ΑρχικήΕιδήσειςGCHQ: H καταπολέμηση των χάκερ είναι σημαντική όσο η κατασκοπεία

GCHQ: H καταπολέμηση των χάκερ είναι σημαντική όσο η κατασκοπεία

GCHQ: H καταπολέμηση των χάκερ είναι σημαντική όσο η κατασκοπεία και η εξουδετέρωση της τρομοκρατίας

Καθώς τα cyberthreats συνεχίζουν να κλιμακώνονται, Το πρακτορείο κατασκοπείας της Βρετανίας GCHQ βγαίνει από τις σκιές για να πολεμήσει τους χάκερς. Η καταπολέμηση του κυβερνοχώρου είναι πλέον εξίσου σημαντική με τις κατασκοπευτικές προσπάθειες της GCHQ και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας, Τζέρεμι Φλέμινγκ.

Ο Φλέμινγκ, ο οποίος προηγουμένως κατείχε την θέση του αναπληρωτή διευθυντή του MI5, έγινε διευθυντής της GCHQ τον Μάρτιο. Σε ένα από τα πιο εκτεταμένα σχόλια του, ο Φλέμινγκ περιέγραψε πως οι αντίπαλοι της Βρετανίας προσαρμόζονται γρήγορα στις νέες τεχνολογίες για να βλάψουν το έθνος.

Ο Φλέμινγκ είπε ότι παρόλο που οι τεχνολογικές εξελίξεις ωφελούν σε μεγάλο βαθμό το κοινό, «τα εχθρικά κράτη, οι τρομοκράτες, και οι εγκληματίες που χρησιμοποιούν τα ίδια χαρακτηριστικά την άμεση συνδεσιμότητα και τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες – για να υπονομεύσουν την εθνική μας ασφάλεια , και να επιτεθούν στα συμφέροντά μας “.

Ο Φλέμινγκ ανέφερε ότι η χρηματοδότηση της κυβέρνησης χρησιμοποιείται τώρα “για να καταστεί η GCHQ μια κυβερνητική οργάνωση καθώς και μια υπηρεσία πληροφοριών με τη μορφή της αντιτρομοκρατίας”. Το μεγάλο κεφάλι της GHCQ πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν έτος, ο κυβερνοχώρος του πρακτορείου κατασκοπίας – το NCSC (National Cyber ​​Security Centre) έχει απομακρύνει σχεδόν 600 «σημαντικά» malware . Ο Φλέμινγκ ανέφερε επίσης ότι έως ότου δημιουργηθεί το NSCS, ο διαδικτυακός διαμελισμός του GCHQ «πολύ συχνά βρισκόταν συνεχώς σε δυσχερή θέση».

Τα σχόλια του Fleming έρχονται μετά από μεγάλες κυρώσεις στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας ransomware της WannaCry , των παραβιάσεων δεδομένων υψηλού προφίλ και του cyberattack στο Κοινοβούλιο , τα οποία ο Fleming ανέφερε στη συγγραφή του.

Ο επικεφαλής της GCHQ δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι το NSCS διαθέτει τώρα ένα “παγκόσμιο πρόγραμμα για τη μείωση της επίπτωσης και του αντίκτυπου των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο”, εξακολουθεί να είναι δύσκολο για την υπηρεσία κατασκοπίας να λειτουργεί όπως πριν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το NCSC είναι πολύ πιο ορατή, καθώς «προωθεί ενεργά τις κινήσεις της στα μέσα ενημέρωσης και δίνει διαλέξεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια».

“Όλα αυτά εκθέτουν προκλητικά τον οργανισμό μας, ιδίως όταν η GCHQ είχε μάθει να εργάζεται για χρόνια αναγκαστικά στη σκιά για να περιμένει αόρατη από τα μάτια των εχθρών μας “, δήλωσε ο Fleming. Η GCHQ πρόκειται να συνεχίσει να βοηθά στη διατήρηση ασφαλείας της χώρας, να συνεισφέρει στο μέγιστο στην προστασία της ψηφιακή ζωής και να διατήρηση την ασφάλεια των πολιτών στο διαδίκτυο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166