Οι ερευνητές εξετάζουν πως οι λανθασμένες κριτικές προϊόντων επηρεάζουν τις online αγορές

Οι ερευνητές εξετάζουν πως οι λανθασμένες κριτικές προϊόντων επηρεάζουν τις online αγορές

Οι ερευνητές εξετάζουν πως οι λανθασμένες κριτικές προϊόντων επηρεάζουν τις online αγορές.

Οι αγοραστές στρέφονται όλο και περισσότερο στις online κριτικές πριν κάνουν τις αγορές τους. Αλλά πώς αποφασίζουν ποιους αξιολογητές θα εμπιστευτούν;

Μια πρόσφατη δημοσιευμένη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Indiana Kelley School of Business στο IUPUI δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις διαδικτυακές κριτικές επηρεάζεται από τα ορθογραφικά λάθη και τη λανθασμένη γραμματική. Όως το ερώτημα είναι κατά αυτά τα σφάλματα επηρεάζουν των καταναλωτή, επιπλέον πόση σημασία έχει το είδος του σφάλματος για την τελική κρίση του πελάτη.

Η μελέτη, από τους Dena Cox και Anthony Cox, και οι δύο καθηγητές μάρκετινγκ στη σχολή Kelley, , εξέτασαν τις αντιδράσεις περίπου 300 ατόμων σε διάφορες ηλεκτρονικές κρητικές, την λάθος γραμματική, όπως τα κοινά σφάλματα πληκτρολόγησης “wsa” αντί “was” ή τα ορθογραφικά λάθη όπως “sevral” ή “useing”.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι καταναλωτές που έχουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης σε άλλους ανθρώπους κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των δύο τύπων σφαλμάτων σε διαδικτυακές κρητικές.

Ο Anthony Cox, λέει ότι οι καταναλωτές με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης προς την ιδιότητα του αξιολογητή θεωρούν τα ορθογραφικά λάθη ως “μειωμένη γνώση στο αντικείμενο”, τα οποία είναι ικανά να αμφισβητήσουν ακόμα και τις προθέσεις. Σε αυτόν τον τομέα συμπεριλαμβάνονται και τα λάθη που προέρχονται από την απροσεξία, που έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή προς τον αξιολογητή.

Επιπλέον, οι καταναλωτές που έχουν χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης σε άλλους δεν επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τις κρητικές που περιέχουν λανθασμένη γραμματική ή ορθογραφικά λάθη, εξήγησε ο Anthony Cox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας