Φραπεδοεπαναστάτες και ανοργάνωτοι, δυστυχώς αυτοί είμαστε

Φραπεδοεπαναστάτες και ανοργάνωτοι, δυστυχώς αυτοί είμαστε

Φραπεδοεπαναστάτες και ανοργάνωτοι, δυστυχώς αυτοί είμαστε.

Σε αυτή την εθνική τραγωδία που διανύουμε από την πύρινη λαίλαπα που μας βρήκε τις τελευταίες ημέρες, αποδείχθηκε για άλλη μία φορά πως κάτι κάνουμε λάθος σαν χώρα, όμως το θέμα δεν είναι να τρώμε τις σάρκες μας μεταξύ μας, για να βρούμε τους υπεύθυνους που προκάλεσαν έμμεσα την πυρκαγιά μέσω κωλυσιεργίας και ανοργανωσιάς ή άμεσα εάν όντως έβαλε κάποιος τη φωτιά, αυτό μάλλον πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες που θα καταλαγιάσουν τα πράγματα.

Σε πρώτη φάση όλοι εμείς οι φραπεδοεπαναστάτες πρέπει να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας όπου χρειαστεί για να ορθοποδήσει αυτή η δύσμοιρη Ελλάδα σε τούτες τις δύσκολες στιγμές, και μάλιστα αυτό πρέπει να διεξαχθεί με εθελοντική προσφορά, από τον καθένα μας.

Εχθές και σήμερα υπήρξε ιδιαίτερη έκκληση από πολλούς δημόσιους φορείς για να πάνε οι πολίτες να δώσουν αίμα στα άτομα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Όμως το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πώς τα τελευταία χρόνια εισάγουμε αίμα από ξένες χώρες, όπως από την Ελβετία, διότι προφανώς σαν Έλληνες δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι στον τομέα της αιμοδοσίας, και όσοι το πράττουν μάλλον είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Ωστόσο θα ήθελα να σας παρακαλέσω με ιδιαίτερη θέρμη να αφήσετε στην άκρη τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που έχετε, εάν είστε κομματικοποίημενοι, και να βάλουμε πάνω από όλα το κοινό συμφέρον σε τέτοιου είδους μεγάλες φυσικές καταστροφές, κάτι που φυσιολογικά θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο και υπό κανονικές συνθήκες, όχι μόνο σε εθνικές τραγωδίες, αλλά ας όψεται η ανωριμότητα που μας διακρίνει.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ενώ τόσα χρόνια κάθε καλοκαίρι καίγονται τα δάση μας, δεν υπάρχουν συντονισμένες προσπάθειες για να βρούμε εθελοντές πυροσβέστες, (δεν μιλάμε για δέκα ή είκοσι άτομα) αφού ούτως ή άλλως σχεδόν η μισή Ελλάδα είναι άνεργη, αλλά και εδώ τζίφος η δουλειά.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που φαίνεται πώς θα απασχολήσει τους παθόντες από την πυρκαγιά είναι πως οι περισσότεροι εξ αυτών θα μείνουν άστεγοι, αφού τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις φλόγες, και από την άλλη πλευρά δυστυχώς σε αυτήν την οικονομική κρίση που ζούμε τα τελευταία χρόνια, λογικό είναι να μην υπάρχουν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για να δοθούν σε εκείνους που έχασαν εν μία νυκτί τα πάντα, εδώ ίσως θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε την ανθρωπιά που κρύβουμε μέσα μας και να προσφέρουμε έστω μία ελάχιστη οικονομική βοήθεια για να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους οι συνάνθρωποί μας που στάθηκαν άτυχοι.

Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά που βιώνουμε κάτι τόσο καταστροφικό στην Ελλάδα, εξαιτίας της ανοργανωσιάς και του ωχαδερφισμού. Επιπρόσθετα θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός πως οφείλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να κάνουμε αυτό τον τόπο καλύτερο.

Δεν θα αναφερθώ στους πολιτικούς, γιατί θα βγάλω πολύ δηλητήριο και δεν το θέλω. Έτσι κι αλλιώς με το δριμύ κατηγορώ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, παρά μόνο όταν εμείς οι Έλληνες αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφερθούμε ανάλογα, και αντάξιοι των καταστάσεων, εν τούτοις για να είμαστε ειλικρινείς αυτό μάλλον θα το πράξουν οι επόμενες γενιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας