ΑρχικήΕφαρμογέςΗ Apple θέλει οι εφαρμογές της να έχουν την ίδια συμβατότητα για...

Η Apple θέλει οι εφαρμογές της να έχουν την ίδια συμβατότητα για όλες τις συσκευές της

Η Apple θέλει οι εφαρμογές της να έχουν συμβατότητα για όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες της.

Η Apple ακολουθεί τα βήματα της Microsoft και της Google, καθώς φαίνεται να ασπάζεται την ίδια μεθοδολογία των ανταγωνιστών της, δηλαδή οι εφαρμογές της να είναι συμβατές για όλες τις συσκευές και όχι απλά μεμονωμένα για κάποιες ή για ορισμένα λειτουργικά συστήματα., διότι κατά αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τους προγραμματιστές και τους χρήστες, και κατά συνέπεια θα διευκολυνθεί η ζωή πολλών ανθρώπων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να προσφέρει ένα ενιαίο σύνολο εφαρμογών που θα λειτουργούν με την ίδια συμβατότητα σε iPhones, iPads και υπολογιστές Mac, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κατεβάζει διαφορετικές εφαρμογές για κάθε ένα από αυτά.

Από τις αρχές του επόμενου έτους, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ενιαίες εφαρμογές που θα λειτουργούν το ίδιο σε οθόνες αφής, σε μικρότερα μεγέθη οθόνης, σε trackpads, σε ποντίκια και σε πολλά άλλα.

Επί του παρόντος, οι υπολογιστές Mac έχουν το δικό τους κατάστημα εφαρμογών που θεωρείται κατά γενική ομολογία κάκιστο, αφού οι εφαρμογές στο κατάστημα θεωρούνται παλιές και ξεπερασμένες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο κατάστημα για κινητά τηλέφωνα. Με την εξαναγκασμό των προγραμματιστών να δημιουργήσουν μια ενιαία εφαρμογή για όλες τις πλατφόρμες, οι χρήστες θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία (τουλάχιστον έτσι ελπίζει εταιρεία).

Η Apple, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω δεν είναι η πρώτη εταιρεία που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Η Microsoft επεξεργάζεται αυτή την ιδέα εδώ και αρκετό καιρό τώρα, ειδικά μετά την κατάρρευση της κινητής της πλατφόρμας για smartphones που λειτουργούσαν στο λειτουργικό σύστημα των Windows. Με την οικοδόμηση τέτοιου είδους εφαρμογών στην πλατφόρμας των Windows, θα γλιτώσει τους προγραμματιστές από περαιτέρω κόπο – αφού πλέον οι εφαρμογές της θα έχουν την ίδια συμβατότητα σε ολόκληρο τον κόσμο της Microsoft – σε υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα και Xbox One.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166