ΑρχικήΟικονομίαOι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών θα λαμβάνουν αυτόματη αποζημίωση για κακή υπηρεσία

Oι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών θα λαμβάνουν αυτόματη αποζημίωση για κακή υπηρεσία

Oι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών θα λαμβάνουν αυτόματη αποζημίωση για κακή υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χρήστες ευρυζωνικών επικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι υποφέρουν από ανεξέλεγκτα σφάλματα δικτύου, κακή εξυπηρέτηση και διακοπές των υπηρεσιών που πληρώνουν, θα αποζημιωθούν μέχρι το ποσό των 8 στερλινών την ημέρα, αρχής γενομένης από το 2019.

Η Ofcom, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε την Παρασκευή (10 Νοεμβρίου) ότι η BT, η Sky, η TalkTalk, η Virgin Media και η Zen Internet συμφώνησαν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτοί οι πάροχοι αποτελούν το 90% του δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να το πράξει κάποια στιγμή αργότερα, απλά δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία προς το παρόν.

Οι λεπτομέρειες της αποζημίωσης έχουν ως εξής:

  • Όταν οι επισκευές σε κάποιο δίκτυο, οικία ή γραφείο έχουν καθυστερήσει και το σύστημα δεν έχει επιδιορθωθεί εντός δύο εργάσιμων ημερών, οι χρήστες θα λάβουν 8 στερλίνες ανά επιπλέον ημέρα αναμονής.
  • Όταν ένας μηχανικός χάνει ραντεβού με κάποιον πελάτη ή δεν παρέχει προειδοποίηση τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο πριν για να ακυρώσει το ραντεβού, οι χρήστες θα πληρώνονται 25 στερλίνες ανά ραντεβού που χάνεται.
  • Όταν οι τηλεπικοινωνίες μιας υπηρεσίας αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν και να ενεργοποιηθούν μέχρι την συμφωνημένη ημερομηνία, οι χρήστες θα λάβουν 5 στερλίνες την ημέρα για κάθε επιπλέον ημέρα, όσο η υπηρεσία δεν είναι ενεργή.

Οι πληρωμές προς τους πελάτες θα αφαιρεθούν από τον λογαριασμό του επόμενου μήνα. Η Ofcom αποκάλυψε ότι σήμερα μόνο μία στις επτά περιπτώσεις που καταγράφηκαν επίσημα αντισταθμίζονται για ευρυζωνικά προβλήματα, ωστόσο τα ποσά ήταν γελοία και μηδαμινά.

Η διευθύντρια της ομάδας καταναλωτών της Oxfam , η Lindsey Fussel δήλωσε: Μέχρι πρότινος η αναμονή αποκατάστασης μιας υπηρεσίας για πολλά χρόνια θεωρούνταν μία κακή εμπειρία για τον πελάτη, είτε επρόκειτο για την σταθερή τηλεφωνία, είτε για την ευρυζωνική σύνδεσή τους στο διαδίκτυο, η οποία ήταν αναμφισβήτητα αρκετά απογοητευτική, χωρίς μάλιστα ο πελάτης να λαμβάνει κάποιου είδους αποζημίωση. Έτσι, τώρα οι πάροχοι αποφάσισαν να πληρώνουν αυτόματα την αποζημίωση, όποτε οι επισκευές ή οι εγκαταστάσεις που δεν αποκαθίστανται εγκαίρως ή ένας μηχανικός που δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού του την καθορισμένη ημερομηνία, οι πελάτες θα αποζημιώνονται με το ανάλογο αντίτιμο που τους αξίζουν, ενώ από την άλλη πλευρά οι πάροχοι θα πρέπει να εργάζονται σκληρότερα σκληρότερα για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

Το σύστημα δεν ξεκινάει από σήμερα, αλλά από το 2019, λόγω των περίπλοκων αλλαγών που απαιτούνται για τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο και τα συστήματα χρέωσης. Η Oxfam δήλωσε ότι εργάζεται επίσης για τη μείωση των χρεώσεων και την επιβολή περισσότερων κυρώσεων σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166