Αποκτήστε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από το smartphone σας

Αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από το smartphone σας

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από το smartphone σας.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας μέσω ενός smartphone. Οι περισσότερες επιλογές μπορεί να είναι δαπανηρές, και απαιτούν σε ορισμένες περιπτώσεις μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές. Οι δύο μέθοδοι που θα σας δείξουμε παρακάτω λειτουργούν και είναι εντελώς δωρεάν για προσωπική χρήση. Και οι δύο μέθοδοι απαιτούν να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο smartphone σας και ένα λογισμικό στον υπολογιστή. Μόλις ρυθμιστεί, θα μπορείτε να ελέγχετε οποιονδήποτε υπολογιστή από απόσταση, σαν να βρίσκεται μπροστά σας.

Χρησιμοποιώντας το TeamViewer

Εγκαταστήστε το TeamViewer στο smartphone σας.

Το TeamViewer είναι δωρεάν για προσωπική χρήση, αλλά προσφέρει επίσης μια πληρωμένη έκδοση για τις επιχειρήσεις. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιείται συχνά από εταιρείες τεχνικής υποστήριξης για την πραγματοποίηση αλλαγών στον υπολογιστή σας από μακρινή απόσταση. Είναι συμβατό τόσο στα Windows, όσο και στα Mac.

Ανοίξτε την εφαρμογή App Store και αναζητήστε το TeamViewer χρησιμοποιώντας το εικονίδιο αναζήτησης στο πάνω μέρος της οθόνης. Έπειτα επιλέξτε το TeamViewer από τα αποτελέσματα που σας εμφανίζει το κατάστημα εφαρμογών στη σελίδα του και πατήστε λήψη για να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε.

Εγγραφείτε στο TeamViewer.

Ανοίγοντας την εφαρμογή TeamViewer στο iPhone σας, θα σας εμφανίσει το κεντρικό μενού υποδοχής, στη συνέχεια θα θα δείτε τα πλήκτρα για σύνδεση ή εγγραφή. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, τότε κάντε μία εγγραφή.

Εγκαταστήστε το λογισμικό TeamViewer στον υπολογιστή σας.

Είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί το λογισμικό σε όλους τους υπολογιστές στους οποίους θέλετε να έχετε πρόσβαση με το smartphone σας.

Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε, ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και επισκεφθείτε το teamviewer.com/en/download/. Όταν βρεθείτε στη σελίδα λήψης, επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που έχετε, όπως Windows, Mac ή Linux και κατεβάστε το TeamViewer. Εγκαταστήστε το κάνοντας κλικ στο αρχείο που έχετε κατεβάσει.

Συνδεθείτε στο TeamViewer από τον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε το TeamViewer και κάντε κλικ στην επιλογή “Υπολογιστές & Επαφές” στο κάτω μέρος του παραθύρου. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στα δεξιά της κύριας εφαρμογής. Εδώ, εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο TeamViewer πληκτρολογώντας το καταχωρημένο email και τον κωδικό πρόσβασής σας στο αναδυόμενο παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση”.

Μόλις συνδεθείτε, απλώς ελαχιστοποιήστε το TeamViewer. για να ξεκινήσει αυτόματα η σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και iPhone.

Επαναλάβετε τα βήματα για να εγκαταστήσετε και να συνδεθείτε στο TeamViewer σε κάθε υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε με το smartphone σας.

Δημιουργήστε έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης για κάθε υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε.

Δεν απαιτείται κωδικός ασφαλείας, αλλά βοηθά στην αποτροπή ανεπιθύμητης πρόσβασης στους υπολογιστές σας από χάκερς. Θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που επιχειρείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε το TeamViewer σε κάθε υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε. Μεταβείτε στην επιλογή Πρόσθετα >> Επιλογές >> Ασφάλεια.

Δημιουργήστε έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη σύνδεση σε κάθε υπολογιστή. Ο κωδικός πρόσβασής σας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός χαρακτήρων. Προσοχή, σε καμία περίπτωση μην κοινοποιήσετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στοTeamViewer σε κάποιον άλλον.

Διαχειριστείτε τον υπολογιστή σας μέσα από το smartphone .

Τώρα που τα πάντα έχουν ρυθμιστεί, ήρθε η ώρα να ελέγξετε έναν από τους υπολογιστές που ρυθμίσατε για απομακρυσμένη πρόσβαση. Θα είστε σε θέση να εκτελέσετε όλες τις λειτουργίες στο υπολογιστή σαν να το έχετε μπροστά σας.

  • ⦁Ανοίξτε την εφαρμογή TeamViewer στο smartphone και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας αν σας ζητηθεί.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστές στο κάτω μέρος της οθόνης και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Οι υπολογιστές μου για να δείτε την λίστα με όλους τους διαθέσιμους υπολογιστές. Προφανώς η λίστα θα σας παρουσιαστεί με αλφαβητική σειρά.
  • Καταχωρίστε τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση.
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε αρχεία, προγράμματα και λειτουργίες του υπολογιστή σας με εντολές αφής μέσα από τη συσκευή σας.
  • Αποσυνδεθείτε από τον απομακρυσμένο υπολογιστή σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο X κάτω αριστερά για να κλείσετε τη σύνδεση.

Χρησιμοποιώντας την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή σας.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει ακόμα πρόγραμμα περιήγησης Chrome, μπορείτε να το επισκεφθείτε την σελίδα google.com/chrome για να το κατεβάσετε.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στη Google.

Mπορείτε να το πράξετε αυτό κάνοντας κλικ στο μπλε κουμπί “Σύνδεση” στην επάνω δεξιά γωνία, και εισάγοντας το όνομα χρήστη σας στοGoogle, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας στα συγκεκριμένα πλαίσια. Έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση” για να συνεχίσετε.

Εάν δεν διαθέτετε ήδη λογαριασμό στη Google, τότε χρησιμοποιήστε το για να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας απευθείας.

Εγκαταστήστε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι εντελώς δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, εκτελείται ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome λειτουργεί τόσο σε υπολογιστές με Windows, όσο και Mac. Πρέπει να εγκαταστήσετε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome σε όλους τους υπολογιστές που θέλετε να ελέγξετε με το iPhone σας.

Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, ανοίξτε το Web Store και αναζητήστε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο Chrome”, το οποίο βρίσκεται κοντά στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη εφαρμογής” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Ενεργοποίηση απομακρυσμένων συνδέσεων.

Εκκινήστε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί “Εκκίνηση εφαρμογής” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εξουσιοδότηση” στο κάτω μέρος του επόμενου αναδυόμενου παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Να επιτρέπεται”.

  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκινώντας” κάτω από την επικεφαλίδα “Οι υπολογιστές μου” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση απομακρυσμένων συνδέσεων”.
  • Δημιουργήστε ένα PIN 6 ή περισσότερων ψηφίων. Αυτό θα χρησιμοποιείται κάθε φορά που συνδέεστε στον απομακρυσμένο υπολογιστή σας.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Ναι” στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητάει να επιτρέψετε σε αυτό το πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να επιβεβαιώσετε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι απομακρυσμένες συνδέσεις.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome στο smartphone σας.

Αυτό το βήμα είναι το ίδιο με την εγκατάσταση οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής στο smartphone σας. Ανοίξτε την εφαρμογή App Store και αναζητήστε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης. Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη” στα δεξιά του εικονιδίου της εφαρμογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εγκατάσταση”.

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από το smartphone σας.

Με την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Google ρυθμισμένη και εγκατεστημένη τόσο στο smartphone σας, όσο και σε όλους τους υπολογιστές που θέλετε να ελέγξετε, ήρθε η ώρα να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους υπολογιστές και να εκπληρώσετε οποιαδήποτε εργασία επιθυμείτε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome στο smartphone σας και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google. Επιλέξτε οποιονδήποτε από τους υπολογιστές που ρυθμίσατε για απομακρυσμένη πρόσβαση. θα εμφανίζονται με βάση το όνομα του υπολογιστή τους. Μόλις επιλέξετε έναν υπολογιστή, πληκτρολογήστε τον 6ψήφιο κωδικό PIN και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση”.

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας με το iPhone σας χρησιμοποιώντας τις εντολές .

Αγγίξτε τα κουμπιά εντολών στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Υπάρχουν εικονίδια και κουμπιά για ένα εικονικό ποντίκι, ένα εικονικό πληκτρολόγιο, λειτουργία πλήρους οθόνης, όπως και για βοήθεια αν έχετε οποιαδήποτε απορία.

Μην ξεχνάτε ότι επιβάλλεται πάντα να κάνετε αποσύνδεση του λογαριασμού σας, όταν τελειώσετε την εργασία σας, καθαρά για λόγους ασφαλείας, ούτως ώστε να μην αποκτήσει κανένας εισβολέας πρόσβαση στα δεδομένα και τις συσκευές σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας