ΑρχικήSmartphonesΗ Apple έχασε μεγάλο μερίδιο στην αγορά των κινητών, καθώς το Android...

Η Apple έχασε μεγάλο μερίδιο στην αγορά των κινητών, καθώς το Android αναρριχάται στην κορυφή

Η Apple έχασε μεγάλο μερίδιο στην αγορά κινητών, καθώς το Android αναρριχάται στην κορυφή και βλέπει να εισέρχονται στα ταμεία της ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερα κέρδη.

Το μερίδιο της Apple στις παγκόσμιες αγορές κινητής τηλεφωνίας έχει υποστεί αισθητή πτώση στις βασικές αγορές της εταιρείας, παρά τις πρόσφατες κυκλοφορίες των δυνατών smartphone της που είναι που είναι αντικειμενικά υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Kantar Worldpanel ComTech, το iOS έχει (το λειτουργικό σύστημα της Apple) είναι γεγονός πως έχασε μεγάλη μερίδα χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο, με το Android να αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της κούρσας και να στέφεται κυρίαρχος σε αυτόν τον δύσκολο ανταγωνισμό.

Τα στοιχεία για τους τρεις μήνες που καλύπτουν τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2017, δείχνουν αύξηση κατά 4,3% για το Android στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, 8,2% στα υπόλοιπα κράτη και 7,5% στην Ιαπωνία. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτά τα κέρδη προήλθαν εις βάρος τόσο της Apple, όσο και της Microsoft στα Windows Phone OS, παρά την μεγαλειώδης κυκλοφορία των τριών νέων συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X , κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η αγορά στην οποία η Apple συνεχίζει να ηγείται και να βγάζει σημαντικό κέρδος είναι η Κίνα, με το iOS να γνωρίζει η αύξηση της τάξεως του 0,5% εκεί.

«Ήταν αναπόφευκτο η Apple να δει πτώση στα έσοδα στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Συγκριτικά οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν οι καλύτεροι στην ιστορία της, πάντα βάσει πωλήσεων, και αυτό διαπιστώνεται εύκολα από τις λιγότερες πωλήσεις του iPhone 8 εναντίον του iPhone 7 που κυκλοφόρησε το 2016», δήλωσε ο Dominic Sunnebo, διευθυντής της Kantar Worldpanel ComTech.

«Αυτή η μείωση είναι σημαντική και πρακτικά πλέον πέφτει όλο το βάρος στο iPhone X, ετσί ώστε να σώσει την παρτίδα. Λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη αναθεώρηση που προσφέρει το iPhone X, οι καταναλωτές ενδέχεται να αναβάλλουν τις αποφάσεις αγοράς τους μέχρι να διαπιστώσουν ότι το iPhone X είναι η καλύτερη επιλογή και να αποφασίσουν εάν η υψηλότερη τιμή, σε σύγκριση με το iPhone 8, αξίζει το υπερβολικό κόστος για αυτούς.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Κίνα ωριμάζει ως αγορά, με πολλές από τις μάρκες της Apple να διαπρέπουν σε αυτήν τη χώρα. Η αγορά κυριαρχείται σήμερα από πέντε μεγάλους παίκτες – την Huawei, την Xiaomi, την Apple, την Vivo και την Oppo – οι οποίοι πραγματοποιούν το 91% των πωλήσεων (έναντι 79% την ίδια περίοδο πέρυσι).

«Οι υπόλοιπες Κινεζικές μάρκες, όπως η Meizu, η LeTV, η Coolpad, η ZTE και η Lenovo βρίσκονταν κάποτε στην ίδια τροχιά με την Xiaomi, αλλά η πορεία τους διακόπηκε απότομα. Η απόδοση της Samsung στην Κίνα συνεχίζει να επιδεινώνεται, με το μερίδιό της να είναι μόλις 2,2% αυτής της αγοράς».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166