Οι δαπάνες για τις έξυπνες πόλεις θα υπερβούν τα 158 δισ. δολ. μέχρι το 2022

Οι δαπάνες για τις έξυπνες πόλεις θα υπερβούν τα 158 δισ. δολ. μέχρι το 2022

Οι δαπάνες για τις έξυπνες πόλεις θα υπερβούν τα 158 δισ. δολ. μέχρι το 2022.

Οι πρωτοβουλίες για τις έξυπνες πόλεις αναμένεται τη φετινή χρονιά να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC. Ωστόσο το σπουδαιότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως οι οικονομικές δαπάνες για το συγκεκριμένο τομέα εκτιμάται πως θα υπερβούν τα 158 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Επιπρόσθετα, η οπτική επιτήρηση των πόλεων για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των πολιτών, οι προηγμένες δημόσιες / ιδιωτικές συγκοινωνίες και ο έξυπνος εξωτερικός φωτισμός θα προσελκύσουν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αναφορικά με τις έξυπνες πόλεις για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση της IDC που φέρει τον τίτλο Worldwide Semi-annual Smart City Spending Guide found.

Η Serena Da Rold, η οποία είναι εμπειρογνώμονας στην IDC, δήλωσε : «Οι ευφυείς μεταφορές και η δημόσια ασφάλεια που βασίζονται στα δεδομένα παραμένουν οι μεγαλύτεροι τομείς επενδύσεων για τις έξυπνες πόλεις, εντούτοις θα επενδυθούν σημαντικοί οικονομικοί πόροι ανάπτυξης και σε περιπτώσεις χρήσης back-office και σε διάφορες πλατφόρμες που τα υποστηρίζουν αυτά τα συστήματα, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές, αλλά στην ουσία θα βασίζεται όλο το οικοδόμημα επάνω τους.

Στην παρούσα φάση, οι οικονομικές δαπάνες για τις τεχνολογίες των έξυπνων πόλεων γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, αν και οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα.

Οι πρώτες πέντε κορυφαίες πόλεις στον κόσμο που επένδυσαν τα περισσότερα χρήματα για τις έξυπνες πόλεις είναι η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Σαγκάη. Πρέπει να σημειωθεί πως οι 53 πρώτες κορυφαίες στη λίστα της IDC συνεισφέρουν το 15% των συνολικών δαπανών για τις έξυπνες πόλεις.

Η Ruthbea Yesner από την της IDC επισήμανε: «Η IDC εκτιμά πως θα υπάρξουν ισχυρές και συνεχόμενες επενδύσεις τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από τον δημόσιο τομέα σε αστικές περιοχές, σε προγράμματα και έργα για τις έξυπνες πόλεις και κοινότητες. Αυτό σημαίνει επίσης πως αναμφισβήτητα θα καταστεί μια ανταγωνιστική αγορά που θα στρέψει επάνω της τα βλέμματα όλων των σοβαρών επενδυτών».

Πρόσφατα ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ανακοίνωσε 20 σπουδές πρωτοβουλίες που ελπίζει ότι θα βοηθήσουν την πρωτεύουσα της Αγγλίας να γίνει πραγματικά μια έξυπνη πόλη, όπως η ευρεία υιοθέτηση της ευρυζωνικότητας με οπτικές ίνες σε όλες τις κατοικίες, η ενσωμάτωση των έξυπνων αισθητήρων στη δημόσια υποδομή, και φυσικά το 5G.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας