Γυμναστική αμέσως μετά το γεύμα για καλύτερα αποτελέσματα

Γυμναστική αμέσως μετά το γεύμα για καλύτερα αποτελέσματα

Η γυμναστική μετά από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην απώλεια βάρους, καθώς, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, ενεργοποιεί τις ορμόνες που κόβουν την όρεξη.

Χάρη σε αυτές τις ορμόνες, οι άνθρωποι που γυμνάζονται νιώθουν μειωμένο αίσθημα πείνας αμέσως μετά την άσκηση, ενώ ακόμα και αν αυξήσουν την ποσότητα των γευμάτων τους, δεν θα κερδίσουν βάρος, καθώς ακόμα κι έτσι, καίνε περισσότερες θερμίδες.

Στην έρευνα, η οποία αποτελεί συνεργασία των πανεπιστημίων Imperial College και Surrey, συμμετείχαν 12 εθελοντές οι οποίοι κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα πρωινού και μισή ώρα μετά το πέρας του γεύματος, οι μισοί αθλήθηκαν για μισή ώρα, ενώ οι υπόλοιποι δεν έκαναν τίποτα που να απαιτεί καύση θερμίδων.

Κατόπιν, και στα δύο γκρουπ δόθηκε άδεια να φάνε όσο επιθυμούσαν. Οι μετρήσεις που έγιναν μετά το τέλος των γευμάτων, όπως ήταν αναμενόμενο, έδειξαν ότι το γκρουπ που αθλήθηκε έκαψε περισσότερες θερμίδες από το άλλο γκρουπ.

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ενώ οι άνθρωποι που ασκήθηκαν κατανάλωσαν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από τους άλλους που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, το σύνολο των θερμίδων που πήραν ήταν μικρότερο από αυτό των συμμετεχόντων στο άλλο γκρουπ. Επιπλέον, τα επίπεδα των ορμονών που «ενημερώνουν» τον εγκέφαλο ότι το άτομο είναι χορτασμένο ήταν πολύ μεγαλύτερα στο γκρουπ αυτών που γυμνάστηκαν.

Η νέα αυτή ανακάλυψη των Βρετανών, ανατρέπει την υπάρχουσα άποψη ότι όσοι γυμνάζονται αλλά δεν μειώνουν τις ποσότητες των γευμάτων τους, δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στη μείωση του βάρους τους.

Εν τούτοις, είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί μία πολύ σημαντική παράμετρος που καθορίζει το όλο ζήτημα, και πιο συγκεκριμένα, πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι άνθρωποι το γεγονός ότι έχει σημασία το είδος της τροφής που λαμβάνουμε, και σε δεύτερη φάση έρχεται η ποσότητα του γεύματος που τρώμε. Δηλαδή, εάν ένα πιάτο περιέχει αρκετά κακά λιπαρά, και αυτό γίνεται κάθε μέρα, τότε σε καμία περίπτωση, αυτή η συνήθεια δεν θα βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους, ακόμη και αν γίνεται τακτική σωματική άσκηση σε καθημερινό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας