ΑρχικήΨυχαγωγίαMovies-seriesGeorge Clooney: Τον λατρεύεις ή τον αντιπαθείς

George Clooney: Τον λατρεύεις ή τον αντιπαθείς

Μοναδική περίπτωση στο σύγχρονο Χόλιγουντ, ο Τζορτζ Κλούνι ξεκίνησε από μια τηλεοπτική σαπουνόπερα, για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ που περπάτησαν ποτέ στη Λεωφόρο της Δύσης και ο μοναδικός αυθεντικός διάδοχος του Κάρι Γκραντ. Και ακριβώς τη στιγμή που θα μπορούσε να εξαργυρώνει όσα απλόχερα του πρόσφερε η φήμη (και η ακαταμάχητη γοητεία του), αυτός απλά αναζήτησε το νόημα της ζωής αλλού: Σε ταινίες που προκαλούν, έναν πολιτικό λόγο που αφυπνίζει, μια ακτιβιστική δράση που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την καριέρα του. Αφήνοντας, τελικά, τη ζωή του να λέει περισσότερα από ό,τι ο ίδιος για τη σημασία τού να είσαι, απλά, κλασικός!

Για την ουσία της «δουλειάς» του

Αν η διασημότητα είναι μια πιστωτική κάρτα, τότε -απλά- τη χρησιμοποιώ. Η δουλειά μου είναι να προσπαθήσω να βρω τρόπους να μιλήσω για θέματα που αφορούν σε όλους. Δεν κάνω πολιτική, αλλά μπορώ να φωτίσω εκείνα τα σημεία στα οποία η πολιτική κάνει το λάθος ή το σωστό. Από το να μιλάω για τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνω ραντεβού, είναι προτιμότερο να μιλάω για να σώσω μερικές ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορείς να είσαι δημόσιος εκπρόσωπος για οποιοδήποτε θέμα, εκτός αν είσαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το βλάψεις αντί να βοηθήσεις. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και είμαι υπέρ του να «καθαρίσουμε» το περιβάλλον. Εχω δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ακόμη δεν θεωρώ τον εαυτό μου αφοσιωμένο, γιατί ταξιδεύω με ιδιωτικά τζετ.

Για το χρόνο που περνάει

Δεν μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα από τη χειρότερη εκδοχή, που είναι να είσαι νεκρός. Οχι, δεν νοιάζομαι στ αλήθεια για το ότι μεγαλώνω. Προσπαθώ να περνάω καλά στο σημείο που βρίσκομαι και να διασκεδάζω με το να κάνω τις ταινίες που θέλω να κάνω. Αν θα επιθυμούσα να ήμουν 10 χρόνια νεότερος, να ένιωθα τα πόδια μου πιο γερά, να μπορούσα να πηδήξω λίγο ψηλότερα και να έπαιζα λίγο καλύτερα μπάσκετ; Σίγουρα, αλλά -εκτός από όλα αυτά- είμαι μια χαρά.

Για τη ζωή του ως εργένη

Για την ώρα, έχω την περιουσία που μου εξασφαλίζει ένα υπέροχο σπίτι με μία πισίνα και πολλά «παιχνίδια» -πράγμα που καθιστά την οποιαδήποτε έξοδο σχεδόν περιττή. Έχω φτιάξει το σπίτι μου για τους φίλους μου, οι οποίοι είναι -ανάμεσα σε άλλα πράγματα- παντρεμένοι με παιδιά. Περνάω τις Κυριακές μου παίζοντας με τα παιδιά τους. Και συχνά, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μένω μόνος. Η διαδικασία τού να βγω έξω για φαγητό και να διαλέξω το εστιατόριο όπου κανείς δεν θα με ενοχλήσει με κουράζει… Τελικά, παραγγέλνω στο σπίτι. Και βλέπω τηλεόραση. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που θα φανταζόταν ο κόσμος ότι κάνει ένας playboy. Αλλά κανείς δεν με πιστεύει…

Για την αγάπη

Προτιμώ να μιλάω για τη φιλία, καλύτερα. Διαρκεί περισσότερο. Είναι τόσο σημαντική. Τι σημασία έχει να δεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου ή να κάνεις την πιο ωραία στροφή με τη μηχανή σου αν δεν μπορείς να το μοιραστείς με κάποιον;

Για την ιδανική γυναίκα

Η ιδανική γυναίκα θα πρέπει να έχει δυνατό χαρακτήρα, να είναι έξυπνη και λίγο τρελή. Και να καταλαβαίνει τις αδυναμίες μου. Θα πρέπει να έχει το χαμόγελο της Νικόλ Κίντμαν, την προσωπικότητα της Τζούλια Ρόμπερτς, την αντίληψη της Μισέλ Πφάιφερ -αυτό είναι για μένα η ουσία της ομορφιάς- και, τελικά, τη φιλοδοξία της Τζένιφερ Λόπεζ. Οχι κι άσχημα, ε;

Για το πώς να ρίξεις μια γυναίκα

Δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, λόγος να ρίξεις μια γυναίκα. Είμαι ο παραδοσιακός τύπος, που προτιμά να φλερτάρει. Δεν μου αρέσει η αίσθηση ότι με κυνηγάνε. Πάντοτε ήθελα να είμαι εγώ στη θέση του κυνηγού όταν μου αρέσει μια γυναίκα.

Για το αν οι σταρ του Χόλιγουντ πρέπει να χρησιμοποιούν τη φήμη τους για να θίγουν πολιτικά ζητήματα

Δεν ξέρω την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Υπήρξα πολιτικά ενεργός πολύ πριν γίνω ηθοποιός. Και είμαι πολύ περήφανος για όποιον λέει αυτό που σκέφτεται και πιστεύει, ανεξάρτητα από το πόσο διάσημος είναι ή όχι.

Για τη φιλοσοφία του

Η φιλοσοφία μου είναι να κάνω μόνον αυτό που θέλω να κάνω. Και το οποίο, ευτυχώς, είναι η φιλοσοφία όσων έχουν την πολυτέλεια να κάνουν κάτι τέτοιο.

Για το τι κάνει έναν άντρα να έχει στυλ

Η αίσθηση του χιούμορ είναι το Νο 1. Είναι αυτό που σε κάνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γοητευτικό. Δεν είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν είσαι 21 ετών, αλλά είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν έχεις περάσει τα 40.

Για τις προτεραιότητες που αλλάζουν όταν μεγαλώνεις

Όσο μεγαλώνεις, τόσο έχεις τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε άλλους τομείς της κοινωνίας. Οσο πιο ασφαλής νιώθεις με την καριέρα σου, τόσο μπορείς να συγκεντρωθείς εκεί όπου πραγματικά έχει σημασία. Εχω τους υπέροχους φίλους μου. Είμαστε μαζί εδώ και 25 χρόνια. Οσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να βρισκόμαστε και να περνάμε χρόνο μαζί. Υπήρξα πολύ τυχερός. Είχα υπέροχους γονείς, μία υπέροχη αδερφή και μια υπέροχη ζωή.

Για το πώς αντέχει το παιχνίδι της διασημότητας

Δεν υπάρχει σχολή διασήμων. Θα έπρεπε. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο για να δώσω συμβουλές πάνω σ’ αυτό το θέμα. Ενα κόλπο είναι ότι δεν μπορείς να σπαταλάς χρόνο για να διορθώνεις τις ανακρίβειες που λένε για σένα. Θα ήθελα πολύ να πω ότι δεν δίνω δεκάρα για ό,τι γράφουν και λένε για μένα, αλλά με νοιάζει.

Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ από τη θεία μου, τη σπουδαία τραγουδίστρια Ρόζμαρι Κλούνι και από τον πατέρα μου, που ήταν τηλεοπτικός παρουσιαστής και παρουσιαστής ειδήσεων ήταν: Μην ξυπνήσεις όταν θα έχεις φτάσει στα 70 και αναρωτηθείς για όλα αυτά που θα έπρεπε να είχες προσπαθήσει. Απλά κάν τα, έτοιμος να αποτύχεις, αλλά με τη σιγουριά ότι τουλάχιστον προσπάθησες. Αυτή η σκέψη με ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Για το αν θα έβαζε ποτέ υποψηφιότητα για Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Όχι: Εχω κοιμηθεί με πάρα πολλές γυναίκες, έχω πάρει πολλά ναρκωτικά, έχω πάει σε πάρα πολλά πάρτι.

Για το αν θα έκανε ποτέ πλαστική επέμβαση

Οχι, ποτέ. Το κάνουν πάρα πολλοί άντρες στο Χόλιγουντ και είναι ηλίθιο. Είμαστε άντρες και παχαίνουμε και χάνουμε τα μαλλιά μας και αν δεν τα χάσουμε, ασπρίζουν και έχουμε ρυτίδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει γι αυτό. Γιατί κανείς δεν νοιάζεται. Δεν καταλαβαίνω αυτούς που το κάνουν. Μάλλον γίνεται από ανασφάλεια ή από το φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να παίξουν ξανά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πιο αστείο είναι ότι τελικά φαίνεσαι πιο γερασμένος. Ακόμα και στις γυναίκες, δεν φαίνεται ωραίο.

Για το ότι είναι αυτοδημιούργητος

Το μόνο πράγμα που γνωρίζω είναι ότι σήμερα έχω κατορθώσει να εκτιμώ τους αγώνες μου. Ακριβώς επειδή έφτασα εδώ ύστερα από πολύ καιρό και πολλή δουλειά. Δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Αν η επιτυχία είχε έρθει στην αρχή, όταν ήμουν 23, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Εχω ήδη ζήσει τη σκοτεινή πλευρά που μπορεί να έχει η καριέρα ενός ηθοποιού. Και ήταν δύσκολα.

Για το καλύτερο σχολείο Δεν μαθαίνεις ποτέ πολλά με το να ακούς Τον εαυτό σου να μιλάει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166