Google Photos, επεξεργασία με μηχανική μάθηση στην εφαρμογή Android

Google Photos, επεξεργασία με μηχανική μάθηση στην εφαρμογή Android

Η Google άρχισε να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Google Photos για Android που εισάγει ένα νέο, πιο ακριβές και ευκολότερο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και εικόνων που δύναται να καταστεί ευκολόχρηστο και στον πιο αδαή χρήστη. Η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι η δυνατότητα να βασιστείτε στη μηχανική μάθηση (αγγλικά Machine Learning) για να λάβετε προτάσεις σχετικά με την επεξεργασία φωτογραφιών. Η νέα έκδοση εφαρμόζει επίσης πιο λεπτομερή στοιχεία ελέγχου, κάτι που σημαίνει πως τα ενσωματωμένα εργαλεία πλέον είναι περισσότερο αποδοτικά από ό,τι στο παρελθόν.

Η πιο σημαντική αλλαγή σχετίζεται με τη νέα καρτέλα «Συμβουλές« στο μενού επεξεργασίας φωτογραφιών, η οποία θα προσφέρει προτάσεις για την επεξεργασία της φωτογραφίας που αναπαράγεται. Μέσω της μηχανικής μάθησης, η εφαρμογή θα μπορεί να προσαρμόζει τα «εφε φωτεινότητας, αντίθεσης και πορτρέτου» με έναν εντελώς αυτόματο τρόπο. Στη συνέχεια, η εφαρμογή δείχνει τις αλλαγές που έχει γίνει στη φωτογραφία με απώτερο σκοπό να επιτρέψει στον χρήστη να προβεί σε καλύτερη επεξεργασία των αλλαγμένων τιμών, παίρνοντας τη σωστότερη απόφαση απόφαση για τις μετατροπές που έχουν γίνει στο στο οπτικό υλικό που εργάζεστε και θέλετε να είναι το τελειότερο.

Η Google προσφέρει μερικές βασικές επιλογές, όπως «Βελτίωση» και «Χρώμα ποπ», οι οποίες προσπαθούν να επεξεργαστούν φωτογραφίες σύμφωνα με διαφορετικά στυλ. Ωστόσο, η εταιρεία υπόσχεται ό,τι θα συνεχίσει να επεκτείνει το φάσμα των επιλογών, προσφέροντας συγκεκριμένη επεξεργασία για τύπους λήψεων (όπως πορτρέτα, τοπία ή ηλιοβασιλέματα). Αυτές οι νέες προσθήκες ήδη είναι διαθέσιμες στα τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα android, ενώ θα προστεθούν και άλλες κατά τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τα τηλέφωνα της σειράς Google Pixel μέχρι εκείνα των άλλων επωνυμιών συνεργατών της, δίχως όμως να έχει δημοσιοποιηθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Εδώ να σημειωθεί πως κάποια ενδέχεται να μπουν πιο μπροστά και κάποια άλλα, πιο αργότερα.

Εκτός από την επεξεργασία μέσω μηχανικής εκμάθησης, το Google Photos παρουσιάζει μια νέα διεπαφή για εργαλεία μη αυτόματης επεξεργασίας για την αντικατάσταση της παραδοσιακής κλίμακας. Για να αλλάξετε τιμές όπως φωτεινότητα, αντίθεση, κορεσμός, θερμότητα, λευκό σημείο, θόλωση και άλλα, θα υπάρχουν στοιχεία που θα είναι ευκολότερα να ενεργοποιηθούν μέσω αφής, δηλαδή χειροκίνητα, και όχι αυτόματα, βάσει των συνηθειών που επεξεργάζεται ο χρήστης τις φωτογραφίες στο smartphone του.

Θεωρώ υποχρέωση μου να τονίσω το γεγονός ό,τι σε καμία περίπτωση τα ενσωματωμένα εργαλεία του Google Photos δεν ενδείκνυνται για επαγγελματική χρήση, άσχετα εάν πρόσθεσε την μηχανική μάθηση για να προκαλέσει εντυπώσεις στο ευρύ κοινό, και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν καν τις δυνατότητες που παρέχει το Photoshop και αλλού τέτοιου είδους ισχυρά προγράμματα αυτής της κατηγορίας που εφόσον ξέρεις να τα λειτουργείς και να τα χρησιμοποιείς δεν υπάρχουν περιορισμοί στην δημιουργικότητα του εκάστοτε χρήστη, απλά εδώ τίθεται θέμα ικανοτήτων, δηλαδή μέχρι ποιο σημείο είσαι σε θέση να τελειοποιήσεις το οπτικό υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας