Γίνεστε όμοιοι με τη σχέση σας;

Γίνεστε όμοιοι με τη σχέση σας;

Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει στον εαυτό σας ή σε άλλους. σε ποια αστεία ανταποκρίνεστε, ο τρόπος που γελάτε ακόμα και γκριμάτσες που εκφράζετε μοιάζουν πολύ με αυτές των κολλητών φίλων ή των αγαπημένων σας. Όλοι μας επηρεαζόμαστε από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων με τους οποίους έχουμε στενές σχέσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, με το πέρασμα του χρόνου, πολλοί συγκάτοικοι και ζευγάρια αναπτύσσουν όμοιες συναισθηματικές αντιδράσεις σε καθημερινές καταστάσεις. Αυτή η σύγκλιση φαίνεται να επιδρά θετικά στις σχέσεις χαρίζοντάς τους δύναμη και διάρκεια.
Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Cameron Anderson του πανεπιστημίου Northwestern στο Illinois, η συναισθηματική ομοιότητα αυξάνει τη συνοχή και το δέσιμο μιας σχέσης, ενώ η συναισθηματική ανομοιότητα (διαφορά) αυξάνει τη δυσφορία και την πιθανότητα διαπροσωπικών συγκρούσεων.

Η προσωπικότητα του πιο δυναμικού μέσα σε μια σχέση φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τον σύντροφο που είναι πιο αδύναμος. Παρομοίως και στη περίπτωση της συγκατοίκησης, ο πιο ντροπαλός τείνει να αλλάζει περισσότερο συναισθηματικά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσο πιο δεμένη είναι η φιλική σχέση, τόσο πιο δυνατή είναι η σύγκλιση των συναισθημάτων.

Ενώ κοινές αντιλήψεις και πεποιθήσεις φαίνεται να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, κατά τη διάρκεια της σχέσης οι σύντροφοι τείνουν να «αποκτούν» μέχρι ένα βαθμό κάποια στοιχεία προσωπικότητας από τον συγκάτοικο, φίλο ή τον αγαπημένο τους.

Επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι εάν ο σύντροφος είναι υπερβολικά νευρικός και διατηρεί αυτή τη στάση ζωής συνεχόμενα, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μεταδοθεί αυτή η νευρικότητα και στο έτερον ήμισυ, και κατά κάποιο τρόπο, εκεί που είναι ήρεμος από τη φύση του να μετατραπεί σε αγρίμι.

Επομένως, καλό είναι να έχετε κατά νού ότι πριν ξεκινήσετε κάποια σχέση, φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στα στοιχεία της προσωπικότητάς του, γιατί μετά θα είναι αργά και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Προφανώς, γιατί άμα ερωτευτείτε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χωρίσετε.

Προηγούμενο άρθροΗ συμβίωση δεν είναι απλή υπόθεση
Επόμενο άρθροΌσα παίρνει ο πόλεμος
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας