Franchising στην Κίνα. Αξίζει το ρίσκο;

Franchising στην Κίνα. Αξίζει το ρίσκο;

Έμπνευση; Ρίσκο; Προοπτική;

Όπως κι αν χαρακτηρίσουμε την απόφαση μας για μια ηρωική έξοδο προς τη χώρα του μεταξιού, προκειμένου να εφαρμόσουμε ιδανικά τη μέθοδο του franchising για την επέκταση της επιχείρησης μας, ένα πράγμα είναι σίγουρο.

Το διεθνές, και ιδιαίτερα το κινεζικό τοπίο είναι απέραντο και οι δυνατότητες ατελείωτες, όμως και οι δυσκολίες είναι φανερές, ενώ υπάρχουν αρκετές προκλήσεις που όμως αν είσαι προετοιμασμένος μπορείς να την ξεπεράσεις με συνοπτικές διαδικασίες, και παράλληλα να ορθοποδήσεις επιχειρηματικά, σε σημείο που μπορείς να κερδίζεις τεράστια ποσά χρημάτων που θα ήταν αδύνατο να το πετύχεις σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού.

Ίσως να θεωρήσετε ότι είναι πιο εύκολο να επεκταθείτε στην Βουλγαρία ή στην Κύπρο. Δεν έχετε άδικο. Αυτό θα περίμενε κανείς από μια σοβαρή εταιρεία franchise να το έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Λίγο πιο μακριά – μήπως δεν αντέχει το concept σας, ή είναι απλή άγνοια, ίσως και φόβος του άγνωστου; Ίσως όλα μαζί; Αξίζει λοιπόν τον κόπο, να προσεγγίσουμε το θέμα λίγο περισσότερο.

Γιατί franchising;

Για μια εταιρεία που διαθέτει ένα αξιόλογο προϊόν (ή καλύτερα προϊόντα) ή μια υπηρεσία και θέλει να τα προωθήσει, το franchising αποτελεί εξαιρετική (και σε πολλές περιπτώσεις μοναδική) ευκαιρία γρήγορης επέκτασης, χωρίς την δέσμευση τεράστιων κεφαλαίων. Είναι ένα σύστημα «διανομής» που επιτρέπει σε μια επιχείρηση να διατηρήσει τα κεφάλαιά της και ταυτόχρονα να επιτύχει μεγάλη και γρήγορη διείσδυση στην αγορά-στόχο, κάτι που καθιστά το franchising πολύ ελκυστική επιχειρηματική πρόταση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΥΣ.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του franchising είναι ότι εξασφαλίζει σχεδόν κατά 100% τη δέσμευση και αφοσίωση των δικαιοδόχων που, αντί να είναι υπάλληλοι, προσωπικό της εταιρείας, ή έστω μάνατζερς, και απλά να δουλεύουν για το μισθό, άρα να έχουν ανεπαρκές κίνητρο, εν ολίγοις ενεργούν για το προσωπικό τους στοίχημα.

Το franchising τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους ταλέντα στο δίκτυο που εντάσσονται, ώστε να επιτύχουν το μάξιμουμ των πλεονεκτημάτων, που διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να επιδιώξουν και να κατακτήσουν.

Το franchising λειτουργεί ως συνδυασμός της ενέργειας και της προσπάθειας που καταβάλλει ο δικαιοδόχος και της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που παρέχει ο δικαιοπάροχος. Παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στις χώρες της Άπω Ανατολής, το franchising γνωρίζει μια –ιστορικά- ανεπανάληπτη άνθηση.

Και για τα κατάλληλα πρόσωπα ο θεσμός αποδεικνύεται το κατάλληλο όχημα για την οικονομική επιτυχία. Έτσι λοιπόν, αν έχουμε μια επιχείρηση franchise και θέλουμε να την επεκτείνουμε σε χώρες όπου η φυσική μας παρουσία είναι το λιγότερο δύσκολη, αν όχι ανέφικτη, το franchising θα μας οδηγήσει σε ένα χαμηλού κόστους αποτελεσματικό τρόπο ανάπτυξης.

Το σύστημα ανάπτυξης και το πως επιτυγχάνεται αυτό, είτε πρόκειται για την Ευρώπη, είτε για άλλες αγορές, πολύ πιο δύσκολες, αποτελεί μέρος της τεχνογνωσίας αρκετών οικονομικών συμβούλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δικαιόχρησης, η οποίοι έχουν εξάγει ελληνικά συστήματα δικαιόχρησης σε όλο τον κόσμο, από την γειτονική Αλβανία έως την Άπω Ανατολή και από την Ινδία έως την Αγγλία.

Γιατί στην Κίνα

Η χώρα αυτή έχει να επιδείξει τρομακτικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά τις τελευταίες δεκαετίες: και στο χορό που συνοδεύουν αυτοί οι ρυθμοί χορεύουν -αλλά και χωράνε- όλοι, Κινέζοι και ξένοι. Το μέγεθος της αγοράς αυτής είναι ασύλληπτο· το ίδιο και το προσδοκώμενο από μια τέτοια κίνηση αποτέλεσμα. Μολονότι το μέσο κινεζικό εισόδημα υπολείπεται σημαντικά αυτού των ανεπτυγμένων χωρών, ο κάθε δικαιοπάροχος και δικαιοδόχος, λογικά, δεν αποβλέπει στο 1,3 δισεκατομμύριο καταναλωτών της Κίνας, ούτε καν θεωρεί απαραίτητο το να στραφεί προς όλους.

Η αγοραστική δύναμη της χώρας είναι συγκεντρωμένη στα αστικά κέντρα –υπάρχουν περισσότερα από 100- με πληθυσμό από 1 μέχρι 20+ εκατομμύρια κατοίκους το καθένα. Ένας πρόχειρος υπολογισμός μπορεί να δώσει κατά προσέγγιση τη δυναμική. Η προοπτική της επέκτασης και σε μη αστικούς πληθυσμούς, μακροπρόθεσμα, καθιστά την προσδοκία αυτή ιλιγγιώδη, σχεδόν εξωπραγματική.

Το προφίλ του Κινέζου καταναλωτή

Ο εν λόγω φίλος μας είναι, χωρίς πολλές κουβέντες, και Κινέζος και καταναλωτής.

Ο Κινέζος: ανεξάρτητα από το εισόδημά του, έχει τη νοοτροπία της κατανάλωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά την διατροφή και την υγεία. Μια βασική κινέζικη παροιμία λέει, πάνω-κάτω, σε ελεύθερη ελληνική απόδοση: «στην υγεία μας καλά και στην τσέπη μας λεφτά». Με άλλα λόγια, «να είμαστε καλά να ξοδεύουμε».

Ο καταναλωτής: είναι Κινέζος, που ενώ πατά σταθερά στην δική του γη, στην Ανατολή, κοιτάζει και προσανατολίζεται δυτικά. Οι ξένες συνήθειες, προϊόντα κ.λπ., του είναι αναγκαία για να αναβαθμίσει το στάτους του και να αισθανθεί ενταγμένος στην παγκοσμιοποιημένη διεθνή κοινότητα, από την οποία για πολύ καιρό ήταν απομονωμένος, ενώ ταυτόχρονα στην ουσία παραμένει Κινέζος, με επιλογές που υποστηρίζουν και συντηρούν το προφίλ του αυτό.

Πως τα συνδυάζει; Με τον μοναδικό κινεζικό του τρόπο.

Γιατί τώρα;

Γιατί από το Μάιο του 2007 η σχετική νομοθεσία χαλάρωσε παρά πολύ σε σχέση με το παρελθόν, τα περιθώρια κέρδους μεγάλωσαν, η νοοτροπία δέχεται επιδράσεις από τη Δύση. Επιπρόσθετα είναι ανοιχτή στον εκσυγχρονισμό, την ελεύθερη διακίνηση όλο και περισσότερων αγαθών, την κυκλοφορία του χρήματος, τη δυνατότητα για δημιουργία νέων ιδιωτικών, κινεζικών, ξένων ή μικτών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου το σχηματισμό νέων καταναλωτικών στρωμάτων.

Ποιος, που και με ποιον;

Έτσι, λοιπόν, μπαίνουμε στο αεροπλάνο και φεύγουμε για Κίνα; Ας είμαστε σοβαροί. Καλή είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου, ωραιότατα τα σχέδιά μας για την κατάκτηση της ανατολής με τις επιχειρήσεις μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το ταξίδι αυτό δεν είναι περίπατος. Είναι μια περιπέτεια αν δεν γνωρίζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η κινεζική νομοθεσία βρίσκεται στο στάδιο του συντονισμού και της προσαρμογής της και δεν σηκώνει απροσεξίες.

Το περιβάλλον και οι καταναλωτές είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, από άλλο κόσμο ή, τουλάχιστον, ένας άλλος κόσμος. Καθένας που ξεκινάει μόνος και απροετοίμαστος για το ταξίδι αυτό, θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων.

Τότε λοιπόν; Άτακτη υποχώρηση ή συνετή προέλαση; Αναμφίβολα το δεύτερο. Όταν ο στόχος αξίζει πολλά, ο σχεδιασμός, η μελέτη, η αναζήτηση συνεργατών είναι απαραίτητοι, προκειμένου να μη θυσιάσουμε ούτε στιγμή πολύτιμου χρόνου, ούτε ένα πανάκριβο ευρώ σε λανθασμένες κινήσεις.

Αυτό μας εξασφαλίζεται μέσα από την βαθιά και ουσιαστική εμπειρία μιας έμπειρης εταιρίας συμβούλων, που έχει τόσο την τεχνογνωσία, όσο και την εμπειρία σε τέτοια εγχειρήματα. Πειραματισμοί εδώ δεν χωρούν – εκτός αν θέλετε να χρηματοδοτήσετε εσείς – και να διακιντυνέψετε – ποντάροντας σε λάθος ανθρώπους και εταιρίες.

Ναι μεν, αλλά;

Παρά τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα και οφέλη του franchising σε μια χώρα σαν την Κίνα, τίποτα δεν είναι δεδομένο στις επιχειρήσεις: η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη ούτε έρχεται αυτόματα. Ακόμα και με ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, ένα όνομα που πουλάει και μια καλή εκπαίδευση και υποστήριξη προς το δικαιοδόχο, απαιτείται σίγουρα και σκληρή δουλειά, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε βάθος χρόνου. Η ωρίμανση αυτής της αγοράς εξαρτάται, πέρα από το χρόνο, και από τις δικές μας συνετές και καλοσχεδιασμένες κινήσεις.

Διεθνείς εκθέσεις: Η πλατφόρμα απογείωσης

Ας φανταστούμε την επιχείρησή μας σαν ένα αεροπλάνο πάνω σε αεροπλανοφόρο, έτοιμο για απογείωση. Το όνομα του αεροπλάνου: ο τίτλος της επιχείρησής μας. Το όνομα του αεροπλανοφόρου; Σήμερα: KEM (Αθήνα), αύριο Guang Ζhou (Καντόνα) Franchising Exhibition, μεθαύριο… κάπου αλλού στον κοντινό αλλά ανεξερεύνητο πλανήτη που λέγεται Κινεζικός Επιχειρηματικός Χώρος, πάντοτε όμως με τον ίδιο έμπειρο πιλότο – την FC&D. Όσο καλύτερος και μεγαλύτερος είναι ο φορέας, ή αν θέλετε το όχημα που χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θα είναι η απογείωσή μας.

Συμπερασματικά…

Οι καινούργιες ιδέες είναι συναρπαστικές. Είναι αυτές που κάνουν τις επιχειρήσεις, μα και ολόκληρο τον κόσμο, να γυρίζουν, να κινούνται. Είναι το στοιχείο-κλειδί της επιτυχίας (μαζί με την επιμονή). Αλλά, όπως είπαμε και νωρίτερα οι κίνδυνοι καιροφυλακτούν.

Η καλά επιλεγμένη πρόταση franchising, η εξασφάλιση καθοδήγησης και υποστήριξης στην έξοδό μας προς μια άλλη χώρα και τα ελεγχόμενα βήματα προς αυτό το στόχο, είναι οι εναρκτήριες κινήσεις και η βασική συνταγή για την επιτυχία. Τον «τροχό» τον έχουν ήδη εφεύρει, δοκιμάσει και λανσάρει στην αγορά κάποιοι άλλοι, πρωτοπόροι. Σε μας απομένει να τον κάνουμε να κυλήσει, προς κοινό μας όφελος.

Προηγούμενο άρθροΈνας franchisor σε πολλαπλούς τομείς
Επόμενο άρθροSolaris (1972): Ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας