ΑρχικήΟικονομίαΗ AWS εξακολουθεί να προηγείται του Google Cloud και του Microsoft Azure

Η AWS εξακολουθεί να προηγείται του Google Cloud και του Microsoft Azure

Η AWS εξακολουθεί να προηγείται του Google Cloud και του Microsoft Azure.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Microsoft όσο και η Google έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην επιχείρησή τους αναφορικά με το cloud, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν μπορεί να συμβαδίσει με την AWS, η οποία δημοσίευσε τα εντυπωσιακά έσοδά της, φανερώνοντας το μερίδιο αγοράς των ανταγωνιστών της

Η AWS δήλωσε ότι τα έσοδά της έφθασαν τα 4,6 δισ. Δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο, φθάνοντας τα 12,3 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα το 2017, και το τέταρτο τρίμηνο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα συνολικά έσοδα για το 2017 θα μπορούσαν εύκολα να ανέλθουν στα 18 δισ. Δολ., εδραιώνοντας τη θέση της ως την πιο επιτυχημένη εταιρεία στο cloud.

Παρά το γεγονός ότι η Amazon είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, τα έσοδα από το cloud ξεπέρασαν εκείνα που παράγονται από την ηλεκτρονική αγορά της.

Στη δεύτερη θέση, η Microsoft έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες cloud της, με έσοδα να φτάνουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Παρόλο που το συνολικό κέρδος ξεπερνά τα έσοδα της AWS, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στο συνολικό κέρδος συμπεριλαμβάνεται επίσης και τα στοιχεία του Office 365 και τα αποτελέσματα για τις άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στον σύννεφο και την επιχειρηματική της υποδομή.

Παρομοίως, η Google αναφέρει τα έσοδα από το cloud με έναν αρκετά περίπλοκο τρόπο, συνδυάζοντας τα στοιχεία της με τα έσοδα από το κατάστημα εφαρμογών του Google Play και τις πωλήσεις hardware – software. η οποία ξεπέρασε τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 – τοποθετώντας το πολύ πίσω από τη Microsoft και το AWS. Ωστόσο, επενδύει σε μεγάλο βαθμό στη μονάδα cloud, απασχολώντας σχεδόν 2.500 άτομα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166