Ο Alibaba ίδρυσε ερευνητικό οργανισμό για το AI, IoT και την κβαντική υπολογιστική

Ο Alibaba ίδρυσε ένα ερευνητικό οργανισμό για το AI, IoT και την κβαντική υπολογιστική.

Ο όμιλος Alibaba ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την έναρξη ενός ερευνητικού οργανισμού που στοχεύει στην ανάπτυξη αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η εκμάθηση μηχανών, την ασφάλεια δικτύων, το διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of Things) και την κβαντική υπολογιστική.

Ο οργανισμός ονομάζεται Academy for Discovery, Adventure, Momentum and Outlook (δηλαδή το σύντομο όνομά του είναι η Ακαδημία DAMO) και η Alibaba σχεδιάζει να προσλάβει 100 ερευνητές από εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει δύο εργαστήρια στην Κίνα, τόσο στην πατρίδα του τεχνολογικού γίγαντα το Hangzhou, όσο και στο Πεκίνο. Επιπλέον, ο Κινέζος διαδικτυακός χονδρέμπορας θα ανοίξει εργαστήρια στο San Mateo της Καλιφόρνια. Σιάτλ, Ουάσιγκτον; Μόσχα, Ρωσία; Τελ Αβίβ. και τη Σιγκαπούρη.

Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη, σημαντική αύξηση σε σχέση με το τρέχον ποσοστό δαπανών. Ο Jeff Zhang, ο CTO του ομίλου Alibaba, θα ηγηθεί της ακαδημίας.

Αυτή είναι μια κίνηση που ευθυγραμμίζει το Alibaba με αρκετούς άλλους σημαντικούς οργανισμούς της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google, το Facebook, η IBM και η Snap. Όπως και οι άλλοι οργανισμοί, ο Alibaba σχεδιάζει να ακολουθήσει μια ανοικτή προσέγγιση με το έργο που κάνει και πιθανόν να συνεισφέρει με πληροφορίες στο κοινό μέσω ερευνητικών εργασιών, έργων ανοιχτού κώδικα και άλλων συνεργασιών.

Η διεξαγωγή έρευνας θα βοηθήσει την Alibaba να παραμείνει στην κορυφή των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, κάτι που θα είναι σημαντικό καθώς η εταιρεία ανταγωνίζεται για να είναι μια παγκόσμια δύναμη στον κλάδο.

Το Alibaba δεν προχωράει μόνο του σε τούτη τη βαρυσήμαντη προσπάθεια. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο συμβούλιο για την ακαδημία που περιλαμβάνει καθηγητές από διάφορους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με τοπικούς εταίρους για να προωθήσει την έρευνά της. Για παράδειγμα, ο Alibaba θα συνεργαστεί με το εργαστήριο Intelligent Secure Execution (RISELab) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας για την εργασία του secure computing.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας