ΑρχικήΑφιέρωμαGotham City και Batman: Αφιέρωμα και πληροφορίες

Gotham City και Batman: Αφιέρωμα και πληροφορίες

The creators

Επίσημος «μπαμπάς» του ήρωα θεωρείται ο Bob Kane. Η έμπνευσή του προέκυψε από τρεις πηγές: από ένα σκίτσο του Leonardo Da Vinci, που παρουσίαζε έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθούσε να πετάξει με προσαρμοσμένα φτερά στα χέρια του, τα οποία έμοιαζαν με νυχτερίδας.

Από τη βουβή ταινία μυστηρίου, “The Bat Whisperer” (1930) και τέλος από δύο άλλους μασκοφόρους ήρωες, τον Zorro και τον Shadow. Το πρώτο του σκίτσο λοιπόν, απεικόνιζε τον Άνθρωπο – Νυχτερίδα με κατακόκκινη στολή, συμπαγή, μαύρα bat wings κολλημένα στα χέρια του και μαύρη, domino μάσκα (σαν αυτή που φοράει ο Robin). Φυσικά, αυτό σε τίποτα δε θύμιζε τον Batman που όλοι ξέρουμε. Προς την κατεύθυνση αυτή έβαλε το χεράκι του ο φίλος του Bob Kane, ο Bill Finger, οποίος έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο image του.

Επιπλέον, έγραψε μερικές από τις πρώτες ιστορίες, πλάθοντας έτσι το χαρακτήρα του Σκοτεινού Ιππότη ως ενός σπουδαίου detective, συνδυασμό του Sherlock Holmes, του Shadow και του Doc Savage.

Επινόησε επίσης το alter ego του, τον Bruce Wayne και αργότερα το σύντροφό του Robin (πραγματικό όνομα Dick Grayson), καθώς και την πόλη όπου διαμένουν, την Gotham City. Συνέβαλε σημαντικά και στη δημιουργία των βασικότερων villains: Catwoman, Two-Face (εμπνευσμένος από την κλασική ταινία “Dr Jekyll and Mr Hyde”), Penguin (βασισμένος στη διαφημιστική μασκότ των τσιγάρων Kool), Riddler, Clay Face.

And last but not least, αν και ο Joker οφείλει την ύπαρξή του στον Kane, τον οποίο εμπνεύστηκε από την ταινία του 1928 “The Man Who Laughs”, ωστόσο, ο Finger έγραψε την πρώτη ιστορία που τον περιλάμβανε ως χαρακτήρα στο comic Batman #1.

The first time i saw you was

Στο DC (Detective Comics) No 27, το Μάιο του 1939, με τον τίτλο “The case of the Chemical Syndicate”, ενώ την άνοιξη του 1940 άρχισε να εκδίδεται το δικό του αποκλειστικό comic book “Batman”. Συνέχισε να εμφανίζεται στα DC comics και μαζί με το Superman και τη Wonder Woman, αποτελεί το μόνο ήρωα που συνεχίζει να εκδίδεται σε περισσότερα από ένα περιοδικά (DC, Batman, World’s Finest Comics) από τότε, χωρίς διακοπή.

Ο Robin, the Boy Wonder (Dick Grayson), εμφανίζεται στο DC comics, τεύχος 38, τον Απρίλιο του 1940 και από τότε αποτελεί το μόνιμο σύντροφο/συνεργάτη του Ανθρώπου-Νυχτερίδα.

Στο “Superman” τεύχος 76 του 1952, ο Batman και ο Man of Steal ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν μαζί το κακό, μαθαίνοντας ταυτόχρονα ο ένας τη μυστική ταυτότητα του άλλου. Από το τεύχος 71 του 1954, του World’s Finest Comics, τους συναντάμε περιστασιακά μαζί με το Robιn να αντιμετωπίζουν το έγκλημα.

O Alfred Beagle (αργότερα μετονομάστηκε σε Pennyworth), πιστός utler του Bruce Wayne, κάνει την εμφάνισή του στο “Batman”, τεύχος 16, του 1943. Οι τρεις τους αποτέλεσαν τη βασική ομάδα που πρωταγωνιστούσε στις ιστορίες το ’40, ’50 και αρχές του ’60.

Επίσης βασικός χαρακτήρας είναι και ο James Gordon, Διευθυντής της Αστυνομίας, ο οποίος όμως δε γνωρίζει τη διπλή ταυτότητα του πλούσιου μεγιστάνα και τον συναντάμε για πρώτη φορά στο DC comics, τεύχος 27.

Άλλοι γνωστοί χαρακτήρες είναι οι Vickie Vale, Batwoman (Kathy Kane), Batgirl (Betty Kane), Bat-Hound (Ace), Professor Carter Nichols, ενώ ας μην ξεχνάμε και την Catwoman, η οποία άλλοτε διαπράττει εγκλήματα και άλλοτε βοηθά τον Bruce, χωρίς να μπορούμε έτσι να την κατατάξουμε με σιγουριά στην πλευρά των καλών ή των κακών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί το μόνιμο φλερτ του Batman.

Και μη νομίζετε ότι από τη μέρα της πρώτης του εμφάνισης ο Bruce Wayne, δεν άλλαξε look: στο τεύχος 164 του “Batman”, για πρώτη φορά ,το σήμα της νυχτερίδας περιέχεται πλέον σε ένα κίτρινο οβάλ, ενώ μέχρι τότε το σήμα αποτελούσε μόνο μια black bat.

From comic book to Media

Το 1943 μεταδίδεται η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Άνθρωπο-Νυχτερίδα, ενώ το πρώτο serial μεταδίδεται στον κινηματογράφο από τις 16/7 έως και τις 22/10 του 1943, με τον Lewis Wilson στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Douglas Croft ως Robin.

Από τις 26/5 έως και τις 1/9 του 1949 προβάλλεται στους κινηματογράφους άλλο ένα serial με τον τίτλο “Batman and Robin” με τους Robert Lowery και Johnny Duncan στους αντίστοιχους ρόλους.

Το 1966 προβάλλεται στην τηλεόραση από το ABC Network η γνωστή σε όλους σειρά “Batman”, με πρωταγωνιστές τους Adam West και Burt Ward. Το κανάλι βρισκόταν τότε στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την τηλεθέαση και η δημοτικότητα του ήρωα βρισκόταν στην τρίτη θέση, μετά τον Superman και τον Dick Tracey.Τα ποσά που δαπανήθηκαν, ιδιαίτερα για τα σκηνικά (βλ. Batcave), ήταν τεράστια.

Το κανάλι όμως, δεν είχε άμεσο κέρδος, με αποτέλεσμα η σειρά να διακοπεί μετά από τρεις σεζόν 120 επεισοδίων συνολικά. Αργότερα, το NBC εκδήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει τα δικαιώματα του serial, αλλά τελικά το σχέδιο δεν ευοδώθηκε. Παρόλα αυτά, η tv series γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έτσι γυρίστηκε η πρώτη κινηματογραφική ταινία “Batman” με τους ίδιους ηθοποιούς που συμμετείχαν στη σειρά (εκτός από τις Julie Newmar και Eartha Kitt, οι οποίες αποτέλεσαν την Catwoman στην πρώτη και δεύτερη σεζόν αντίστοιχα και αντικαταστάθηκαν από τη Lee Meriwether).

Τη δεκαετία του ’70 ο Batman αποτελεί έναν από τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων “Superfriends”, ενώ το 1986 προβάλλεται ένα νέο τηλεοπτικό serial “The Dark Night returns”, το οποίο παρουσιάζει έναν ηλικιωμένο Bruce Wayne με το alter ego του να αποτελεί ένα είδος «Εκδικητή Θεού». Από το 1992 μέχρι το 1995 μεταδίδεται στην τηλεόραση το “Batman: the Animated Series”, ενώ από το 2004 το “Bring on the Batman”. Άλλες τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων ήταν και οι: “The New Batman/Superman”, “Batman Beyond” στο Kids Warner Brothers, “Batman” στο Cartoon Network.

You are a toyboy

Υπερφυσικές δυνάμεις μπορεί να μην έχει, αλλά έχει gudgets που θα τα ζήλευε και ο James Bond! Έχουμε και λέμε: Utility Belt (ξέρετε η ζώνη που μόνο to shaker για frappe της λείπει!),Batcave (πρέπει κάπου να κρύβει όλα τα… εργαλεία του), Batplane (για να βλέπει τον κόσμο αφ` υψηλού), Batrope, Batcycle (είναι και easy rider), Batboat (για… ανέμελα σαββατοκύριακα στη θάλασσα), με πιο σημαντικό και… «μουράτο» το Batmobile.

Έκανε το ντεμπούτο του μετά δύο χρόνια από την παρουσίαση του ήρωα, στο τεύχος 5 του “Batman”, ενώ σε εξώφυλλο εμφανίστηκε στο “Batman” No 20. Το μέγεθος, η εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα άλλαζαν ανάλογα με τον καλλιτέχνη που σχεδίαζε τα comics, ενώ για πρώτη φορά το συναντάμε for real σε πλήρη λειτουργία στο serial “Batman” του ’60. Και πάλι όμως, από τότε και έπειτα, οι αλλαγές ήταν συνεχείς στις διάφορες εμφανίσεις του.

Τα main characteristics του, τα οποία κάνουν και τον KIT του Michael Knight (από τη σειρά των ’80s “Knight Rider” με τον David Hasselhoff) να ωχριά μπροστά του, περιλαμβάνουν: περιστρεφόμενες λεπίδες, έτοιμες για δράση, κρυμμένες στα λάστιχα, μηχανισμό που εκπέμπει καπνούς και λάδια (σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τον ακολουθήσει), terminal συνδεδεμένο με τον υπολογιστή του στην Batcave, σύνδεση με τη συχνότητα της αστυνομίας, υψηλής τεχνολογίας αντικλεπτικό σύστημα, αλεξίσφαιρη προστασία, λάστιχα υπερανθεκτικά ακόμα και σε καρφιά, σύστημα πλοήγησης, μηχανισμό ο οποίος ανοίγει αυτόματα τις πόρτες της σπηλιάς.

Η ιπποδύναμη της τουρμπίνας του ξεπερνά τα 1500 άλογα, πράγμα που καθιστά δυνατή την αύξηση της ταχύτητας από το 0 στα 90 χλμ την ώρα, σε 5,2 δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια το όχημα αυτό αποτελεί το όνειρο κάθε άντρα!

Αυτά… προς το παρόν. Το ξέρω πως σας άνοιξα την όρεξη… μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας αφήσω, έτσι! Stay tuned because part II of “Cineheroes-Batman” is coming up next, το οποίο θα περιλαμβάνει ψυχογράφημα του ήρωα, εκτενή αναφορά στις ταινίες που τον αφορούν και πολλά gossips και trivia…

You are a movie star

Το 1966 η γνωστή τηλεοπτική σειρά που είναι βασισμένη στα comics, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τους ίδιους ηθοποιούς: είναι άκρως… cartoon like και διασκεδαστική, με λίγα λόγια για όλη την οικογένεια…

1989 “Batman”: η πρώτη σοβαρή και -για πολλούς οπαδούς- καλύτερη batmovie. Ο Tim Burton σκηνοθετεί το γνώριμό του «Σκαθαροζούμη», Michael Keaton και το αποτέλεσμα… σκέτη απόλαυση! Ο Keaton (ένας από τους πιο χαρισματικούς, αλλά και αδικημένους ηθοποιούς του Hollywood, πάντα κατά την άποψη της υπογράφουσας) όχι μόνο ανταποκρίνεται άρτια στο ρόλο του, πείθοντας έτσι και τους τελευταίους καχύποπτους για την επιλογή του στο film αυτό, αλλά δείχνει και κούκλος φορώντας τη στολή, με τα όμορφα μάτια του να λαμπιρίζουν μέσα από τη batmask.

Το καρτουνίστικο στοιχείο εξαφανίζεται και δίνεται έμφαση στην ψυχολογία του Bruce Wayne. Επίσης, καταπληκτικός ο Jack Nicholson ως Jack Napier/Joker. Μόνο η Kim Basinger ως Vicky Vale προκαλεί… ηχορύπανση με τις τσιρίδες που αφήνει κάπου-κάπου.

1992 “Batman returns”: Burton και Keaton ξανά μαζί σε ένα sequel, στο οποίο τονίζεται περισσότερο η σκηνοθετική ματιά του πρώτου, αφού αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι τόσο η πλοκή ή οι χαρακτήρες, αλλά το σκοτεινό και το περίεργο στοιχείο, κάτι εξ ολοκλήρου familiar σε όλες τις burtonικές ταινίες.

Ανεπανάληπτη Catwoman/Selina Kyle, η Michelle Pfeiffer, σε ένα outfit όπου μόνο αυτή θα μπορούσε να χωρέσει (σνιφ, σνιφ). Ο Batman εδώ μοιάζει χαμένος, δεν αντέχει άλλο τη διπλή ζωή του και είναι έτοιμος να τα παρατήσει όλα για χάρη της, μόνο που αυτή δεν είναι διατεθειμένη να… του κάνει τη χάρη. Πολύ καλές ερμηνείες και από τους Danny DeVito ως Penguin/Oswald Cobblepot και Christopher Walken ως Max Schrek.

1995 “Batman forever”: προς μεγάλη απογοήτευση όλων, αποχωρούν από το project ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής. Τη θέση τους παίρνουν οι Joel Schumacher (ναι, ναι αυτός που σκηνοθέτησε το Phantom of the Opera, πολύ καλύτερα in my opinion) και Val Kilmer. Λογικό είναι να μην μπορέσει η movie αυτή να ανταποκριθεί στα high standards των δύο προηγούμενων, αλλά παρόλα αυτά είναι αρκετά καλή, με έντονα τα action/heroic στοιχεία. Ο Chris O`Donnell υποδύεται το Robin, ενώ τους «κακούς» Two Face/Harvey Dent και Riddler ενσαρκώνουν οι Tommy Lee Jones και Jim Carrey αντίστοιχα. Κι επειδή, ήρωας χωρίς κάποια θηλυκή παρουσία γύρω του δε γίνεται, τη θέση αυτή έρχεται να καταλάβει η Nicole Kidman ως Dr Chase Meridian, η οποία εδώ, είναι, απλώς, εκθαμβωτική.

1997 “Batman and Robin”: τι να πει κανείς για αυτή την ταινία… ο Schumacher κατάφερε να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, με το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης. Αναμενόμενο δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό, όταν πρωταγωνιστής αναλαμβάνει ο George Clooney (τελικά μόνο για το Ocean’s 11 ή 12 είναι καλός) και κακός είναι ο… Arnold Schwarzenegger ως Mr Freeze? Κυριολεκτικά παγώσαμε με αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μας. Μόνη οπτική όαση η Uma Thurman στο ρόλο της Poison Ivy.

2005 “Batman Begins”: νέος αιώνας και νέα προσπάθεια. Reboot ονομάστηκε το film αυτό και ελπίζουμε όλοι να είναι. Μετά την πανωλεθρία της προηγούμενης ταινίας, οι Christopher Nolan και Christian Bale έρχονται να αντιστρέψουν το previous αρνητικό κλίμα και να βγάλουν από τη σκόνη την κάπα του hero. Εδώ πληροφορούμαστε το λόγο και τον τρόπο που ο Bruce Wayne αποφάσισε να γίνει Σκοτεινός Εκδικητής. Το υπόλοιπο cast πλαισιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα: Alfred ο Michael Caine, SGT/James Gordon ο Gary Oldman, Ducard ο Liam Neeson, Lucius Fox ο Morgan Freeman.

2008 “Batman begins – sequel”: η γνωστή συνταγή του Hollywood. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της ταινίας του Nolan. Πάντως ο Christian Bale έχει υπογράψει συμβόλαιο για τρία batfilms, το ίδιο και Michael Caine και Gary Oldman.

Everything about Batman

 • Αποτελεί έναν από τους επτά φανταστικούς ήρωες (Superman, Mickey Mouse, Robin Hood, King Arthur, Tarzan και Sherlock Holmes) που είναι παγκοσμίως γνωστός.
 • Έρευνα που διενεργήθηκε από το Comic Buyer ’s Guide τον ανέδειξε ως το δημοφιλέστερο comic book hero, αφήνοντας πίσω, τους Superman και Spiderman.
 • Έχει και άλλα nicknames, λιγότερο γνωστά, όπως: The Dark Knight, The Darknight Detective και The Caped Crusader.
 • Το 1995 ο Bob Kane δήλωσε, όταν ρωτήθηκε για τη μεγάλη δημοτικότητα του ήρωα: “Batman is associated more with the average man than Superman. He doesn’t have super powers, but that’s part of the longevity of him. He’s Mr. Average Guy; he could bleed and die…Couple that with the fact that he fights for the oppressed. He battles for everybody.”

Batman movies gossip

 • Ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν για το ρόλο ήταν αυτό του Bill Murray!
 • Η επιλογή του Michael Keaton δυσαρέστησε τους απανταχού fans, αφού κατά την άποψή τους δεν πληρούσε τα κατάλληλα σωματικά προσόντα. Χιλιάδες γράμματα αποστέλλονται στη Warner Brothers απαιτώντας να γίνει recast για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ερμηνεία όμως του Keaton τελικά δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, καθιερώνοντάς τον ως τον καλύτερο Batman.
 • Ο αρχικός τίτλος για το “Batman returns” ήταν “Batman 2”.
 • Ο Val Kilmer αντικαθιστά τον Michael Keaton, ύστερα από άρνηση του τελευταίου να συμμετάσχει και στο τρίτο κατά σειρά film. (γιατί μας το έκανε αυτό βρε Μιχαλάκη …)
 • Ο Kilmer αποχωρεί από το project της επόμενης ταινίας, ενώ από την άλλη ο Schumacher ισχυρίζεται ότι τον απέλυσε. Γνωρίζοντας τον κακό χαρακτήρα του ηθοποιού και τα διάφορα προβλήματα που δημιουργεί στα πλατό, ποια εξήγηση είναι πιο πειστική; (λέω εγώ τώρα…)
 • “Batman Triumphant” θα ονομαζόταν το τέταρτο κατά σειρά sequel και θα περιλάμβανε ως villains τους Scarecrow και Harely Quinn. Αλλά μετά την αποτυχία του “Batman and Robin” όλες οι ενέργειες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον…
 • Το 1998 ο Schumacher έχει την ιδέα για ένα prequel βασισμένο στο “Year One” του comic book. Το concept αρέσει στη Warner Brothers, αλλά όχι και η προοπτική να το σκηνοθετήσει ο Joel.
 • Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς φήμες θέλουν τον Clint Eastwood να πρωταγωνιστεί σε πιθανή μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς του ’80 «The Dark Knight returns”.
 • Φημολογείται ότι ο George Clooney θα αντικατασταθεί από τον Kurt Russell. Αργότερα, ακούγεται ότι ο δεύτερος θα υποδυθεί τον James Gordon, ενώ νέα ονόματα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι αυτά των Brenden Fraiser, Ben Affleck, John Travolta, Alec Baldwin, Tom Cruise.
 • Το “Batman Triumphant” μετονομάζεται σε “Batman 5”, μετά σε “Batman Darknight”, έπειτα σε “Batman: Joker’s revenge”, αργότερα σε “Batman on film“.
 • Νέες φήμες θέλουν τους Aaron Eckhart και Josh Hartnett να έχουν προταθεί για το… «βασανισμένο» αυτό ρόλο, ενώ για πρώτη φορά ακούγεται και το όνομα του Christian Bale, αλλά και του Ashton Kutcher (αν τα έχεις με την Demi Moore …)
 • Ανακοινώνεται ότι ο Wolfgang Petersen θα σκηνοθετήσει το “Batman vs Superman” με πρωταγωνιστή τον Colin Farrell. Ταυτόχρονα πιθανολογείται ότι ενδέχεται και ο Richard Donner να είναι ο σκηνοθέτης με τους Mel Gibson και Daniel Day-Lewis στους αντίστοιχους ρόλους. Τελικά αλλάζει γνώμη η εταιρία παραγωγής και τα σχέδια μπαίνουν και πάλι στο ντουλάπι..
 • Το 2003 επιτέλους επισημοποιείται ο τίτλος (Batman begins), ο σκηνοθέτης (Christopher Nolan) και ο πρωταγωνιστής (Christian Bale μετά από «μάχη» που έδωσε για το ρόλο με τον Jake Gyllenhaal).

Deep down in your soul

Ο Bruce Wayne, γόνος εκατομμυριούχων, «τραυματίζεται» ψυχικά στην τρυφερή ηλικία των οκτώ, αφού βλέπει τους γονείς του να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια του. Από τότε η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά και το μόνο που σκέφτεται είναι να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα και της μητέρας του και να συνεχίσει να καταδιώκει τους εγκληματίες που προκαλούν τόσο κακό και πόνο

Χρησιμοποιεί λοιπόν, την τεράστια περιουσία του για να σπουδάσει εγκληματολογία, να γυμνάσει το κορμί του στις πολεμικές τέχνες και να αποκτήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με high tech οχήματα και όπλα. Όταν τα κατορθώνει όλα αυτά, αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορέσει να ξεκινήσει τον αγώνα του εναντίον των criminals: κοιτώντας έξω από το παράθυρό του, τρομάζει από μια νυχτερίδα και έτσι γεννιέται η ιδέα του alter ego του, του Batman.

Ένας κοινός θνητός, ένα average person, ο Bruce Wayne ήταν αναμενόμενο να γίνει αμέσως αγαπητός στον κόσμο. Δεν είναι εξωγήινος με superpowers, δεν είναι άνθρωπος που απέκτησε τις ικανότητές του ύστερα από κάποιο ατύχημα ή πείραμα. Είναι ένας πολύ καλά γυμνασμένος, μορφωμένος και έξυπνος άνδρας… α, ναι και πολύ πλούσιος (κορίτσια, κάθεστε ακόμα;). Χωρίς αυτό το τελευταίο, μάλλον δε θα κατάφερνε να ριχτεί στο κυνήγι των bad guys. The revenge του φόνου της οικογένειάς του είναι η κύρια επιδίωξή του, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, για την αγνότητα των προθέσεών του.

Η εκδίκηση κάποιου γεγονότος, όσο άσχημο και άδικο και αν ήταν αυτό, πάντα αλλοτριώνει και μεταμορφώνει προς το χειρότερο ακόμα και την πιο καλά οχυρωμένη, πίσω από το καλό, ψυχή. Όλες οι σκέψεις, όλες οι ενέργειες έχουν ως μοναδικό στόχο την επίτευξη του κακού με αποτέλεσμα η διαδικασία αυτή να είναι ψυχοφθόρα και να οδηγεί το άτομο όλο και πιο βαθιά στα σκοτεινά του ένστικτα, τα οποία η ανθρώπινη φύση προσπαθεί να διατηρήσει καλά φυλαγμένα. Κι όταν ο σκοπός επιτευχθεί, τότε επέρχεται η λύτρωση;

Τις περισσότερες φορές, όχι. Όσο κι αν νομίζει κάποιος ότι η ψυχή θα ανακουφιστεί και θα ικανοποιηθεί, το κενό που την γεμίζει είναι δυσβάσταχτο. Οι ενοχές, οι Ερινύες αρχίζουν να την κατατρέχουν, γιατί η πρόκληση του κακού είναι ενάντια στη φύση της. Και ξεκινά the redemption journey, για να επέλθει (αν επέλθει ποτέ) η κάθαρση.

Ο Bruce λοιπόν, μετά την εκδίκηση του θανάτου των γονιών του δε νιώθει ανακούφιση: το κενό είναι ακόμα μεγαλύτερο, το βάρος δυσβάσταχτο, η ζωή του καταστρέφεται ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό και συνεχίζει να πολεμά το έγκλημα, γιατί νιώθει ενοχές για την πράξη του, θέλει να λυτρωθεί βοηθώντας όλους όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Γιατί, όπως δηλώνει και ο ίδιος: «Δεν είναι αυτό που κρύβεις μέσα σου, αλλά οι πράξεις σου, που σε καθορίζουν».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166