Γαλλία και Αυστραλία κατασκευάζουν μαζί κβαντικό υπερυπολογιστή

Γαλλία και Αυστραλία κατασκευάζουν μαζί κβαντικό υπερυπολογιστή

Γαλλία και Αυστραλία κατασκευάζουν μαζί κβαντικό υπερυπολογιστή.

Η Γαλλία και η Αυστραλία θέλουν να χτίσουν έναν κβαντικό υπολογιστή μαζί, η συγκεκριμένη απόφαση ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μαλκόμ Τόρμπουλ υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας, το οποίο περιγράφηκε ως το «επόμενο απτό βήμα» στην κατασκευή ενός κβαντικού υπερυπολογιστή.

Η συμφωνία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης που θα αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θα αναζητήσει ευκαιρίες εμπορευματοποίησης.

Η Αυστραλιανή Silicon Quantum Computing (SQC) και ο οργανισμός έρευνας και ανάπτυξης της Γαλλίας (R&D) θα ασχοληθούν με αυτό το έργο.

Ο κβαντικός υπολογισμός περιγράφεται ως υπολογισμός μέσω της χρήσης κβαντομηχανικών φαινομένων. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς υπολογιστές, όπου τα δεδομένα πρέπει να κωδικοποιούνται σε δυαδικά ψηφία, ο κβαντικός υπολογισμός επιτρέπει στα δυαδικά ψηφία να είναι σε υπερθέσεις, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να είναι ταυτόχρονα 0 και 1.

Αυτοί οι υπολογιστές, μόλις εισέλθουν στο mainstream, θα είναι ασύγκριτα ταχύτεροι από τους πιο γρήγορους υπερυπολογιστές του σήμερα.

Μιλώντας στο ZDNet, ο διευθυντής του CQC2T και ο διευθυντής της SQC και ο καθηγητής Michelle Simmons δήλωσαν ότι ο κβαντικός υπολογισμός μπορεί να φέρει επανάσταση στον κλάδο της πληροφορικής.

«Έχουμε πρωτοφανή ηγετική θέση στον τομέα της πυρηνικής κβαντικής πληροφορικής σε μια σειρά πλατφορμών και η SQC κινείται γρήγορα για να εμπορευματοποιήσει όλες αυτές τις τεχνολογίες» δήλωσε ο διευθυντής της SQC.

Ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της IBM, αναπτύσσουν ήδη κβαντικούς υπολογιστές, αλλά απέχουν πολύ από το να είναι εμπορικά βιώσιμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας