Η Κίνα επιχειρεί να προσλάβει κατασκόπους χρησιμοποιώντας το LinkedIn

Η Κίνα επιχειρεί να προσλάβει κατασκόπους χρησιμοποιώντας το LinkedIn

Η Κίνα επιχειρεί να προσλάβει κατασκόπους χρησιμοποιώντας το LinkedIn.

Η Γερμανία κατηγόρησε την Κίνα ότι εμπλέκεται σε σοβαρή κυβερνο-κατασκοπεία, δηλαδή προσπαθεί να προσλάβει υψηλόβαθμους Γερμανούς πολιτικούς ως πληροφοριοδότες, μέσω εργοδοτών που έχουν πλαστό προφίλ στο LinkedIn.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 10.000 Γερμανοί χρησιμοποιήθηκαν καταχρηστικά από μια σειρά ψεύτικα προφίλ που παρουσιάζονταν ως εργοδότες, μερικοί από τους οποίους είναι ο Allen Liu, ένας υποτιθέμενος διευθυντής σε μία επιχείρηση που παρείχε συμβουλευτικές οικονομικές υπηρεσίες και η Lily Wu, η οποία δήθεν εργάζεται σε think tank στην ανατολική Κίνα .

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος της Γερμανίας, ή αλλιώς η BfV, λέει ότι και οι δύο λογαριασμοί είναι ψεύτικοι, και δεν υπάρχουν πίσω από αυτά αληθινοί άνθρωποι. επιπλέον BfV ήλθε σε επαφή με εκείνους που εκτιμάται πως έπεσαν θύματα ή ήταν στόχοι.

Ο επικεφαλής της BfV, ο Hans-Georg Maassen λέει ότι αυτό δείχνει πόσο δραστήρια είναι η Κίνα στην προσπάθειά της να ανατρέψει τη Γερμανική πολιτική υψηλού επιπέδου. «Αυτή είναι μια ευρεία προσπάθεια διείσδυσης σε συγκεκριμένα κοινοβούλια, υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες”, δήλωσε η BfV.

Η Κίνα δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη χώρα κατηγορήθηκε για παρόμοια συμπεριφορά και κατά το παρελθόν, ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πέρυσι, η BfV δήλωσε ότι είδε μια «ολοένα και πιο επιθετική κυβερνο-κατασκοπεία», σκοπός της οποίας ήταν να προσπαθήσει να επηρεάσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Γερμανίας που έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο.

Την εποχή εκείνη, όμως, η BfV κατηγόρησε τους Ρώσους, λέγοντας ότι η «Fancy Bear», γνωστή και ως APT28, ήταν πίσω από τις επιθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας