ΑρχικήΕιδήσειςΟ Alibaba ίδρυσε ερευνητικό οργανισμό για το AI, IoT και την κβαντική...

Ο Alibaba ίδρυσε ερευνητικό οργανισμό για το AI, IoT και την κβαντική υπολογιστική

Ο Alibaba ίδρυσε ένα ερευνητικό οργανισμό για το AI, IoT και την κβαντική υπολογιστική.

Ο όμιλος Alibaba ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την έναρξη ενός ερευνητικού οργανισμού που στοχεύει στην ανάπτυξη αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η εκμάθηση μηχανών, την ασφάλεια δικτύων, το διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of Things) και την κβαντική υπολογιστική.

Ο οργανισμός ονομάζεται Academy for Discovery, Adventure, Momentum and Outlook (δηλαδή το σύντομο όνομά του είναι η Ακαδημία DAMO) και η Alibaba σχεδιάζει να προσλάβει 100 ερευνητές από εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει δύο εργαστήρια στην Κίνα, τόσο στην πατρίδα του τεχνολογικού γίγαντα το Hangzhou, όσο και στο Πεκίνο. Επιπλέον, ο Κινέζος διαδικτυακός χονδρέμπορας θα ανοίξει εργαστήρια στο San Mateo της Καλιφόρνια. Σιάτλ, Ουάσιγκτον; Μόσχα, Ρωσία; Τελ Αβίβ. και τη Σιγκαπούρη.

Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη, σημαντική αύξηση σε σχέση με το τρέχον ποσοστό δαπανών. Ο Jeff Zhang, ο CTO του ομίλου Alibaba, θα ηγηθεί της ακαδημίας.

Αυτή είναι μια κίνηση που ευθυγραμμίζει το Alibaba με αρκετούς άλλους σημαντικούς οργανισμούς της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google, το Facebook, η IBM και η Snap. Όπως και οι άλλοι οργανισμοί, ο Alibaba σχεδιάζει να ακολουθήσει μια ανοικτή προσέγγιση με το έργο που κάνει και πιθανόν να συνεισφέρει με πληροφορίες στο κοινό μέσω ερευνητικών εργασιών, έργων ανοιχτού κώδικα και άλλων συνεργασιών.

Η διεξαγωγή έρευνας θα βοηθήσει την Alibaba να παραμείνει στην κορυφή των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, κάτι που θα είναι σημαντικό καθώς η εταιρεία ανταγωνίζεται για να είναι μια παγκόσμια δύναμη στον κλάδο.

Το Alibaba δεν προχωράει μόνο του σε τούτη τη βαρυσήμαντη προσπάθεια. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο συμβούλιο για την ακαδημία που περιλαμβάνει καθηγητές από διάφορους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με τοπικούς εταίρους για να προωθήσει την έρευνά της. Για παράδειγμα, ο Alibaba θα συνεργαστεί με το εργαστήριο Intelligent Secure Execution (RISELab) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας για την εργασία του secure computing.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166