Girard-Perregaux: Minute Repeater Tourbillon With Gold Bridges

Girard-Perregaux: Minute Repeater Tourbillon With Gold Bridges

Mε το εκπληκτικό μοντέλο Minute Repeater Tourbillon With Gold Bridges, η σπουδαία ελβετική εταιρεία ωρολογοποίιας αποδεικνύει πως όχι μόνο πραγματοποιεί τεχνικά επιτεύγματα, αλλά αποδίδει και τον δέοντα σεβασμό στην αισθητική και τη μακρά παράδοσή της.

Η μηχανική δομή του μοντέλου προσφέρει την ευκαιρία της λεπτομερούς παρατήρησης από το καντράν όλων των εξαρτημάτων αυτού του πολύπλοκου και εντυπωσιακού μηχανισμού, των σφυριών που παράγουν τον ήχο του, χτυπώντας τα καλώδια του μετάλλου που σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν μαγικό κουδούνι.

Ο βαθμός καινοτομίας αυτού του εγχειρήματος αποκαλύπτεται από την τοποθέτηση των τμημάτων του μηχανισμού που διευκολύνουν τη βέλτιστη μετάδοση του ήχου όταν πια το ρολόι φοριέται στον καρπό του κατόχου του.

Έτσι υπογραμμίζεται η επιθυμία των κατασκευαστών της εταιρείας όχι μόνο να δημιουργήσουν μηχανισμό που είναι ελκυστικός και αποτελεσματικός, αλλά επίσης να το εκθέσουν σε καθαρά περίοπτη θέση προς απόλαυση όλων.

Το έμβλημα του brand Girard-Perregaux, έγινε σήμερα αποδεκτό ως η αισθητική, τεχνική, ακόμα και συμβολική ουσία ενός από τα πιο σεβαστά ελβετικά ρολόγια που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Η Girard-Perregaux πήρε τη φιλόδοξη απόφαση να ρωτήσει τις ομάδες των ωρολογοποιών και μηχανικών, προκειμένου να δημιουργήσει έναν νέο τύπο καλίμπρας με μια μοναδική μηχανική δομή η οποία θα μπορούσε να κάνει το αόρατο ορατό. Το να τονίζεται αυτή η προσέγγιση προέρχεται από τη σιωπηρή επιθυμία να διαιωνιστεί η εμπειρία της επιχείρησης πάνω στην παράδοση κατασκευής ρολογιών που ενσαρκώνεται από το tourbillon με τις χρυσές γέφυρες, το οποίο βρίσκεται επίσης σε αυτό το μοντέλο. Το έμβλημα του brand Girard-Perregaux, του οποίου ο σχεδιασμός κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1884, έγινε σήμερα αποδεκτό ως η αισθητική, τεχνική, ακόμα και συμβολική ουσία ενός από τα πιο σεβαστά ελβετικά ρολόγια που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Girard-Perregaux: Καινοτομία και παράδοση

Το να παραχθεί ένας ισχυρός, καθαρός ήχος από ένα ρολόι χειρός που είναι εξοπλισμένο με μηχανισμό minute repeater εξακολουθεί πολύ συχνά να αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για πολλούς ωρολογοποιούς. Εκατοντάδες διαφορετικές λύσεις έχουν προταθεί προκειμένου να βελτιωθεί η ένταση του ήχου που παράγεται από αυτά τα ρολόγια και είναι ένα πρόβλημα το οποίο προέκυψε από τις αρχές του 17ου αιώνα. Η προσέγγιση που έχει υιοθετηθεί, η οποία είναι τόσο πολύπλοκη όσο και αυθεντική, βελτιώνει αισθητά την ακουστική απόδοση ενώ προσφέρει στους παρατηρητές του τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τον λεπτεπίλεπτο μηχανισμό του minute repeater και των ενδείξεών του, όχι μόνο με τα αυτιά αλλά και με τα μάτια. Να σημειωθεί ότι αυτή τίθεται σε κίνηση με την ολίσθηση ενός κοχλία ο οποίος είναι παραδοσιακά τοποθετημένος στην ένδειξη 8 στην αριστερή πλευρά της κάσας.

Σύροντας αυτό το κομμάτι γυρίζει προς τα πίσω το spring που περιέχεται στο βαρέλι του minute repeater. Αφού φτάσει το ανώτατο όριο, ο μηχανισμός εκκαθάρισης του minute repeater απελευθερώνει τον έλεγχο «on-off», ένα όργανο σχεδιασμένο να εμποδίσει την εκκίνηση του μηχανισμού αν η περιστροφή του μηχανισμού που την πυροδοτεί δεν είναι πλήρης. Από όλα τα μέρη του minute repeater το μόνο που μένει αόρατο στο μάτι και μη αντιληπτό από το αυτί είναι το πολύπλοκο όργανο που λειτουργεί ως τροχός που ρυθμίζει την ταχύτητα (flywheel).

Σχεδιάστηκε για να ρυθμίζει την ταχύτητα των χτυπημάτων των σφυριών, λειτουργεί στην πίσω μεριά της κάσας προκειμένου να περιορίσει τις οποιεσδήποτε εκπομπές ήχου, όσο αδύναμες κι αν είναι, και αυτό εγγυάται τα προσόντα αυτού του μουσικού οργάνου της ωρολογοποιίας. Το όλο αισθητικό αποτέλεσμα ενισχύεται από την τοποθέτηση δύο γκονγκ που «βλέπουν» την εσωτερική πλευρά του κύκλου των ωρών, που έχει φιλοτεχνηθεί με χρυσό 18Κ, αλλά και του ότι έχουν βάλει στο ίδιο μέρος τα σφυριά (το σχήμα των οποίων είναι εμπνευσμένο από τις χρυσές γέφυρες, που κατοχυρώθηκαν για πρώτη φορά με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1884).

Προηγούμενο άρθροΤα σκηνικά της μόδας
Επόμενο άρθροΑχ Ελενίτσα (Helena Christensen) με τις ιδιοτροπίες σου
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας