ΑρχικήΔιαδίκτυοΟ Zuckerberg έκανε περιοδεία μέσω VR στις πληγείσες περιοχές του Πουέρτο Ρίκο

Ο Zuckerberg έκανε περιοδεία μέσω VR στις πληγείσες περιοχές του Πουέρτο Ρίκο

Ο Mark Zuckerberg έκανε περιοδεία μέσω VR στις πληγείσες περιοχές του Πουέρτο Ρίκο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg επισκέφθηκε τη Δευτέρα (9 Οκτωβρίου) διάφορα μέρη που πλήχθηκαν από τον τυφώνα Maria στο Πουέρτο Ρίκο, μέσω εικονικής πραγματικότητας, για να αποδείξει τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμα VR της εταιρείας Facebook Spaces, σε μια μάλλον περίεργη κατάσταση που δεν έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, όπως θα δείτε στο βίντεο.

https://www.facebook.com/zuck/videos/10104094186863501/

Ο Zuckerberg, μαζί με τον επικεφαλής της κοινωνικής εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, Rachel Franklin, ξενάγησαν τους χρήστες του Facebook σε μια εικονική περιήγηση στο νησί που έχει πληχθεί από τον τυφώνα Maria χρησιμοποιώντας ένα βίντεο 360 μοιρών που δημιουργήθηκε από το NPR.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι Zuckerberg και Franklin εμφανίστηκαν ως avatars καθώς “ταξίδευαν” σε διαφορετικές τοποθεσίες χρησιμοποιώντας το εργαλείο VR. Η παρουσίαση ήταν στην πραγματικότητα φιλοξενήθηκε από την έδρα του Facebook στο Menlo Park της Καλιφόρνια, να φορούν δύο VR headsets.

“Ένα από τα πράγματα που είναι αντικειμενικά μαγικό για το VR είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε την αίσθηση της εικονικής ξενάγησης σαν να βρίσκεστε πραγματικά σε εκείνο το μέρος. Η Rachel και εγώ βρισκόμασταν στο φυσικό κτίριο της εταιρείας, αλλά ουσιαστικά αισθανθήκαμε σαν να ήμασταν παρόντες στις τοποθεσίες που καταστράφηκαν από τον τυφώνα”, δήλωσε ο Zuckerberg που μοιράστηκε αυτό το βίντεο με τον κόσμο, από τη μία πλευρά προφανώς για να δείξει τις ικανότητές του δημιουργήματός του και από την άλλη για να ευαισθητοποιήσε τους ανθρώπους για τέτοιου είδους καταστροφές.

Στη συνέχεια, περιέγραψε λεπτομερώς τις προσπάθειες ανακούφισης από τις καταστροφές του Facebook στο Πουέρτο Ρίκο, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και της Net Hope, στέλνοντας υπαλλήλους για να βοηθήσουν στα ζητήματα συνδεσιμότητας του νησιού και να συνεργαστούν με τον Ερυθρό Σταυρό για να στοχεύσουν τις προσπάθειες ανακούφισης στο νησί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δορυφορικών εικόνων για να προσδιορίσει ποιες περιοχές χρειάζονται βοήθεια.

“Όταν βρίσκεστε στη μέση μιας τέτοιας καταστροφής, είναι πολύ σημαντικό να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο”, δήλωσε, σημειώνοντας ότι είναι χρήσιμη επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. “Αλλά είναι επίσης σπουδαία η κινητοποίηση μας, διότι τα συνεργεία αποκατάστασης των καταστροφών πηγαίνουν που στείλαμε εκεί πέρα, μπόρεσαν να συντονιστούν μεταξύ τους άψογα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων που χρειάζεται άμεση βοήθεια εκείνη τη στιγμή.”

Ο Φράνκλιν δήλωσε: “Ειλικρινά νιώσαμε σαν να βρισκόμασταν σε τούτα τα μέρη και μας έδωσε τη δυνατότητα να συμπάσχουμε σε αυτόν τον Γολγοθά”.

Στη συνέχεια, το δίδυμο αποφάσισε να τηλεμεταφερθεί πίσω στην Καλιφόρνια για να προωθήσει την επερχόμενη διάσκεψη προγραμματιστών του Oculus Connect του Facebook, επιδεικνύοντας ένα βίντεο 360 μοιρών από το περασμένο έτος. Αργότερα, πήγαν στο φεγγάρι και κοίταξαν τον Γαλαξία που η Φράνκλιν ονόμασε «απολύτως υπέροχο».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166