ΑρχικήΨυχαγωγίαΦρέσκα και καθαρά χρώματα για το μπάνιο

Φρέσκα και καθαρά χρώματα για το μπάνιο

Το μπάνιο είναι συχνά παραμελημένο δωμάτιο, τόσο γιατί είναι συνήθως το μικρότερο του σπιτιού όσο και γιατί είναι χώρος όπου δεν περνάμε πολύ χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, η σωστή επιλογή χρωμάτων για το μπάνιο είναι σημαντική, καθώς μπορούν να του δώσουν μια αίσθηση χαλαρωτική ή αναζωογονητική και να το κάνουν από τα πιο όμορφα δωμάτια του σπιτιού.

Στο παρελθόν πολλοί ήταν αυτοί που προτιμούσαν το λευκό και το μπεζ για το μπάνιο τους. Πλέον τα χρώματα που προτείνουν οι ειδικοί είναι βγαλμένα από τη φύση. Η τάση που έχει επικρατήσει μας στρέφει στο πράσινο, στο μπλε, στο ροδακινί και σε διάφορες αποχρώσεις τους.

Αποχρώσεις για το μπάνιο

Τα δημοφιλέστερα για τους διακοσμητές χρώματα για το μπάνιο είναι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Το μπλε έχει χαλαρωτική επίδραση στη διάθεση, ενώ είναι συνδεδεμένο στη συνείδησή μας με το νερό και την καθαριότητα. Η χρήση του σε οποιαδήποτε απόχρωσή του, από το γαλάζιο μέχρι το τιρκουάζ, μπορεί να μετατρέψει το μπάνιο σε χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης. Οι παστέλ αποχρώσεις του μπλε παραπέμπουν σε κάτι πιο μωρουδιακό και ουδέτερο, ενώ οι εντονότερες αποχρώσεις έχουν περισσότερη «άποψη» και «ξυπνούν» τις αισθήσεις.

Πολύ δημοφιλείς είναι και οι αποχρώσεις του πράσινου στους τόνους της μέντας, καθώς και το λαχανί και το πράσινο της θάλασσας, μια απόχρωση ανάμεσα στο πράσινο και στο μπλε και θυμίζει τροπική παραλία. Είναι ένα χρώμα εξίσου «καθαρό» με το μπλε και δημιουργεί την αίσθηση της φρεσκάδας.

Ένα πολύ όμορφο χρώμα για το μπάνιο, όμως, είναι και το ροδακινί, η παστέλ, απαλή απόχρωση του πορτοκαλί. Το ροδακινί αντανακλά το φως με τρόπο που φωτίζει καλύτερα το δέρμα, στοιχείο σημαντικό για το μπάνιο, αφού συνήθως εκεί βάφεται μία γυναίκα ή ξυρίζεται ένας άνδρας, και είναι απαραίτητο το φως να είναι κατάλληλο.

Συμβουλές

  • Το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο που αγαπάει την υγρασία. Έτσι, πέρα από τις αποχρώσεις, είναι επίσης πολύ σημαντικό να διαλέξουμε ένα χρώμα ειδικό για χώρους με υγρασία, που να εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας, αλλά παράλληλα να προσφέρει τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Σύμφωνα με πολλούς διακοσμητές, για το μπάνιο μας πρέπει να επιλέγουμε τρία χρώματα: το ένα θα είναι κοντά στο λευκό, το άλλο «μέτριας» έντασης, ενώ το τρίτο θα είναι έντονο. Το εντονότερο όλων δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολύ, παρά μόνο για να τονίσει λεπτομέρειες, όπως τα πλαίσια του παραθύρου ή και σαν μπορντούρα.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166