Παράνοια με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Πεθαίνει κόσμος στη διαδρομή

Παράνοια με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Πεθαίνει κόσμος στη διαδρομή

Επειδή η όλη κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές με την άρνηση των εφημερευόντων νοσοκομείων να δεχτούν ασθενείς, γιατί πολύ απλά δεν εφημερεύουν, στέλνοντας τους σε άλλα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, ιδιαίτερα για τα σοβαρά περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Δείτε το Βίντεο σχολιασμού παρακάτω:

Αρχικά να επισημάνω πως έστω και ένας άνθρωπος να πεθάνει εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι αμαρτία και αντικειμενικά θα το χαρακτήριζα ως έγκλημα από αμέλεια. Ωστόσο επειδή είναι έτσι δομημένο το υγειονομικό σύστημα στην Ελλάδα, οι γιατροί στα νοσοκομεία που δεν εφημερεύουν νόμιμα αρνούνται να δεχτούν τους ασθενείς στο νοσοκομείο τους, κάτι που παραπέμπει σε παράνοια και δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση πίσω από ετούτη την ανοησία.

Φυσικά η αιτιολόγηση των γιατρών που δεν εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά στα μη εφημερεύοντα νοσοκομεία είναι πως δεν υπάρχει το απαιτούμενο έμψυχο δυναμικό για να τα πλαισιώσει, ούτως ώστε να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που είναι αλήθεια. Εν τούτοις είναι αδιανόητο να κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου από μία κλωστή και να του λες δεν μπορώ να σε δεχτώ διότι δεν εφημερεύουμε και πρέπει να μεταβείς στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο για να σωθείς.

Εν ολίγοις είναι μία κωμωδία σε βάρος των πολιτών που πληρώνουν υπέρογκους φόρους για να τους παρέχει το κράτος τα αυτονόητα, όπως η υγειονομική περίθαλψη που σε πρακτικό επίπεδο είναι από τα σπουδαιότερα αγαθά σε τούτο το μάταιο πλανήτη.

Για να λυθεί αμέσως το πρόβλημα απαιτείται η κυβέρνηση σε συνεργασία με το το υπουργείο υγείας να βρουν μία χρυσή τομή για να εξαλειφθεί αυτή η κοροϊδία, διαφορετικά θα συνεχίζουμε θρηνούμε θύματα από την αναλγησία του κράτους.

Για να κατανοήσετε το μέγεθος των πραγμάτων θα σας παραθέσω ένα παράδειγμα για ένα συμβάν που συνέβη πριν μερικά χρόνια:

Μία κοπέλα μου είχε διηγηθεί ό,τι πριν λίγα χρόνια ο πατέρας της κατά τις νυχτερινές ώρες ένιωσε δυσφορία, λόγω δυσλειτουργίας στην καρδιά του και αναγκάστηκε να τον πάει με το αυτοκίνητο στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τον βοηθήσουν, όμως όταν έφτασε εκεί οι υπάλληλοι της ανέφεραν πως δεν εφημερεύει και κατ’ επέκταση δεν είναι εφικτό να σας εξυπηρετήσουμε, επομένως θα πρέπει να πας στο τάδε νοσοκομείο για να επιληφθούν της κατάστασης. Ωστόσο επειδή προφανώς ο άνθρωπος ήταν πολύ βαριά δεν άντεξε και κατέληξε στη διαδρομή.

Από την άλλη πλευρά. Εάν είσαι οικονομικά ευκατάστατος προφανώς σίγουρα δεν θα καταστεί ανάγκη να στραφείς στα δημόσια νοσοκομεία για να σε θεραπεύσουν, αφού πολύ απλά θα μπορείς να πας σε μία ιδιωτική κλινική που θα σου παρέχουν όλη την απαιτούμενη φροντίδα και θα είναι πάνω από το κεφάλι σου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, τόσο οι γιατροί, όσο και οι νοσοκόμοι για να γίνεις καλά.

Έλα όμως που πλειοψηφία των Ελλήνων ζει σε φτώχεια και δεν έχει χρήματα για να αγοράσει ούτε τα βασικά αγαθά για το σπίτι του, όπως το καθημερινό ψωμί και το γάλα για τα παιδιά τους, πόσο μάλλον να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα σε μία ιδιωτική κλινική που το κόστος ενδέχεται να φτάσει ακόμη και σε μερικές χιλιάδες ευρώ (ανάλογα την περίπτωση βέβαια).

Προηγούμενο άρθροFoursquare (Android εφαρμογή). Ας δούμε πόσο λειτουργική είναι
Επόμενο άρθροΜύγα Με Φτερά Αγγέλου – Φαίδρα
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ