ΑρχικήSmartphonesKaspersky: Προσοχή στους κινδύνους ασφάλειας του smartphone σας

Kaspersky: Προσοχή στους κινδύνους ασφάλειας του smartphone σας

Kaspersky: Προσοχή στους κινδύνους ασφάλειας του smartphone σας.

Οι χρήστες smartphone καλούνται να εξασφαλίσουν ότι οι συσκευές τους προστατεύονται σωστά από τις απειλές στον κυβερνοχώρο σε μια νέα έκθεση, από μία από τις κορυφαίες εταιρείες ασφάλειας στον κόσμο, την Kaspersky.

Ο τελευταίος δείκτης Kaspersky Cybersecurity προειδοποίησε ότι η υπερβολική εξάρτηση από τις κινητές συσκευές θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο καθώς σταματούν να χρησιμοποιούν υπολογιστές για πολλές καθημερινές εργασίες.

Για παράδειγμα, η έρευνα της εταιρείας διαπίστωσε ότι το ποσοστό των χρηστών που είχαν πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις κινητές συσκευές αυξήθηκε από 59% το δεύτερο εξάμηνο του 2016 σε 67% το τωρινό διάστημα που διανύουμε- δηλαδή σχεδόν περισσότερο από τα δύο τρίτα του συνόλου. Σε αντίθεση, το 78% των χρηστών έχει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό από τους υπολογιστές, σε σύγκριση με 87% τους προηγούμενους έξι μήνες.

Η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε και στο ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για online αγορές, οι οποίες αυξήθηκαν από 41% τους προηγούμενους έξι μήνες σε 50% τώρα, ενώ οι χρήστες με Η/ Υ μειώνονται από 80% σε 75%.

Παρά την αύξηση της χρήσης των κινητών συσκευών, η Kaspersky Lab προειδοποίησε ότι πολλές από αυτές τις συσκευές είναι απροστάτευτες, αφήνοντάς τις ευάλωτες στις επιθέσεις των χάκερς.

Διαπίστωσε ότι το 41% των χρηστών παραδέχτηκε ότι δεν έχουν καμία προστασία ασφαλείας στις κινητές συσκευές τους. Αυτό συμβαίνει παρά τις τεράστιες πρόσφατες εξελίξεις με τα κακόβουλα λογισμικά κινητής τηλεφωνίας να βρίσκονται ανεξέλεγκτα και εν αφθονία. Οι βάσεις δεδομένων της Kaspersky Lab να απαριθμούν πάνω από 20 εκατομμύρια κακόβουλα αντικείμενα που στοχεύουν σε συσκευές Android από τις αρχές του 2017. Αυτό είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση των εντοπισμένων επιθέσεων με πάνω από ένα στους τέσσερις (27% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν πέσει θύμα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, σε κάποιο είδος συσκευής).

«Ανεξάρτητα από την ηλικία στην κατοχή smartphones από τους ανθρώπους, το επίκεντρο πλέον της ψηφιακής τους ζωής μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο σε κινητές συσκευές – οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται τα μυστικά τους, τα αρχεία, τις εμπιστευτικές πληροφορίες, τα χρήματά τους και πολλά άλλα στα Smartphones», δήλωσε ο Andrei Mochola, μέλος της Kaspersky.

«Ωστόσο, οι κυβερνοεγκληματίες μετατοπίζουν επίσης την τακτική τους και επιτίθενται όλο και περισσότερο σε κινητές πλατφόρμες.Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη τα σύγχρονα smartphones και tablet να είναι τόσο προστατευμένα όσο και οι υπολογιστές μας.Εκτός από τη διασφάλιση των δικών μας συσκευών, οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάξουν και να βοηθήσουν τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους, για να μην εκτίθενται στους κινδύνους του διαδικτύου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρέπει να δίνουμε την κατάλληλη προσοχή στην ασφάλεια χρήσης των κινητών μας τηλεφώνων».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166