ΑρχικήGadgetΗ Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το AR headset το 2020

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το AR headset το 2020

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το AR headset το 2020.

Το ARKit της Apple σηματοδοτεί την έναρξη ενός μακρινού ταξιδιού για την διευκόλυνση της εργασίας μιας εταιρείας με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς στα λεγόμενά μας, το AR δεν συγκαταλέγεται ακόμα στα πολυτιμότερα εργαλεία μιας επιχείρησης και ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά χρόνια έτσι ώστε να ενσωματωθούν πλήρως σε όλες τις επιχειρήσεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ARKit είναι μία πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για την επαυξημένη πραγματικότητα, που είναι γνωστή ως Augmented Reality for iOS. Ενώ το AR είναι η συσκευή για να παρακολουθήσει κάποιος περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας.

Μια νέα έκθεση από το Bloomberg υποστηρίζει ότι η Apple στοχεύει να έχει έτοιμο το AR headset της το 2019 και ενδεχομένως στην χειρότερη περίπτωση να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020. Η έκθεση επισημαίνει ότι αυτό το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα διαθέτει μια ολοκαίνουργια οθόνη, ένα νέο επεξεργαστή και καινούργιο λειτουργικό σύστημα αντί της πλατφόρμας iOS για κινητά που τρέχει αυτή τη στιγμή το ARKit. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα αποκαλείται “rOS” , το οποίο σημαίνει “‘Reality Opertaing System”.

Οι τρέχουσες εφαρμογές του ARKit περιλαμβάνουν εικονικές αίθουσες συσκέψεων, ακόμη και αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών, ωστόσο για να είμαστε αντικειμενικοί, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι πιο κατάλληλα για VR, παρά για AR. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η συσκευή θα υποστηρίξει το VR με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά η αναφορά επισημαίνει ότι η εταιρεία κάνει δοκιμές χρησιμοποιώντας το HTC Vive, επίσης χρησιμοποιούνται σε μικρότερο βαθμό το Oculus και το Gear VR της Samsung.

Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του ARKit με καλύτερα εργαλεία λογισμικού που καθιστούν την ανάπτυξη AR πολύ πιο εύκολη, ως εκ τούτου αυτό το γεγονός μάλλον θα συμβεί το επόμενο έτος. Αυτό θα περιλαμβάνει ακόμη και την υποστήριξη για πολλούς χρήστες.

Εάν ισχύει, το χρονοδιάγραμμα της Apple, φαίνεται να συμπίπτει με την τρέχουσα κατάσταση των άλλων AR headsets (δηλαδή των ανταγωνιστών).

Επιπλέον πρέπει να τονίσουμε πως η επαυξημένη πραγματικότητα είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό και τουλάχιστον τον πρώτο καιρό δεν θα είναι χρήσιμη για τον περισσότερο κόσμο, έως ότου εξοικειωθούν με το αντικείμενο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166