ΑρχικήΟικονομίαΗ Apple απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Paradise Papers ότι καταχράστηκε τις offshore...

Η Apple απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Paradise Papers ότι καταχράστηκε τις offshore για φορολογικές διευκολύνσεις

Η Apple απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Paradise Papers ότι καταχράστηκε τις offshore για φορολογικές διευκολύνσεις.

Η Apple, θεωρείται μία από τις πιο πολύτιμες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου, και βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο μιας διεθνούς διαμάχης σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι αμερικανικές εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορους διεθνείς φορολογικούς παραδείσους για να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους..

Σε μια λεπτομερή απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς πως η εταιρεία φοροδιαφεύγει που δημοσιεύθηκαν χθες στο πλαίσιο του προγράμματος “Paradise Papers”, η Apple επέμεινε ότι πληρώνει κανονικά τους φόρους της και ακολουθεί πιστά τους νόμους και τους κανονισμούς κάθε χώρας.

«Η Apple πιστεύει ότι κάθε εταιρεία έχει την ευθύνη να πληρώσει τους φόρους της και, ως ο μεγαλύτερος φορολογούμενος στον κόσμο, η Apple πληρώνει κάθε δολάριο που οφείλει σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο”, γράφει η εταιρεία . “Είμαστε υπερήφανοι για τις οικονομικές συνεισφορές που προσφέρουμε στις χώρες και τις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε».

Δεδομένου ότι η Apple γνώρισε εκπληκτική επιτυχία κατά την τελευταία δεκαετία και είδε τα κέρδη της να αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό, η εταιρεία βρίσκεται συχνά-πυκνά αντιμέτωπη με ανυπόστατους ισχυρισμούς όπως ότι είναι ο μεγαλύτερος φορολογικός απατεώνας του πλανήτη.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, ο Tim Cook και άλλα στελέχη αναγκάστηκαν να καταθέσουν μπροστά στο Κογκρέσο σχετικά με τις λεπτομέρειες της ιρλανδικής φορολογικής τους διάρθρωσης, μια συμφωνία που περιλάμβανε αρκετές θυγατρικές που δεν είχαν κάποια επίσημη φορολογική έδρα.

Η Apple κατά το παρελθόν αρνήθηκε κατηγορηματικά πως αυτός ο τρόπος λειτουργίας είχε σκοπό τη φοροδιαφυγή. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαφώνησε και το 2016 διέταξε την Ιρλανδία να εισπράξει σχεδόν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους που πίστευε ότι η Apple δεν είχε πληρώσει. Η ΕΕ δικάζει τώρα την Ιρλανδία επί του συγκεκριμένου θέματος, λέγοντας ότι η χώρα δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ως κράτος και στην ουσία με τη συμπεριφορά έιχε φόρο-διευκολύνει την Apple.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166