Τζουζέπε Κόντε: Η λήψη του Immuni είναι ηθική επιταγή

Τζουζέπε Κόντε: Η λήψη του Immuni είναι ηθική επιταγή

Οι λήψεις αυξάνονται, αλλά το ποσοστό των Ιταλών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή παρακολούθησης μολυσμένων επαφών για τον κορονοϊό είναι ακόμα χαμηλός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαφημιστικές καμπάνιες θα ξεκινήσουν σύντομα για να επιτευχθεί μεγαλύτερος αριθμός λήψεων και εγκαταστάσεων αυτής της εφαρμογής, με πρωτεύοντα σκοπό να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες σε πραγματικό χρόνο όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την Πανδημία, και κατά δεύτερο λόγο να μην ενημερώνονται από αναξιόπιστες εφαρμογές, που ίσως, αντί να βοηθήσουν ενδεχομένως να προκαλέσουν παραπληροφόρηση και μεγαλύτερη ζημιά.

Η αύξηση των λοιμώξεων και η επιστροφή στο σχολείο είναι δύο παράγοντες που ίσως συμβάλλουν στην αύξηση των λήψεων της εφαρμογής Immuni. Από την ερχόμενη Τρίτη, θα ξεκινήσει η εκστρατεία προώθησης και διάδοσης της, κάτι που ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Ο ίδιος ανέφερε: «Όλα τα ενημερωτικά μέσα , δημόσια και ιδιωτικά, θα έπρεπε ήδη να έχουν προσχωρήσει από μόνα τους σε τούτη την προσπάθεια, χωρίς την παρότρυνση κανενός».

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζουζέπε Κόντε παρατήρησε πως έχει στην διάθεσή του ένα χρήσιμο εργαλείο, επειδή διευκολύνει τον εντοπισμό επαφών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Αν και προαιρετικά, είναι σίγουρα ηθική επιταγή και επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι εμπλεκόμενοι σε τούτο το πρόγραμμα, ούτως ώστε να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες πως μόνο μέσω σωστών πρακτικών θα βγει η χώρα μέσα από αυτή την κρίση. Τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή θα παραμείνουν ανώνυμα και δεν θα ταυτοποιούνται με κανέναν χρήστη, εκτός και αν και αν πρόκειται για κάποιο φορέα που μπορεί να μεταφέρει τον ιό στους υπόλοιπους συνανθρώπους του.

Οι αριθμοί για την εφαρμογή Immuni

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή για παρακολούθηση της λοίμωξης από τον κορονοϊό. Πλέον το Immuni χρησιμοποιείται από το 18% του ιταλικού πληθυσμού, σε ηλικίες που κυμαίνονται από 14 έως 75 ετών. Ένα ποσοστό που απέχει πολύ από τον στόχο του 60% για να είναι αποτελεσματικό το σύστημα στον περιορισμό της πανδημίας, προφανώς γιατί οι αντίστοιχες εφαρμογές διαφορετικών χωρών άγγιξαν αυτόν τον αριθμό πιο γρήγορα και ουσιαστικά Χωρίς προβλήματα. Για παράδειγμα, αυτή που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια λήψεις σε λίγες ημέρες, ενώ η γερμανική έφτασε τα 18 εκατομμύρια.

Το Immuni είναι διαθέσιμο σε όλη την Ιταλία από τις 15 Ιουνίου 2020. Μετά το ντεμπούτο του με 500.000 λήψεις την πρώτη ημέρα και δύο εκατομμύρια την πρώτη εβδομάδα, όμως χρειάστηκαν σχεδόν τρεισήμισι μήνες για να φτάσουμε τους τρέχοντες αριθμούς. Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση, οι οικογενειακοί γιατροί ανέλαβαν δράση, δημιουργώντας μάλιστα και σελίδα για το Immuni στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας