Γυμναστική με 0 Ευρώ για τους μπατίρηδες

Γυμναστική με 0 Ευρώ για τους μπατίρηδες

Τα οικονομικά μέτρα όλους λίγο ή πολύ μας έχουν επηρεάσει. Έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μας και τον τρόπο που σκεφτόμασταν γύρω από τις αγορές, τα ταξίδια και τη διασκέδασή μας. Τώρα πια το budget είναι κατά πολύ μειωμένο. Για να μην χάσουμε όμως την αισιόδοξη πλευρά μας, σας ετοιμάσαμε 5 τρόπους για να γυμναστείτε χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!

  1. Η πιο καλή γυμναστική είναι το περπάτημα. Έτσι δεν μας λέει και ο γιατρός μας; Καιρός, λοιπόν, να αφήσουμε το διάδρομο του γυμναστηρίου και τη μηνιαία συνδρομή και με το mp3 στα αυτιά να βολτάρουμε στα κοντινά πάρκα. Θα εκπλαγείτε με το πόσα ωραία μέρη υπάρχουν στην πόλη για περπάτημα. Το Πεδίο του ‘Αρεως, το ‘Αλσος Συγγρού ακόμη και τα ερημωμένα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι.
  2. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το τρέξιμο, που τελευταία γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και να μάθετε τις τεχνικές για να τρέχετε καλύτερα…

Α. Μέσα η κοιλιά
Β. Κάτω οι ώμοι
Γ. Πατάτε ελαφρά τα πόδια στη γη
Δ. Φέρνετε τα πόδια λίγο ψηλά προς τα πίσω και
Ε. Παίρνετε βαθιές αναπνοές

  1. Το ποδήλατο είναι ένα μεταφορικό μέσο που πολλοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν. Ειδικά αν μένετε κοντά στη δουλειά σας, πάρτε το ρίσκο και πηγαίνετε με το ποδήλατο. Θα γυμνάσετε όλο σας το σώμα και κυρίως θα νιώσετε… ελεύθερες!
  2. Μια μόδα που επέστρεψε είναι αυτή της γυμναστικής μέσω τηλεόρασης. Βάλτε τα DVDs κορίτσια να παίζουν, πάρτε τις μαξιλάρες κι αρχίστε σπίτι μόνες σας για ένα τέταρτο τη μέρα. Θα δείτε το σώμα αλλά και τη διάθεση σας να αλλάζουν.
  3. Πολλά γυμναστήρια κάνουν δωρεάν μαθήματα με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Δεν είναι κακό να τα επισκεφτείτε και να δείτε τι σας αρέσει περισσότερο όπως γιόγκα, πιλάτες κ.λπ. Συνήθως αυτά τα γυμναστήρια κάνουν καλύτερες τιμές. Ρωτήστε και παζαρέψτε το.

Γιατί… νους υγιής εν σώματι υγιεί!

Ωστόσο ας περάσουμε στο Δια Ταύτα και ας δούμε το θέμα πιο ενδελεχώς. Ως γνωστόν η υγεία έχει άμεση σχέση με τη σωματική άσκηση, κάτι που συνεπάγεται ότι όποιος δεν γυμνάζεται για πολλά συναπτά έτη και κάνει καθιστική ζωή, έχει ως αρνητικό πρόσημο να επιβαρύνει την υγεία του, ακόμη και αν κάνει καλή διατροφή. Όμως το πρόβλημα εντείνεται όταν η ηλικία του ανθρώπου είναι άνω των 40 ετών, και φυσικά έχει κάποια επικείμενα νοσήματα που σαφώς με αυτόν τον τρόπο ζωής επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημα της υγείας του.

Επομένως, ακόμη και αν εντάξετε στη ζωή σας περπάτημα που θα γίνεται σε καθημερινή βάση, και κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, για παράδειγμα μισή ώρα μετά το ξύπνημα, τότε θα διαπιστώσετε μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα πώς θα ισχυροποιηθεί πρωτίστως το αναπνευστικό σας σύστημα, την καρδιαγγειακή σας λειτουργία το ανοσοποιητικό σας σύστημα και άλλα πολλά.

Οπότε, ήρθε η στιγμή να αφήσεις κατά μέρος τις παλιές κακές συνήθειες, όπως τις απεριόριστες ώρες που περνάς καθισμένος στον καναπέ και να αλλάξεις το πρόγραμμα της ζωής σου για ίδιον όφελος. Άλλωστε η γυμναστική πέρα από την υγεία φέρνει και καλλίγραμμο κορμί που σημαίνει ότι θα φαίνεστε και πιο εντυπωσιακή με το πέρασμα των καιρών. Η τελική απόφαση είναι δική σας.

Άσκηση, Ψυχολογία, Παχυσαρκία: Διαπλεκόμενο Τρίπτυχο

Με το πέρασμα των χρόνων παρατηρούμε ότι δεν μπορούμε να τρώμε όσο παλαιότερα χωρίς να επηρεάζεται το βάρος μας. Μετά από κάποια ηλικία ο μεταβολισμός μειώνεται λόγω απώλειας μυϊκού ιστού. Για να διατηρήσει και μόνο κάποιος το βάρος του, και για να χάσει βάρος, πρέπει να αλλάξει τον τρόπο διατροφής του και να προσθέσει τακτική άσκηση.

Δυστυχώς οι δίαιτες που γίνονται χωρίς συγκεκριμένη παρακολούθηση έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται μυϊκός ιστός μαζί με το λίπος και έτσι να μειώνεται ο μεταβολικός ρυθμός. Μία χημική ή υποθερμιδική δίαιτα παρουσιάζει γρήγορη μείωση του βάρους στην ζυγαριά, αλλά επιβαρύνει την υγεία ή τον οργανισμό από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα κιλά που χάνονται είναι μυϊκός ιστός και υγρά και γι αυτό και ζυγίζουν και αρκετά.

Ο ιδανικός τρόπος για να χάσουμε βάρος είναι ακολουθώντας ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλό σε λιπαρά που θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφών, σε συνδυασμό με ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής, που θα στοχεύει στη μείωση του λίπους και στην αύξηση του μυϊκού ιστού. Με την ανάλογη ψυχολογική στήριξη η απώλεια βάρους θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή. Είναι γεγονός, ότι όταν θέλουμε να αλλάξουμε τη διατροφή μας πρέπει να αλλάξουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά. Το ίδιο ισχύει όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε γυμναστική ακολουθώντας πιστά κάποιο πρόγραμμα. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα νέο τρόπο ζωής και να ξεχάσουμε τις παλιές κακές συνήθειες χωρίς να χάσουμε την καλή μας διάθεση.

Παράγοντες όπως έλλειψη χρόνου, κούραση και έλλειψη κινήτρων μπορούν να γίνουν εμπόδιο στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Θεωρούμε λοιπόν την ψυχολογική υποστήριξη τόσο σημαντική όσο και το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που θα ακολουθήσετε. Όλα μαζί λειτουργούν αλληλένδετα για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας