ΑρχικήΟχήματαFrankfurt Motor Show: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έκλεψαν την παράσταση

Frankfurt Motor Show: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έκλεψαν την παράσταση

Frankfurt Motor Show: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έκλεψαν την παράσταση.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην έκθεση αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης αποκάλυψαν τα οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων και τις τεχνολογικές στρατηγικές που ελπίζουν ότι θα τους επιτρέψουν να επωφεληθούν από τις σαρωτικές αλλαγές που θα χτυπήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία τα επόμενα χρόνια.

Ο όμιλος Volkswagen παρουσίασε μια αναθεωρημένη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου ID Crossbus SUV, καθώς ανακοίνωσε μια μακρόχρονη εκστρατεία ηλεκτροκίνησης, λέγοντας ότι η εταιρεία θα εισάγει 80 νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 20 δισ. ευρώ σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, δημιουργία δύο νέων πλατφορμών κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά, θα μπορούσε να πουλήσει τρία εκατομμύρια οχήματα το χρόνο που θα λειτουργούν με μπαταρία έως το 2025.

Η Mercedes-Benz της Daimler AG αποκάλυψε ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα με το υποσύστημα EQ και το GLC F-Cell, ένα υβριδικό κύτταρο μπαταριών που μπορεί να λειτουργεί με υδρογόνο και εκπέμπει μόνο υδρατμούς. Η BMW AG παρουσιάζει ένα concept vehicle για το πρώτο ηλεκτρικό compact Mini το 2019.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανάπτυξη και βελτίωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να αντιμετωπίσουν τους όλο και πιο δύσκολους κυβερνητικούς κανονισμούς με στόχο τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτό συμβαίνει, παρόλο που τα τρέχοντα ηλεκτρικά μοντέλα δεν απολαμβάνουν υψηλές πωλήσεις εξαιτίας της περιορισμένης εμβέλειας, της υψηλότερης τιμής και της έλλειψης σταθμών γρήγορης φόρτισης.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι καθώς οι μπαταρίες βελτιώνονται και το κόστος μειώνεται, οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος ενδέχεται τελικά να απογειωθούν στα ουράνια, δηλαδή αντιστρόφως ανάλογα. Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας και ανάλυσης IHS Markit, τα αυτοκίνητα που λειτουργούν μόνο με μπαταρίες ήταν το 0,57% της παγκόσμιας παραγωγής το 2016 και θα αυξηθούν στο 0,18% το 2017.

Η Βρετανία και η Γαλλία πρότειναν την εξάλειψη των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040. Το υπουργείο βιομηχανίας της Κίνας αναπτύσσει ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της παραγωγής και της πώλησης παραδοσιακών καυσίμων και θα προωθήσει την ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργικού συμβουλίου.

“Τώρα το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο καθένας είναι πότε θα δούμε (ηλεκτρικά αυτοκίνητα) σε μαζικό όγκο”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Matthias Mueller τη Δευτέρα (11 Σεπτεμβρίου). “Αλλά δεν είναι μόνο θέμα του τι προσφέρεται από τους κατασκευαστές αλλά και η υποδομή ηλεκτρικών οχημάτων.

“Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να έχουμε μια συνομιλία με βάση τα γεγονότα για τα επείγοντα προβλήματα με την ηλεκτρική κινητικότητα και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να λυθούν. Αυτό πρέπει να συζητηθεί από κοινού με εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, με κράτη, και με τις τοπικές αρχές”.

Η άφιξη αυτοκινήτων με μπαταρίες είναι μόνο μια αναμενόμενη αλλαγή. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν επίσης τρόπους προσαρμογής σε ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να φτάνουν από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να κατέχουν κατ ‘ανάγκη ένα αυτοκίνητο, όπως η κοινή χρήση αυτοκινήτων ή η κλήση μέσω των εφαρμογών smartphone.

Επίσης, εργάζονται για την ανάπτυξη αυτοκινήτων με αυτόματο πιλότο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό- υπό περιορισμένες συνθήκες, όπως σε εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις ή περιορισμένους αυτοκινητόδρομους μειωμένης πρόσβασης, και ενδεχομένως ακόμη πιο ευρύτερα αργότερα στο απώτερο μέλλον.

Οι τρεις Γερμανικές πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν η γηπεδούχος ομάδα και το έδειξαν με μεγάλες εκθεσιακές περιοχές. μερικοί άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων απαξίωσαν με την απουσία τους το φεστιβάλ της Φρανκφούρτης. Οι λόγοι περιλαμβάνουν το κόστος, τους άλλους τρόπους εμφάνισης αυτοκινήτων στο κοινό, όπως οι εκδηλώσεις που έρχονται στο εμπόριο, και η μικρότερη εστίαση στη Γερμανία και την Ευρώπη ως αγορά. Οι μη εμφάνιση περιλαμβάνουν το ομώνυμο Fiat Chrysler Fiat και τα εμπορικά σήματα Jeep και Alfa Romeo, το Peugeot και το DS πολυτελές τμήμα του, καθώς και τα Nissan, Infiniti και Volvo.

Ακόμη και η Porsche, μέρος της Volkswagen, δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση, απλά παρουσίασε το νέο SUV Cayenne στις 29 Αυγούστου με ένα περίτεχνο streamed event από τη βάση της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Μικρά SUVs είναι ένα καυτό θέμα, καθώς οι κατασκευαστές το θεωρούν ένα χρυσοφόρο τμήμα που έχει αποδειχθεί πως οι καταναλωτές το αγκάλιασαν ιδιαίτερη θέρμη. Νέες προσφορές μοντέλων SUV σε μικρές πλατφόρμες αυτοκινήτων περιλαμβάνουν: T-Roc της Volkswagen, SEAT Arona, Jaguars E-Pace, Kia Stonic, Citroen C3 Aircross, Skoda Karoq και μια μέχρι τώρα λιγότερη φημισμένη μάρκα την Chery.

Και τα high-end αυτοκίνητα παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής του κόσμου, όπως πριν. Η Rolls-Royce παρουσίασε μια νέα έκδοση του Phantom και η Daimler παρουσίασε το Mercedes-Benz-AMG Project ONE , ένα υβριδικό τέρας δύο θέσεων με πάνω από 1.000 ίππους και μέγιστη ταχύτητα 350 χιλιομέτρων / ώρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166