Η SDF επιλέγει IBM Cloud και IBM Watson IoT για την πλατφόρμα δεδομένων Data SDF: Το Agriculture 4.0 είναι εδώ

Η SDF επιλέγει IBM Cloud και IBM Watson IoT για την πλατφόρμα δεδομένων Data SDF: Το Agriculture 4.0 είναι εδώ

Οι υπηρεσίες της ΙΒΜ επιλέχθηκαν ως βάση για τη δημιουργία της πλατφόρμας Data SDF, η οποία θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να παρακολουθείτε τα αγροτικά σας οχήματα από την άνεση του σπιτιού.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμόςπεριλαμβάνει πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των πιο «παραδοσιακών», όπως είναι η γεωργία. Η δυνατότητα συλλογής χρήσιμων δεδομένων από γεωργικά μηχανήματα μπορεί στην πραγματικότητα να επιτρέψει, για παράδειγμα, τη καλύτερη συντήρηση και τον εντοπισμό πιθανών βελτιώσεων απόδοσης στα τρακτέρ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η SDF, η οποία είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τρακτέρ και μηχανημάτων στον γεωργικό τομέα, αποφάσισε να δημιουργήσει την πλατφόρμα δεδομένων SDF : ένα ανοιχτό οικοσύστημα ικανό να συλλέγει δεδομένα από διαφορετικές πηγές και στη συνέχεια να τα θέσει στη διάθεση των πελατών.

Τα καινούργια οχήματα είναι εγγενώς εξοπλισμένα με τη δυνατότητα συλλογής και αποστολής δεδομένων, αλλά είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε ακόμα και ειδικούς προσαρμογείς για την εφαρμογή σε μοντέλα παλαιότερων ετών που χρησιμοποιούνται ήδη. Να σημειωθεί πως η εταιρεία παρέχει την δυνατότητα να ενσωματώσετε και τους καινούργιους αισθητήρες στα παλιά τρακτέρ.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται με αυτόν τον τρόπο είναι χρήσιμες για να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης λειτουργίας των μηχανημάτων, των συνθηκών υπό τις οποίες λειτουργούν και για την παρακολούθηση της απόδοσης των καλλιεργειών στα χωράφια. Μάλιστα αυτά τα συστήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να προβείτε σε προγνωστική συντήρηση. Με βάση τα δεδομένα είναι πιθανό να προβλέψετε δυσλειτουργίες και αστοχίες, αντικαθιστώντας προβληματικά εξαρτήματα πριν εμφανιστεί κάποια μεγάλη ζημιά και τελικά οδηγήσει σε διακοπή των εργασιών, κάτι που θα φέρει μεγάλους μπελάδες στον αγρότη που βιάζεται να τελειώσει στη δουλειά του.

Η πλατφόρμα δεδομένων SDF είναι ανοιχτή από τη φύση της και επιτρέπει την ενσωμάτωση οχημάτων SDF σε άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως εφαρμογές για ψηφιακή καλλιέργεια (digital farming).

Ο Massimo Ribaldone, Εκτελεστικός Διευθυντής στην SDF R&D υπογραμμίζει: «Χάρη στην υποστήριξη των προϊόντων Cefriel και IBM cloud εργαζόμαστε για τη δημιουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών αφιερωμένων στον τελικό πελάτη, με σκοπό το Smart Farming, Agriculture 4.0, Fleet Management και Predictive Maintenance. Ο βασικός στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα «βασικά» μας προϊόντα, τα τρακτέρ και τις μηχανές συγκομιδής των καλλιεργειών, με ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λειτουργιών που επιτρέπουν να βελτιωθεί η διαχείριση και η απόδοση των χωραφιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας