changes στο μενού File για ενεργοποίηση των επιλογών σας.

Βήμα 3

Για να ελέγξετε την εντολή, εκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows και μετακινηθείτε στον φάκελο που περιέχει έναν μεγάλο αριθμό από αρχεία. Επιλέξτε κάποια από αυτά κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάνοντας κλικ επάνω τους και μετά κάντε δεξί κλικ για να εμφανίσετε το μενού. Επιλέξτε το Copy Name για να μεταφέρετε όλα τα επιλεγμένα αρχεία στο Πρόχειρο των Windows. Εκκινήστε μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου, όπως είναι το Word, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και πατήστε το V για να επικολλήσετε τα αρχεία.

Βήμα 4

Για να απομακρύνετε ανεπιθύμητες εντολές που έχουν τοποθετηθεί στο μενού επιλογών από άλλα προγράμματα, επιλέξτε την καρτέλα Commands of other applications. Οι εντολές εμφανίζονται καταγεγραμμένες σε ομάδες ανάλογα με ποιους τύπους αρχείων σχετίζονται: αρχεία, φακέλους, disk drives κ.λπ. Για να αποτρέψετε μια εντολή από το να εμφανιστεί στο μενού, απλά κάντε κλικ για να απομακρύνετε το τικ και μετά πατήστε το Apply Changes στο μενού File.

Βήμα 5

Για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το πώς δημιουργούνται οι νέες εντολές, θα προσθέσουμε μια εντολή που ανοίγει οποιοδήποτε αρχείο στο Σημειωματάριο (Notepad) των Windows, ανεξάρτητα από το όνομά του. Κάντε κλικ στην καρτέλα Commands of FileMenu Tools και μετά ανοίξτε το μενού Edit και κάντε κλικ στο Add Command ή επιλέξτε το Add Command από το πλαίσιο Actions στα αριστερά. Θα προστεθεί μια εντολή με την ονομασία New Command στη λίστα και οι ιδιότητές της θα εμφανίζονται στο πλαίσιο αριστερά.

Βήμα 6

Στο πεδίο General που θα βρείτε στο πλαίσιο Properties στα αριστερά, αλλάξτε την εισαγωγή από New Command σε Άνοιγμα στο Notepad. Στο πεδίο Program Properties, στο ίδιο πλαίσιο, κάντε κλικ στο Program και μετά στο μικρό κουμπί στα δεξιά. Αυτόματα θα ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου όπου θα πρέπει να ακολουθήσετε το path C:\Windows\Notepad.exe και τέλος να κάνετε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα (Open). Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα εργαλεία του FileMenu, θα πρέπει να εφαρμόσετε τις επιλογές μέσα από το Apply Changes.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166