ΑρχικήΥπολογιστέςGartner: Οι παγκόσμιες πωλήσεις PC μειώθηκαν σταθερά για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο

Gartner: Οι παγκόσμιες πωλήσεις PC μειώθηκαν σταθερά για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο

Gartner: Οι παγκόσμιες πωλήσεις PC μειώθηκαν σταθερά για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Η αγορά των Η/ Υ βρίσκεται πλέον σε ύφεση για 12 συνεχόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Gartner. Για το τρίτο τρίμηνο του 2017, τόσο η Gartner όσο και η IDC διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών (PC) γνωρίζουν πτωτική τάση σε παγκόσμια κλίμακα και σε ετήσια βάση σχεδόν κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Gartner, οι πωλήσεις PC μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 3,6% σε 67 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2017, βάσει των στοιχείων των έξι κορυφαίων πωλητών, οι οποίοι είναι η HP, η Lenovo, η Dell, η Asus, η Apple και η Acer. Η Gartner διαπίστωσε ότι από την πρώτη εξάδα, μόνο η HP παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις PC. Η Lenovo και η Dell παρουσίασαν τις μικρότερες μειώσεις, ενώ το υπόλοιπο της αγοράς μειώθηκε κατά 11,4%.

Η Gartner σημείωσε ότι η HP και η Lenovo βρίσκονται πλάι-πλάι βάσει στατιστικών στοιχείων, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν μπορεί να αντιληφθεί ένας απλός άνθρωπος. Η HP πήρε την πρώτη θέση από την Lenovo το τελευταίο τρίμηνο και γενικά βρίσκεται σε ανοδική τάση, με πέντε συνεχόμενα τρίμηνα παγκόσμιας ανάπτυξης στους υπολογιστές. Η Lenovo, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε καθοδική τάση, βλέποντας δραστική πτώση των πωλήσεων σε οκτώ από τα 10 τελευταία τρίμηνα.

Η IDC, εν τω μεταξύ, εκτιμά ότι οι πωλήσεις PC σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν μόλις κατά 0,5% σε 67,2 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο. Οι κορυφαίοι πέντε προμηθευτές στα αποτελέσματα της IDC ήταν η HP, η Lenovo, η Dell, η Apple και η Asus.

Η IDC συμφωνεί με την Gartner ότι η HP ηγείται του τομέα, αλλά διαπίστωσε ότι η Lenovo, η Dell και η Apple ήταν σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο επίπεδο. Η εταιρεία διαπίστωσε, ωστόσο, ότι οι υπόλοιπες μικρότερες εταιρείες παρουσίασαν μόνο μια σχετικά μικρή πτώση 3,2%.

Οι αναλυτές της Gartner και της IDC επεσήμαναν διάφορους παράγοντες αυτής της πτώσης του παρελθόντος τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων συνιστωσών. Ο μόνος συνεπής παράγοντας κάθε τρίμηνο είναι ότι ο Η / Υ απλά δεν είναι τόσο σε ζήτηση όσο ήταν κάποτε.

“Η ζήτηση για επιτραπέζιους υπολογιστές αυξήθηκε λόγω των αναβαθμίσεων των Windows 10, αλλά το πρόγραμμα που σχετίζεται με τη ζήτηση ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή”, ανέφερε ο κύριος αναλυτής της Gartner Mikako Kitagawa. “Οι χώρες με σταθερές οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ, δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα στις επιχειρήσεις, ειδικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι οποίες είναι πιο ευάλωτες σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως οικονομικές ή πολιτικές αναταράξεις. Η αύξηση της τιμής των εξαρτημάτων επηρέασε την αγορά καταναλωτικών προσωπικών υπολογιστών, καθώς οι περισσότεροι πωλητές γενικά μεταφέρουν την αύξηση των τιμών στους καταναλωτές, αντί να απορροφούν το κόστος τους “, δήλωσε ο Kitagawa. “Αναμένουμε ότι η έλλειψη DRAM θα ​​συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του 2018, αλλά δεν θα αντικατοπτρίζεται αμέσως στις τελικές τιμές”.

“Η παραδοσιακή αγορά Η/ Υ παρουσίασε μία πτωτική κάθοδο, όπως αναμενόταν, το τρίτο τρίμηνο”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του προγράμματος IDC Loren Loverde σε δήλωσή του. “Οι αναδυόμενες αγορές ανέκαμψαν λίγο περισσότερο από ό, τι αναμενόταν, αλλά τα συνολικά αποτελέσματα αντανακλούν τη σταθεροποίηση που αναμενόταν μετά από προσαρμογές στοιχείων και αποθεμάτων. Οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο παραμένουν επιφυλακτικές, πιθανόν με μικρή μείωση του όγκου για το τρίμηνο και το έτος. Τα κέρδη στις αναδυόμενες επιχειρήσεις και το δυναμικό για περισσότερες προσλήψεις υπαλληλικού προσωπικού αντιπροσωπεύουν κάποια ανοδική δυναμική, αν και συνεχίζουμε να περιμένουμε σταδιακά μειώσεις των συνολικών αποστολών για τα επόμενα χρόνια. “

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166