ΑρχικήΕιδήσειςΤα ιπτάμενα ταξί Volocity έρχονται στη Γαλλία το επόμενο έτος

Τα ιπτάμενα ταξί Volocity έρχονται στη Γαλλία το επόμενο έτος

Οι δοκιμές που αφορούν τη χρήση των ιπτάμενων ταξί που φέρουν την ονομασία Volocity από την εταιρεία Volocopter βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Τα ιπτάμενα ταξί θα ξεκινήσουν τις πιλοτικές δοκιμές στη Γαλλία από τον Ιούνιο του 2021. Οι δοκιμές πτήσεων θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο Pontoise-Cormeilles-en-Vexin, βορειοδυτικά του Παρισιού, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Η έναρξη των δραστηριοτήτων ανακοινώθηκε σε ένα δελτίο τύπου της Περιφέρειας του Παρισιού, το οποίο κοινοποιήθηκε από τον αερολιμένα Groupe ADP και από τον παρισινό φορέα μεταφορών, RATP. Η πρωτοβουλία, υποστηριζόμενη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και τον διακυβερνητικό οργανισμό Eurocontrol, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αστικής αεροπορικής κινητικότητας, με βάση την τεχνολογία των ηλεκτρικών ιπταμένων οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Η Περιφέρεια του Παρισιού, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που δημιούργησαν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2024, επί της ουσίας της δίνεται η δυνατότητα να καταστεί σημείο αναφοράς σε τούτο τον κλάδο που θεωρείται μία προηγμένη βιομηχανία με πολλές προοπτικές εξέλιξης, όπου σίγουρα θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ παράλληλα θα γεννηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας.

Η συνεργασία με τη Volocopter, πρωτοπόρο στον τομέα των πτήσεων ιπτάμενων ταξί, εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο . Η γερμανική νεοσύστατη εταιρεία, η οποία πειραματίστηκε με πτήσεις στην πόλη της Σιγκαπούρης τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσίασε το VoloCity, ένα πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος, παρόμοιο με ένα drone, με κάθετες δυνατότητες απογείωσης και προσγείωσης.

Το όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις παρισινές δοκιμές, είναι εξοπλισμένο με 18 ρότορες και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα με εύρος πτήσης έως 35 χιλιόμετρα απόσταση. Το VoloCity μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου, με μέγιστο φορτίο 200 κιλών.

Τα ιπτάμενα ταξί ή αεροπορικά ταξί είναι μια ιδέα που έχουν έρθει στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια και θα μπορούσε να είναι μια λύση για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αποσυμφόρησης από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται από τα αυτοκίνητα στις μεγαλουπόλεις, και όχι μόνο. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Boeing , η Uber, η Airbus, η Toyota και η Hyundai έχουν επενδύσει αρκετούς πόρους για να προλάβουν τον ανταγωνισμό, και έχουν αναπτύξει σημαντικά έργα που θέτουν σε κίνηση έναν τομέα που, σύμφωνα με την Morgan Stanley , θα μπορούσε σύντομα να αποτελέσει κύριο μέσο στις αστικές μεταφορές.

Η Volocopter θα κατασκευάσει drone βαρέως τύπου με την Schenker

Η γερμανική νεοσύστατη εταιρεία Volocopter αποφάσισε να συνεργαστεί με τον όμιλο DB Schenker, ο οποίος ασχολείται με την εφοδιαστική αλυσίδα με βασικό σκοπό να χρησιμοποιηθούν αυτά τα αεροσκάφη για βαριά φορτία. Η συνεργασία περιλαμβάνει μια δοκιμαστική φάση στο πεδίο δράσης, για τη συλλογή χρήσιμων δεδομένων για αυτόν τον τύπο λειτουργίας. Το Volocopter είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες εταιρείες που αναπτύσσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη. Ενώ περιμένει να λάβει πλήρη πιστοποίηση για το αεροπορικό ταξί του, το οποίο θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις στο Παρίσι όπως προαναφέρθηκε στις παραπάνω ενότητες. Επίσης αυτή τη στιγμή εργάζεται για την ανάπτυξή του VoloDrone, ένα αερομεταφερόμενο όχημα για την μεταφορά εμπορευμάτων που μπορεί να ανυψώσει φορτίο έως 200 κιλά και έχει εμβέλεια 40 χιλιόμετρα, γεγονός που το καθιστά το ιδανικό μέσο για την παράδοση φαρμάκων σε μεγάλες ποσότητες ή για την παράδοση εξαρτημάτων σε κάποιο εργοστάσιο.

«Οι ευκαιρίες αγοράς για τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν είναι λιγότερες από εκείνες για τη μεταφορά επιβατών», δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Volocopter, Florian Reuter.

Η συνεργασία Volocopter με την Schenker θα επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις τύπου Business to business Η Schenker επέλεξε να συνεργαστεί με τη Volocopter αφού υποστήριξε μέσω επένδυσης 87 εκατομμυρίων ευρώ στον γύρο χρηματοδότησης της συγκεκριμένης νεοσύστατης εταιρείας τον Φεβρουάριο. Συνολικά, η Volocopter συγκέντρωσε 122 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές.

Ενώ ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, όπως και άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες έχουν λάβει έγκριση από τις ΗΠΑ για να δοκιμάσουν τις παραδόσεις δεμάτων προς τους πελάτες με drone, με το σκεπτικό να φτάνουν πιο γρήγορα τα εμπορεύματα στους καταναλωτές. Και κάπως έτσι θα διεξάγονται περισσότερες πωλήσεις από το φυσικό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166