ΑρχικήΕφαρμογέςΗ Apple απόκτησε εφαρμογή AI που προσπαθεί να κατανοήσει τις φωτογραφίες σας

Η Apple απόκτησε εφαρμογή AI που προσπαθεί να κατανοήσει τις φωτογραφίες σας

Η Apple απόκτησε εφαρμογή AI που προσπαθεί να κατανοήσει τις φωτογραφίες σας.

Στο WWDC φέτος, η Apple ανακοίνωσε ότι το iOS11 θα έχει μια νέα και βελτιωμένη εφαρμογή Photos , χάρη εν μέρει στη μηχανική μάθηση και την AI. Προφανώς, ορισμένες από τις εξελίξεις αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσαν να οφείλονται στην εξαγορά της Regaind, μιας γαλλική νεοφυής επιχείρηση που είναι γνωστή για την τεχνολογία της ηλεκτρονικής όρασης. Σύμφωνα με την TechCrunch , η Apple ενδέχεται να έχει αγοράσει τη Regaind αυτό το έτος.

Το Regiind’s computer vision API λέγεται ότι έχει τη δυνατότητα να αναλύσει το περιεχόμενο των φωτογραφιών, οπότε θα ξέρει να ξεχωρίσει τις επιφανειακές φωτογραφίες των σκύλων αν ψάχνετε για παράδειγμα “σκύλος”. Η εφαρμογή “Photos app της Apple” έχει κάνει διαθέσιμη αυτή η δυνατότητα στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, αλλά η απόκτηση του Regaind θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της δραστηριότητας και για να συμβαδίσει με την εφαρμογή Google Photos-powered Photos .

Όπως ισχυρίζεται ο ιστοχώρος της Regaind , ότι η παρούσα τεχνολογία δεν καταλαβαίνει απλά το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας, αλλά και τις τεχνικές και αισθητικές τους αξίες. Αυτό είναι χρήσιμο για την απόκρυψη διπλότυπων photos, για την εύρεση της καλύτερης λήψης σε μια σειρά φωτογραφιών έκρηξης ή για την ομαδοποίηση εικόνων ανά χρώμα και συμβάντα. Εν ολίγοις, μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε και να δημιουργήσετε άλμπουμ φωτογραφιών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166