ΑρχικήΟικονομίαHuawei και Baidu συνεργάζονται σε ανοιχτό οικοσύστημα AI για κινητές συσκευές.

Huawei και Baidu συνεργάζονται σε ανοιχτό οικοσύστημα AI για κινητές συσκευές.

Huawei και Baidu συνεργάζονται σε ανοιχτό οικοσύστημα AI για κινητές συσκευές.

Η Huawei και η Baidu υπέγραψαν μία σημαντική στρατηγική συμφωνία με στόχο την οικοδόμηση ενός ανοικτού κινητού οικοσυστήματος με τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ (open mobile AI ecosystem).

Η συμφωνία στην πραγματικότητα δείχνει ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν σε τομείς όπως η τεχνολογία της πληροφορίας, σε υπηρεσίες του διαδικτύου, καθώς και σε αυτόνομα μηχανήματα και σε οχήματα με αυτόνομη οδήγηση (αυτόματο πιλότο).

Το ανοιχτό οικοσύστημα θα δημιουργηθεί μέσω της πλατφόρμας HiAI της Huawei και της μονάδας επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων. Από την άλλη πλευρά, η Baidu θα παράσχει την τεράστια τεχνογνωσία που έχει στο πλαίσιο της βαθιάς μάθησης του PaddlePaddle και του Baidu Brain. Επιπλέον ειπώθηκε ότι οι προγραμματιστές και από τις δύο πλευρές θα έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτήν την τεχνολογία.

Επίσης, οι δύο εταιρείες θα εργαστούν για τη δημιουργία προηγμένης τεχνολογίας που προσανατολίζεται στην αναγνώριση φωνής και της εικόνας, καθώς και για μια σειρά λύσεων προς τον καταναλωτή που σχετίζεται με την επαυξημένη πραγματικότητα.

«Το μέλλον αναφορικά με τις έξυπνες συσκευές που θα κατασκευάσουμε έχουν σκοπό να υπηρετούν ενεργά τον άνθρωπο, και δεν θα ανταποκρίνονται απλά σε κάποιες τυπικές εργασίες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα επιχειρήσεων της Huawei, ο Richard Yu. «Με ισχυρό υπόβαθρο στην R&D η Huawei θα συνεργαστεί με τη Baidu για να επιταχύνει την καινοτομία σε αυτό το κλάδο, ούτως ώστε να αναπτύξει την επόμενη γενιά smartphones και να προσφέρει στους καταναλωτές παγκοσμίως την τεχνητή νοημοσύνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

«Οι διαδραστικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης φωνής, της μηχανικής όρασης και της τεχνολογίας της πληροφορίας, θα προωθήσουν τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας προς τα εμπρός. Οι κινητές συσκευές που αναπτύχθηκαν αρχικά ως προσωπικά εργαλεία θα αποτελέσουν φυσική επέκταση του ανθρώπινου σώματος και πλέον οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη σαν μέρος της καθημερινότητάς τους», πρόσθεσε η Huawei . «Η Huawei και η Baidu θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες των καταναλωτών, αξιοποιώντας τις δυνάμεις του για να σχηματίσουν μία δυναμική εταιρική σχέση που θα ωφελεί όλον τον κόσμο και όχι απλά τους ενδιαφερόμενους που είμαστε εμείς».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166