Η Alienware εγκαινιάζει το νέο Area 51 gamer desktop συνοδευόμενο

Η Alienware εγκαινιάζει το νέο Area 51 gamer desktop συνοδευόμενο από το ταχύτερο τσιπ της Intel.

Η Alienware ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πλατφόρμα παιχνιδιών θα χρησιμοποιήσει ένα τσιπ Advanced Micro Devices Threadripper και μόλις σήμερα το τμήμα παιχνιδιών της Dell έβγαλε ανακοίνωση ότι μια έκδοση του Area 51 θα είναι επίσης διαθέσιμη με τον ταχύτερο επεξεργαστή της Intel.

Η ανακοίνωση και των δύο επεξεργαστών στην ίδια επιφάνεια εργασίας παιχνιδιών Alienware δείχνει ότι πρόκειται για μια πραγματική κούρσα ιπποδρομιών μεταξύ της Intel και της AMD για τον τίτλο του Demon Speed.

Η AMD πρόσφατα έδειξε ότι είναι ανταγωνιστική απέναντι στους γρηγορότερους processors της Intel για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία σκληρής μάχης που βρισκόταν στη σκιά της, αλλά αυτή η συμφωνία δείχνει ότι όχι μόνο η Intel δεν έχασε καθόλου την αγορά παιχνιδιών υψηλής τεχνολογίας, αλλά προφανώς θα πρωταγωνιστήσει όπως έπραττε κατά το παρελθόν.

Το Alienware Area 51 έκδοση Threadripper πωλείται για 3.000 δολάρια, ενώ η Area 51 που βασίζεται στην Intel κοστίζει $ 1.700.

Η βασισμένη στην Intel Alienware Area-51 βασίζεται στην τεχνολογία “Skylake-X”. Θα χρησιμοποιήσει τους νέους επεξεργαστές Intel Core X-Series, με μια νέα επιλογή για έναν επεξεργαστή Intel Core i9.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Alienware, ο Eddie Goyanes δήλωσε σε συνέντευξή του στο GamesBeat ότι ποτέ δεν έχει δει μέχρι τώρα τον ανταγωνισμό μεταξύ της AMD και της Intel να είναι σε τόσο κοντινά πλαίσια.

Επιπλέον πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος ανταγωνισμός ότι λειτουργεί εξαιρετικά για όσους αναζητούν δυνατούς επεξεργαστές για εικόνα ή βίντεο για εργασία σε επαγγελματικό επίπεδο… και αν στη συνέχεια επιθυμούν να παίξουν ένα παιχνίδι που απαιτεί τεράστια επεξεργαστική ισχύ.

“Μην ξεχνάμε πως ο χώρος των games δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους τομείς. Για τον μέσο χρήστη η παρούσα κατάσταση μοιάζει να είναι διασκεδαστική, και είναι καλό για τους προχωρημένους παίκτες που οι απαιτήσεις τους είναι εξαιρετικά ιδιαίτερες “, είπε.

Στοχεύοντας στο 4K gaming, η νέα σειρά διαθέτει επεξεργαστή 10 πυρήνων που εκτελεί ταχύτητες έως και 4.5GHz χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις των αποθεμάτων. Υποστηρίζει την τεχνολογία γραφικών Nvidia SLI και AMD Crossfire, με επιλογές διπλής και τριπλής μονάδας επεξεργασίας γραφικών (GPU). Ο Goyanes δήλωσε ότι είναι ιδανικό για παιχνίδια 4K, 8K και εικονικής πραγματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας