ΑρχικήΕφαρμογέςGoogle Bounty bug: Όποιος βρίσκει ευπάθειες σε εφαρμογές Android θα πληρώνεται

Google Bounty bug: Όποιος βρίσκει ευπάθειες σε εφαρμογές Android θα πληρώνεται

Google Bounty bug: Όποιος βρίσκει ευπάθειες σε εφαρμογές Android θα πληρώνεται.

Η Google έχει ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα προβολών σφάλματος για το Google Play Store, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να απαλλαγεί από κακόβουλες εφαρμογές που συχνά δεν εντοπίζονται από το λογισμικό σάρωσης που διαθέτει ο γίγαντας του διαδικτύου.

Για κάθε ελάττωμα που θα εντοπίζεται, οι χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν 1.000 δολάρια. Ανάλογα με το πόσο επιτυχημένο είναι το πρόγραμμα, θα μπορούσε να βοηθήσει την Google να εξαλείψει πολλές από τις κακόβουλες εφαρμογές που βρίσκονται ακόμα στο κατάστημά της, κάτι που συμβαίνει σπάνια στο ανταγωνιστικό App Store της Apple.

Η εταιρεία θα συνεργαστεί επίσης με την ιστοσελίδα διαχείρισης προγραμμάτων bug bounty, HackerOne, για να διασφαλίσει ότι το νέο του πρόγραμμα θα είναι αποτελεσματικό για την εξάλειψη εφαρμογών που εγκαθιστούν κακόβουλα προγράμματα στα τηλέφωνα των χρηστών ή για την ανακατεύθυνσή τους σε γνωστούς ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

Ο Vineet Buch, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων για τα Εφαρμογές και τα Παιχνίδια Google Play, τόνισε ότι οι σημερινές σαρώσεις λογισμικού εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανείς αντιξοότητες σε εφαρμογές τρίτων, λέγοντας:

“Ουσιαστικά δεν μας ενδιαφέρουν μονάχα οι δικές μας εφαρμογές, αλλά η γενική υγεία του οικοσυστήματος. Είναι σαν να προσφέρετε ανταμοιβή για ένα εξαφανισμένο άτομο, ακόμη και αν δεν ξέρετε ποιος είναι προσωπικά ο αγνοούμενος “.

Η Google σχεδιάζει να ξεκινήσει μικρές ανταμοιβές στα άτομα που θα βρίσκουν τρωτά σημεία και ευπάθειες, Ωστόσο ,σκοπεύει τελικά, εάν επιτύχει η προσπάθεια να δημιουργήσει το νέο πρόγραμμα bounty bug που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλήξει να πληρώσει αρκετά για τους χρήστες. Για παράδειγμα, το προηγούμενο πρόγραμμά του για Android ξεπέρασε τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών από την κυκλοφορία του το 2015.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166