Οι spammers δεν ήταν δυνατόν να λείπουν από την φρενίτιδα του Bitcoin

Οι spammers δεν ήταν δυνατόν να λείπουν από την φρενίτιδα του Bitcoin

Οι spammers δεν ήταν δυνατόν να λείπουν από την φρενίτιδα του Bitcoin.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Kaspersky Lab, η αύξηση των τιμών του Bitcoin έχει οδηγήσει σε αύξηση των spam και άλλων μεθόδων απάτης.

Τα μηνύματα spam και phishing στο τρίτο τρίμηνο του 2017 έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα νούμερα και προφανώς δεν έχουν προηγούμενο, Η πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα, περιγράφει μια μέθοδο απάτης που περιστρέφεται γύρω από τις συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα.

“Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι χρήστες λαμβάνουν μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγκαταστήσουν ειδικό λογισμικό για συναλλαγές που αφορούν την αγορά κρυπτογράφησης, αλλά όταν κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, μεταφέρονται σε διαφορετικούς ιστότοπους που προωθούν άσχετες επιλογές επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών δυαδικών δικαιωμάτων.

Κάνοντας αυτό, οι κυβερνοεγκληματίες ελπίζουν ότι οι χρήστες θα δελεαστούν και θα επενδύσουν χρήματα στις βρωμοδουλειές τους και όταν τα καταφέρουν και ξεγελάσουν τα θύματα, τότε τα συγκεκριμένα ποσά θα μεταφερθούν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι”.

Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το θύμα ότι θα πάρει οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσής του. “Αυτός ο τύπος απάτης είναι παρόμοιος με τα διαδικτυακά καζίνο και έχει ως στόχο, κάνοντας προσφορές στους χρήστες να παίξουν τα λεφτά τους για να τα χάσουν, έως ότου να μην τους μείνει τίποτα, αφήνοντας τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κυκλοφορούν ελεύθεροι”, προσθέτει η έκθεση.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνήθως προσκαλούν τους ανθρώπους (μέσω παράνομων μεθόδων) να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα κρυπτονομισματα, υποσχόμενοι ότι θα μάθουν περισσότερα για τον κόσμο του ψηφιακού νομίσματος.

“Αυτή η κακή τακτική είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί την έλλειψη κατανόησης σχετικά με την τεχνολογία blockchain και το πώς λειτουργούν τα κρυπτοσυστήματα”, προσθέτει η έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας