ΑρχικήΕιδήσειςΤο EFF δίνει το δικαίωμα στο κοινό να αμφισβητήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Το EFF δίνει το δικαίωμα στο κοινό να αμφισβητήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Το EFF δίνει το δικαίωμα στο κοινό να αμφισβητήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας EFF των ΗΠΑ δεν κάνει πάντα την καλύτερη δουλειά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Personal Audio κατάφερε να αποκτήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για podcasting, παρόλο που κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ήδη το podcasting πριν χρόνια για προσωπική τους χρήση, δηλαδή πριν κατοχυρωθεί σαν ευρεσιτεχνία.

Όπως έχουμε αναφέρει λεπτομερώς παλαιότερα σε πολλές περιπτώσεις, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας συχνά χορηγούνται για πράγματα που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και έχουν ανακαλυφθεί εκείνη τη στιγμή, παρέχοντας δικαιώματα στους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Όμως με το παράδειγμα της Personal Audio που προαναφέρθηκε παραπάνω, είναι σημαντικό για το κοινό να έχει την ικανότητα να αμφισβητεί κακές ευρεσιτεχνίες.

Δυστυχώς, η πρόκληση κακών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο δικαστήριο μπορεί να είναι δύσκολη και πολύ δαπανηρή. Στο δικαστήριο, οι προκλήσεις συχνά αποφασίζονται από δικαστή ή κριτική επιτροπή με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις. Τα δικαστήρια απαιτούν επίσης υψηλό επίπεδο απόδειξης (“σαφή και πειστική”), που μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά μετά από το πέρασμα του χρόνου.

Το Κογκρέσο προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, το 2011 ψήφισε το νόμο American Invents , το οποίο δημιούργησε νέες διαδικασίες στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας EFF για την αμφισβήτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτές οι προκλήσεις αναλαμβάνονται εξολοκλήρου από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και έχουν το πλήρες δικαίωμα να οδηγήσουν στην ακύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας εάν ένας αμφισβητίας μπορεί να αποδείξει “με πλειοψηφία των αποδεικτικών στοιχείων” ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν θα έπρεπε να έχει εκδοθεί σε κάποιο ιδιώτη, επιχειρηματία, εταιρεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166