ΑρχικήΕιδήσειςΤο Αμερικανικό ναυτικό δοκιμάζει υπερηχητικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο...

Το Αμερικανικό ναυτικό δοκιμάζει υπερηχητικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα

Το αμερικανικό ναυτικό δοκιμάζει υπερηχητικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. δοκιμάζει έναν υπερηχητικό πυραύλο που είναι σε θέση να φτάσει σε οποιοδήποτε στόχο στον πλανήτη σε λιγότερο από μία ώρα και μάλιστα έχει την ικανότητα να το εκτοξεύσει από υποβρύχια, το οποίο φυσικά θα είναι καθοδηγούμενο.

Η δοκιμή έκανε χρήση του συστήματος Prompt Global Strike (PGS). Ο υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 10 mach, ή αλλιώς 10 φορές την ταχύτητα του ήχου. Το σύστημα αυτό θα είναι σε θέση να παρέχει κατευθυνόμενες με ακρίβεια κεφαλές σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να συμπληρώσει τις δυνατότητες των πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Ναυτικού Ινστιτούτου (USNI).

Η τεχνολογία “boost glide” περιλαμβάνει μια συμβατική κεφαλή (μη πυρηνική) που τοποθετείται στην κορυφή ενός βαλλιστικού πυραύλου για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ύψος και ταχύτητα, μετά αποσπάται από το βλήμα και κατευθύνεται προς τον στόχο του σε ταχύτητες μεταξύ 5 και 10 mach .

Σε αντίθεση με τους τυπικούς βαλλιστικούς πυραύλους, η τεχνολογία boost glide επιτρέπει στον πύραυλο να αποσπάται πριν βγει από την ατμόσφαιρα, σημειώνει μια έκθεση της Popular Mechanics. Αυτή η διαφορά στις διαδρομές πτήσης αναφέρει ότι διευκολύνει τη διαφοροποίησή παρακολούθησης τους στις οθόνες ραντάρ από άλλους βαλλιστικούς πυραύλους που φέρουν συνήθως πυρηνικές κεφαλές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166