ΑρχικήΕφαρμογέςFoursquare (Android εφαρμογή). Ας δούμε πόσο λειτουργική είναι

Foursquare (Android εφαρμογή). Ας δούμε πόσο λειτουργική είναι

Με το Foursquare app, μπορείτε να κάνετε check-in σε όλα τα στέκια σας και να μένετε ενημερωμένοι για τους φίλους σας που κάνουν το ίδιο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα στέκια, ενώ είστε στο δρόμο και ενδεχομένως, να κερδίσετε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές σε συμμετέχουσες επιχειρήσεις που έχουν συνεργαστεί με την υπηρεσία.

Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα να γράφετε συμβουλές για τα μέρη που επισκέπτεστε.

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Foursquare, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο foursquare Αν δεν έχετε ήδη εγγραφεί, η εφαρμογή υποστηρίζει Facebook log -in για μια εξαιρετικά γρήγορη εγκατάσταση, αλλά μπορείτε να συνδεθείτε και με το e-mail σας.

Εφόσον συνδεθείτε θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να καταλάβετε πως λειτουργεί η εφαρμογή και να προσκαλέσετε φίλους όπως και στο Facebook.

Μόλις βρεθείτε στην αρχική οθόνη, θα παρατηρήσετε την δραστηριότητα των φίλων σας, στο κάτω μέρος ένα κουμπί το check-in, μια μπάρα αναζήτησης επάνω στην κορυφή, και μερικές συστάσεις. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πρόσθετες επιλογές πλοήγησης στο μενού στα αριστερά όπου μπορείτε να μεταβείτε στο προφίλ, να προσκαλέσετε φίλους σας και να δημιουργήσετε λίστες.

Πατώντας το κουμπί στο κέντρο που μοιάζει σαν μικρή σημαδούρα, για να κάνετε το check-in σας, σας εμφανίζεται μια λίστα με τα μέρη στα οποία είστε πολύ κοντά για να επιλέξετε το μέρος στο οποίο βρίσκεστε.

Για να περιορίσετε την λίστα και να βρεθεί αμέσως το μέρος στο οποίο είστε, καλό είναι να είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi. Πατώντας το μέρος, εμφανίζεται το post το οποίο θα κοινοποιήσετε και έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε φίλους σας, φωτογραφίες και να το δημοσιεύσετε στο Facebook ή στο Twitter. Εάν το μέρος που βρίσκεστε δεν υπάρχει στην λίστα, θα πρέπει να εκτελέσετε μια αναζήτηση και στην χειρότερη των περιπτώσεων να δημιουργήσετε εσείς το μέρος.

Ανακαλύπτοντας hot spots

Αν ψάχνετε να ανακαλύψετε νέα hot spots στην πόλη, το Foursquare προσφέρει μια σειρά από τρόπους για να το κάνετε. Οι πιο προφανείς τρόποι είναι να εκτελέσετε μια αναζήτηση ή επιλέξτε αναζήτηση γύρω από κάποια περιοχή στο μενού του app, όπου τα μαγαζιά αναλύονται σε κατηγορίες.

Όποια κατηγορία και αν επιλέξετε, θα είστε σε θέση να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή και να ταξινομήσετε τα αποτελέσματά σας με διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης Απόστασης, Τιμής, «Ανοιγμένο πρόσφατα», «προσφέρει Specials», και άλλα. Τα εργαλεία αυτά μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια, δεν έχει σημασία τι είδος μαγαζί ψάχνετε.

Οι λίστες είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος της εμπειρία του Foursquare, καθώς σας επιτρέπουν να δείτε πώς οι άλλοι μπορεί να κατηγοριοποιούν τα μέρη που επισκέπτονται.

Αν ψάξετε τα προφίλ των φίλων σας, τότε μάλλον θα βρείτε τις λίστες που έχουν δημιουργήσει με τα καλύτερα burgers της πόλης ή το πιο cool μπαρ. Και φυσικά μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες από το μενού.

Διασκέδαση – Gaming

Αφότου πραγματοποιήσετε το check-in σας, θα εμφανιστούν οι πόντοι τους οποίους κερδίσατε με το συγκεκριμένο check-in και το «σήμα» που ξεκλειδώσατε. Μπορείτε να δείτε τους πόντους που έχετε ανά βδομάδα στο προφίλ σας, όπως και τα σήματα που έχετε αλλά και αυτά που μένει να ξεκλειδώσετε.

Μετά από κάθε check-in, κάτω από τους πόντους που κερδίσατε υπάρχει ένας πίνακας κατάταξης σε σχέση με τους φίλους σας που συμμετέχουν στο Foursquare, που δείχνει τους εβδομαδιαίους πόντους και το γενικό ρεκόρ που έχετε πραγματοποιήσει μέσα σε μια βδομάδα.

Έτσι υπάρχει ένας μικρός ανταγωνισμός να σας κρατάει σε εγρήγορση, όχι ότι πρέπει να δίνεται πολύ σημασία. Πιο σημαντικό είναι να έχετε ξεκλειδώσει πιο πολλά και όσο πιο περίεργα σήματα μπορείτε.

Προσφορές και συμβουλές

Αυτό όμως που απογειώνει το Foursquare είναι οι ενημερώσεις που σου προσφέρει σε ότι αφορά τις προσφορές από διάφορα μαγαζιά που πιθανώς δεν γνωρίζεις αλλά και η δυνατότητα να δεις τις συμβουλές, τα περίφημα Tips, που έχουν αφήσει άλλοι επισκέπτες για τον συγκεκριμένο χώρο.

Ουσιαστικά, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Foursquare, το Tip. Η εφαρμογή ζητάει ανά χρονικά διαστήματα από τους χρήστες της να αφήσουν κάποια συμβουλή για κάποιο μέρος ακόμη και αν δεν βρίσκονται εκεί και να αξιολογήσουν άλλες συμβουλές από άλλους χρήστες.

Οι πιο διάσημες συμβουλές ενός μαγαζιού εμφανίζονται στον χρήστη που κάνει πρώτη φορά check-in στο συγκεκριμένο μέρος δίνοντας του την δυνατότητα να αποφασίσει λόγου χάρη τι ποτό θα επιλέξει ή τι burger θα πάρει και τι να περιμένει από το προσωπικό του μαγαζιού.

Στα αρνητικά της εφαρμογής θα έβαζα το κακό μενού καθώς δεν είναι ξεκάθαρη η λειτουργία μεταξύ της αρχικής οθόνης και αυτού με αποτέλεσμα πολλές φορές, ενώ θέλετε απλώς να επιστρέψετε από το προφίλ σας στην αρχική πατώντας το προηγούμενο να βγαίνετε εντελώς εκτός της εφαρμογής.

Επίσης η εφαρμογή δεν έχει την δυνατότητα σύνδεσης με το Google+ κάτι που βέβαια απασχολεί λίγους προς το παρών.

Εν τούτοις πιστεύω ότι το Foursquare, όπως και το Facebook, χαρακτηρίζονται από τους χρήστες τους και η αλήθεια είναι ότι και στο Foursquare υπάρχουν άτομα που κάνουν check-in ακόμα και στο σπίτι τους, παρ” ότι είναι γελοίο, αλλά η εφαρμογή δεν φτιάχτηκε για αυτό, η εφαρμογή φτιάχτηκε για να συνδέει τους ανθρώπους με τις επιχειρήσεις.

Αν είσαι από τα άτομα που θέλει όταν βγαίνει έξω για ποτό να επισκέπτεται και ένα καινούργιο μέρος, να πίνει ένα διαφορετικό ποτό τότε το Foursquare πρέπει να βρίσκεται στο κινητό σου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή Foursquare για Android αναβαθμίζεται συνεχώς με καινούργια χαρακτηριστικά στοιχεία που την κάνουν ακόμη πιο λειτουργική και εύχρηστη για το μέσο χρήστη που αναζητά να βρει αμέσως αυτό που ψάχνει χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και χρονοτριβή.

Ωστόσο το κατά πόσο είναι χρήσιμη, αυτό επαφίεται αποκλειστικά στην κρίση του καθενός, διότι μπορεί σε εμένα να φαίνεται και να μοιάζει καταπληκτική, ενώ σε κάποιον άλλον να φαντάζει ως μέτρια. Επομένως αξιολογήστε προσωπικά Πόσο σας ωφελεί.

Eν τούτοις πρέπει να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου πvς δεν είναι η μοναδική εφαρμογή στο είδος της και πως σε αυτόν τον τομέα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός με άλλες αξιόλογες εφαρμογές που και εκείνες κάνουν σοβαρή δουλειά, άσχετα εάν δεν βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των χρηστών, προφανώς επειδή δεν έχουν τα χρήματα για να διαφημιστούν και να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, όπως οι πρωτοπόροι σε ετούτο το χώρο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166