ΑρχικήGadgetΗ Alphabet δοκιμάζει το Project Wing drone για την παράδοση burritos και...

Η Alphabet δοκιμάζει το Project Wing drone για την παράδοση burritos και φαρμάκων

Η Alphabet δοκιμάζει το Project Wing drone για την παράδοση burritos και φαρμάκων.

Η θυγατρική εταιρεία της Google, η Alphabet έχει ξεκινήσει μια νέα φάση δοκιμής των υβριδικών τηλεκατευθυνόμενων drones, που ονομάζεται Project Wing, παρέχοντας burritos και φάρμακα σε πελάτες στην αγροτική Αυστραλία σε συνεργασία με την taqueria Guzman y Gomez και την φαρμακευτική εταιρεία Chemist Warehouse.

Σε μία ανάρτηση στο blog του, ο συνεργάτης του Project Wing, James Ryan Burgess, έγραψε: “Αυτό το φθινόπωρο δοκιμάζουμε αυτήν την υπηρεσία σε μια αγροτική κοινότητα στα σύνορα της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας και της Νέας Νότιας Ουαλίας διαπιστώνοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο επιχειρησιακής πολυπλοκότητας, πραγματοποιώντας απευθείας παραδόσεις στα επιθυμητά μέρη των ανθρώπων, όπως οι κατοικίες.

Το έργο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από το εργαστήριο έρευνας του blue-sky της Alphabet και την X. Το Project Wing drones έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τις καλύτερες πτυχές των αεροσκαφών – να μπορεί να ταξιδεύει για μεγάλες αποστάσεις με υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας σχετικά χαμηλή ισχύ με με τους κλασικούς περιστροφικούς έλικες, το οποίο μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί χωρίς κάποιο διάδρομο, καθώς και να παραμείνει στη θέση του όταν θα χρειαστεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Από τότε που ξεκίνησε το έργο, η παράδοση με βάση τα παραπάνω προϊόντα μας βοήθησε να κατανοήσουμε πλήρως τη λειτουργικότητά του. Τα παραδοσιακά quadcopters είναι δυνητικά ακατάλληλα για την εξυπηρέτηση αγροτικών περιοχών μακριά από πόλεις, παρόλα αυτά οι περιοχές αυτές είναι εκείνες που μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από τα δίκτυα παράδοσης που βασίζονται σε UAV.

Η πρώτη δοκιμή του Project Wing πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, το 2014, όταν η εταιρεία διέθεσε ένα κιτ πρώτων βοηθειών, γλυκίσματα και άλλα, σε ένα αγρόκτημα βοοειδών στο Κουίνσλαντ . Η δοκιμή αυτή είδε επίσης το ντεμπούτο μιας από τις άλλες καινοτομίες του Χ: τη μείωση των παραδόσεων στο έδαφος από ύψος σχεδόν 50 μέτρων.

Αυτή τη φορά, η εστίαση για το X πώς θα συμπεριφέρεται σωστά σε διαφορετικούς χώρους. “Με κάθε παράδοση, συναντάμε ένα νέο χώρο αυλής με τη δική του διάταξη δέντρων, υπόστεγων, φράχτων και καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την εκμάθηση των ανθρώπων που θέλουν να παραλάβουν ένα δέμα, πρέπει επίσης να μάθουμε πώς να παραδίδουμε καλύτερα αντικείμενα στους ανθρώπους “, ανέφερε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η υπηρεσία μας μέσω της εμπειρίας που αποκτούμε με το πέρασμα των καιρών και σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων που επιθυμούν να γίνει η παράδοση – συνήθως στην πίσω αυλή, κοντά στην κουζίνα – και πώς αντιδρούν όταν φτάνει.

Η εταιρεία πρέπει να μάθει πώς μια πληθώρα επιχειρήσεων συσκευάζουν τα προϊόντα τους για μια πτήση. “Στην περίπτωση του Guzman y Gomez, ο οποίος είναι ο πρώτος συνεργάτης μας για τη δοκιμή αυτή, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία μας ταιριάζει ομαλά στις λειτουργίες της κουζίνας, καθώς το προσωπικό τους πρέπει να ζυγίζει πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα, ο πελάτης θέλει να του παραδίδεται φρέσκο και ζεστό φαγητό εγκαίρως “, γράφει ο Burgess.

«Μέσω της συνεργασίας μας με την Chemist Warehouse, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το σύστημά μας είναι σε θέση να υποστηρίξει τους εμπόρους σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Ως μέρος αυτής της δοκιμής, προσφέρουν σχεδόν 100 προϊόντα σε κατηγορίες όπως βιταμίνες, οδοντιατρική περίθαλψη, φροντίδα για τον ήλιο και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166