ΑρχικήΕιδήσειςΤα πρώτα πρότυπα για δίκτυα 5G εγκρίθηκαν επίσημα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Τα πρώτα πρότυπα για δίκτυα 5G εγκρίθηκαν επίσημα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Τα πρώτα πρότυπα για δίκτυα 5G εγκρίθηκαν επίσημα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Τα δίκτυα 5G αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για ποιοτικότερο διαδίκτυο σε κινητές συσκευές και φαίνεται η επίτευξη αυτού του στόχου να ολοκληρώθηκε, αφού πλέον έχουν τεθεί μία σειρά από επίσημους κανονισμούς που διέπουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το πρότυπο 5G NR είναι η πρώτη προδιαγραφή 5G που υπογράφτηκε επίσημα από το 3GPP, το σώμα που διέπει τα κυψελοειδή πρότυπα.

Αυτή η προδιαγραφή 5G καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από ζώνες των 600 MHz έως 50 GHz. Το πρότυπο υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δικτύου ραδιοπρόσβασης (RAN) που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Μεταξύ των εταιρειών που έδωσαν την υποστήριξή τους στην έναρξη της πλήρους ανάπτυξης του 5G NR ήταν οι εταιρείες όπως η Huawei, η Ericsson, η Intel, η Nokia, η Samsung, η AT&T, η BT, η China Mobile, η Deutsche Telekom, η NTT DoCoMo, η Orange, Telecom, Telefonica, T-Mobile ΗΠΑ, Verizon, Vodafone και ZTE.

«Σήμερα, η σύνοδος ολομέλειας της TSG RGAN της 3GPP στη Λισαβόνα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την πρώτη υλοποιήσιμη προδιαγραφή 5G New Radio (NR)», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Αυτή η τυποποιημένη ολοκλήρωση είναι ένα ουσιαστικό ορόσημο για να καταστεί δυνατή η οικονομικά αποδοτική και πλήρους κλίμακας ανάπτυξη του 5G NR, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες των συστημάτων 3GPP, καθώς και θα διευκολύνει τη δημιουργία ευκαιριών σε αυτήν την πολύτιμη αγορά» πρόσθεσαν οι εταιρείες.

Η επόμενη στάση είναι η συνάντηση 3GPP που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018. Εκεί, τα πρότυπα 5G πρέπει να έχουν την τελική έγκριση που θα γίνει με ψηφοφορία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166