ΑρχικήΟχήματαΤο SpaceX του Elon Musk παρουσιάζει σχέδιο για ταξίδια με διαστημόπλοια μεταξύ...

Το SpaceX του Elon Musk παρουσιάζει σχέδιο για ταξίδια με διαστημόπλοια μεταξύ των χωρών

Το SpaceX του Elon Musk παρουσιάζει φιλόδοξο σχέδιο για να ξεκινήσει το ταξίδι με διαστημόπλοια μεταξύ των χωρών

Ο Elon Musk στοχεύει να φέρει επανάσταση στα ταξίδια πάνω στη Γη χρησιμοποιώντας διαστημικούς επιβατικούς πυραύλους για να ταξιδεύει ο κόσμος μεταξύ των χωρών.

Στην πολύ-προσδοκώμενη παρουσίασή του, «Η δημιουργία ζωής πολλαπλών πλανητικών» την Παρασκευή (29 Σεπτεμβρίου) στο φετινό συνέδριο του Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, ο Musk ανακοίνωσε την επικαιροποίηση των αποικιών και των διαπλανητικών ταξιδιών του στον Άρη και φανέρωσε μια έκπληξη με σχέδια που σχετίζεται με ένα πιθανό σύστημα διαμετακόμισης βασισμένο στο διαστημόπλοιο Earth-to-Earth .

Το νέο σύστημα θα έχει μηδενική αναταράξεις και τριβές που οφείλονται στις εξωτερικές ακμές της ατμόσφαιρας της Γης, όπου δεν υπάρχει αέρας και κατά συνέπεια θα βοηθήσει το διαστημικό όχημα να φτάσει σε ταχύτητες έως και 27.000 kmh. Αυτή η τεχνολογία θα εξαλείψει οποιοδήποτε προορισμό ταξιδίων στη Γη στα οποία οι πτήσεις θα εκτελούνται μέσα σε μια ώρα.

Για παράδειγμα, ένας πυραύλος BFR θα μπορούσε να εκτοξευτεί από τη Νέα Υόρκη, και όταν θα φτάσει σε ικανοποιητικό ύψος να αποκολληθεί από το κύριο σώμα του πυραύλου και το επιβατικό αεριωθούμενο λεωφορείο να κάνει μία ομαλή πτήση και τέλος να κατευθυνθεί προς το έδαφος για προσγείωση στη Σαγκάη. Στη συνέχεια θα προσγειωθεί στη Σανγκάη σε λιγότερο από 40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος θα κατευθυνθεί πάλι πίσω προς τη Νέα Υόρκη.

“Το σπουδαίο πράγμα της υπόθεσης είναι ότι θα μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας σε κάποια χώρα του πλανήτη μέσω μέσω αυτού του επιβατικού πυραύλου ευκολότερα χωρίς να υπάρξει τριβή αέρος που προκαλείται από την ατμόσφαιρα, οπότε μόλις βγείτε έξω από την γήινη ατμόσφαιρα, θα πραγματοποιήσετε μία ομαλή πτήση, χωρίς αναταραχές, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να φτάσετε στα περισσότερα μακρινά μέρη σε λιγότερο από μισή ώρα.Αφού χτίσαμε αυτό το πράγμα για να πάμε στη Σελήνη και τον Άρη, γιατί να μην πάμε και άλλα μέρη στη Γη; ” Δήλωσε ο Musk, πριν βγει από τη σκηνή.

Το SpaceX έχει έχει κάνει tweet ένα βίντεο για το πώς αυτό το νέο σύστημα διαμετακόμισης Earth-to-Earth θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166