Γιατί ο Τζεφ Μπέζος πώλησε μετοχές της Amazon αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Γιατί ο Τζεφ Μπέζος πώλησε μετοχές της Amazon αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, πώλησε μετοχές αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας του αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος δισεκατομμυριούχος, προβαίνει για τρίτη φορά σε μία τέτοια κίνηση κατά το τελευταίο έτος, και πιο συγκεκριμένα, έχει ξεφορτωθεί μετοχές συνολικής αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα από αυτές τις τρεις πωλήσεις. Ωστόσο εξακολουθεί να κατέχει μετοχές αξίας 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά τις πρόσφατες πωλήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon πούλησε σχεδόν το ένα πέμπτο των μετοχών της εταιρείας από τότε πού ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια. Ενώ η συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αυξήθηκε κατά 75% φέτος και αξίζει πάνω από 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπέζος διατηρεί ακόμη περισσότερο από το 10% της εταιρείας.

Ο πλούτος του Μπέζος αυξήθηκε από 76,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 191 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2019 στο 2020, με την καθαρή του αξία να αυξάνεται κατά 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια εχθές την Τετάρτη, η οποία ήταν η πιο μαζική άνοδος κερδών σε μία μόνο ημέρα που καταγράφηκε πότε για ένα πρόσωπο, ανέφερε το Bloomberg.

Η Μπέζος έχει πουλήσει στο παρελθόν μετοχές ύψους 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να χρηματοδοτήσει την διαστημική του εταιρία Blue Origin, η οποία κατασκευάζει διάφορες προηγμένες τεχνολογίες για πυραύλους και διαστημόπλοια που προορίζονται για διαστημικά ταξίδια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon ξεκίνησε επίσης το Bezos Earth Fund ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, μια πρωτοβουλία που δίνει επιχορηγήσεις σε επιστήμονες, ακτιβιστές και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θέλουν να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Το Bezos Earth Fund αναμένεται να χορηγήσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο καθένα από τα εξής ιδρύματα: Στο Nature Conservancy, στο Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας, στο Συμβούλιο Άμυνας και Φυσικών Πόρων και στο Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής. Πήγές αποκάλυψαν επίσης ότι το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Φυσικών Πόρων θα λάβει 100 εκατομμύρια δολάρια ώστε να επικεντρωθεί στην έρευνα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να βοηθήσει τις πόλεις να αναπτυχθούν πιο βιώσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας